Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerinted elvárás egy mai leendő feleséggel szemben, hogy tudjon főzni? Vagy feleségül vennéd úgy is életed párját, hogy még csak próbálkozik, tanulgat a konyhában?
Kérdésre kérdést nem illik, de:
Leendő férjeknél vizsgálják, hogy
- tud-e füvet nyírni?
- lehajtja-e a vécédeszkát maga után?
- képes más csatornát is nézni sporton kívül?
- elvan-e egy hétig is akár sör nélkül?
- meg tudja-e szerelni a csapot?
- ki tudja-e tisztítani a lefolyót, ha eldugul?
- bírja-e a dereka a szekrénycipelést?
- eszik-e főzeléket, vagy csak húst?
stb.
sztem ez akkora butaság, h valaki tud vagy nem tud főzni.
aki olvasni tud, az főzni is. nekem eszembe jut valami kaja, megnézem a neten a receptet, és elkészítem. a titok inkább abban áll, h jól be tudd lőni az ízeket, érezd, h milyen fűszer, egyéb dolog kell bele, h igazán kiadós, teljes értékű kaja legyen.
a párom kedvenc kajáit azelőtt sztem még képen sem láttam. kérte, h főzzek csilis babot, brassóit. oké, no problem, internet elő, recepteket böngészni, aztán csak lesz belőle valami ehető :) azóta áldja a nevemet, mert ilyen kajákat még étteremben nem evett. :)
sztem nem a főzéssel, hanem a lustasággal van baja sok mai lánynak. ha odaállna, elolvasná, felszeletelné, beledobná a fazékba, már el is készülne a kaja, ezen kívül nem kell hozzá semmilyen extra tehetség.
Férfiként azt mondom nem elvárás. Volt olyan barátnőm, aki istenien főzött, volt aki kis túlzással azt sem tudta merre a konyha. Nem ezen múlt a kapcsolat, utóbbival 5 évet voltam együtt, nem amiatt szakítottunk mert nem tudott főzni.
A feleségem tud, sőt szeret, de csak egy héten 2-3szor van kedve hozzá, így ennyit főz, vagyis főzünk, mert berángatott a konyhába, mondván ott lehet a legjobbakat beszélgetni. Igaza van.
16
Valamennyire igazad van, de az ízek eltalálása azért fontos, abban a "tudás" Van aki évek rutinjával sem kapja el a fonalat. Édesanyám például van 1-2 dolog amit meg tud csinálni, a többit csak nyomjuk le a torkunkon. Erre mondta neki édesapám, hogy ne állj annyi időt a konyhába szívem. Felfogta, hogy miért mondja :) De azért néha még megpróbál beújítani, kísérletezik rajtunk. Egyébként meg rendelnek ebédet.
Hihetetlen, hogy a nők mennyire átestek a ló túloldalára. A férfi és női szerepek teljesen elmosódtak a kapcsolatokban manapság ez pedig csak rosszabb lesz. Nem véletlen, hogy a legtöbb családban a gyerek a szülő fejére nő, normális apa-anya családmodell hiányában ugyan mit is vár a társadalom?
A nő, csak azért, mert nő elvárja, hogy a férfinak semmilyen elvárása ne legyen a nő felé. Méghogy csak a nő mosson, főzzön, takarítson... hát ez felháborító.
A házasság nem arra való, hogy a nő ott tanuljon meg nőnek, a férfi pedig férfinak lenni.
Félre értés ne essék én is nő vagyok, szóval ez nem egy újabb hímsoviniszta kijelentés. A nő igenis tudjon főzni, ne azért, mert férje van, hanem azért, mert előbb-utóbb, ha férje van akkor gyereke is lesz és a gyereknek lehetőség szerint ne valamicskéket üssön össze, hanem normális ÉTELT!
Nem elvárás, csak itt a gyakorin nyomatják ezerrel.
Én speciel tudok, de nem szeretek. Mivel az előző barátom olyan volt, aki tényleg elvárta, hogy minden nap főzzek, és sikeresen megutáltatta velem.
Most a párom azt mondja, hogy neki társ kell, nem kiszolgáló személyzet. Kb. ugyanannyiszor főz ő is, mint én. Szerintem a 21. században - ha mindkét fél ugyanúgy dolgozik - így a normális
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!