Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak szamomra furcsa, hogy elvaras lett az eskuvoi ajandek es a penz?
Szerintem nem furcsa. Akárhol látják vendégül az embert, illik a házigazdának ajándékot vinni. Házibuliba egy üveg italt, nyaralásra egy kisebb ajándékcsomagot, esküvőre valamilyen háztartási felszerelést. Ezzel az ember részt vállal a költségekből.
Viszont mivel manapság a jegyesek általában már együtt élnek és berendezték a háztartást, nem sok hasznát veszik egy újabb kávéfőzőnek. A pénzt viszont hasznosítani tudják.
Szerintem ha jobban belegondolunk, természetes, hogy minden ilyen esetben hozzájárul az ember a költségekhez.
Szia!
Bizony, régebben sem lehetett ajándék nélkül esküvőre menni, "nászajándék" szavunk is ezért van.
Hogy mennyit és mit? Általában megkérdezik a házasulandókat, hogy minek örülnének?
Mi a sógorom esküvőjére pénz adtunk, mert mindkettőjüknek berendezett lakása van, így ilyesmire nincs szükségük. Viszont az esküvő egy adott városban volt, az ifjú pár egy másikban lakik, a lány szülei egy harmadikban, a fiú édesanyja egy negyedikben, mi az ötödikben :-) Szóval, szétszórva az országban. Mivel a fiatalok szállodai szobát is foglaltak a szűk családnak, így a tőlünk befolyt pénzösszeg (plusz egyéb pénzajándékok) nagyjából fedezték az esküvői költségeket.
Senki sem pénzért megy férjhez, de ha meglátod, mi mennyibe került (rongyrázás nélkül), akkor örülni fogsz a befolyó összegnek.
Ez nem elvárás, ez mindig hagyomány volt, csak régebben menyasszonytáncba dobták bele, de a lényeg ugyanaz volt: pénzt kapott a pár.
Az mondjuk tény, hogy sokan azt vallják, hogy legalább a vacsi árát illik vinni plusz még rádobni párezret, ez szerintem is túlzás, mert van olyan család aki NEM TEHETI meg, hogy fejenként egy tízest bedobjon abba a bizonyos kalapba. Mi sem tehetjük meg, nálunk komoly anyagi gondot fog okozni a nyáron egy esküvő, mert minden ismerős mondja hogy mennyit illene, mi egy húszast viszünk, a baráti társaság szerint (közös baráti pár esküvője lesz) pedig ez kevés hogy többet kéne adnunk...engem ez háborított fel, de már belefáradtam a témába. Szerintem pénzt vinni lehet, ajándékot is, de hogy mennyit, az családi kassza függő.
Előttem már leírták. Engem nem idegesít.
Persze van egy határ, olvastam itt olyan kérdést, hogy az ifjú pár a vacsora előtt kérte az ajándékokat, ki-mit szánt, majd még volt menyasszonytánc is - ami váratlanul érte az összes vendéget, mert hogy oda is pénzt kértek. Ehhez már pofa kell.
De alapjáraton nincs semmi bajom a dologgal.
Kérdező ez évszázadok óta hagyomány.Európában is Amerikában és Ausztráliában , sok ázsiai országban is így működnek az esküvők.
Illik nászajándékot vinni akár pénz akár más formában.És nyugodtan elvárhatod hogy te is kapni fogsz valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!