Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Csak szamomra furcsa, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak szamomra furcsa, hogy elvaras lett az eskuvoi ajandek es a penz?

Figyelt kérdés
Mostanaban nagyon sokat hallani es olvsni, hogy ki mennyit vigyen egy eskuvore. 10-20 ezer forint plusz ajandek. Szerintem ez felhaborito. Ha en osszehazasodok nem azert teszem, hogy abbol szedjem ossze magam. Ha meg nincs penze az ifju parnak, rendezzenek szuk eskuvot, akik valoban szeretik oket 30 negyzetmeteren is megunneplik oket, kaja nelkul. Ha eskuvore megyek, akkor meg termeszetes, hogy viszek valami ajandekot, de kicsit tulzasnak ereznem, ha arrol suttognanak elotte a rokonok, hogy meg egy huszast tegyek nekik felre...
2012. máj. 9. 18:16
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%

Most házasodtunk pár hete és 70en voltunk. 1.200.000 forint a lakodalom mindennel együtt!

Mindenkinek azt mondtuk, hogy nem kell semmi, mindenünk megvan.

Majdnem kétmillió jött össze, de ebből a szülők adtak másfelet összesen.

A meghívóosztásnál pedig az összes meghívott közölte, hogyha nem gond, akkor pénzt adna. Ismétlem: NEM KÉRTÜNK SEMMIT!!!

Na mindegy, az utódunknak szép élete lesz :))

2012. máj. 9. 20:59
 12/37 anonim ***** válasza:
37%

Rég voltam esküvőn nem, tudom mi a divat de azért fejenként 20 ezer a minimum

ha belegondolsz a kaja, pia fejenként 10 ezer és 10 ezret adsz ajándékba amiből vehetnek 1 mosógépet....

a tárgybeli ajándékoknak én nem vagyok híve mert akkor egy rakás olcsó lomot kap az ember inkább pénzt adjanak azt értelmesen lehet elkölteni.

2012. máj. 9. 22:32
 13/37 anonim ***** válasza:
54%
ez mindig is így volt, be is nyelhető (meg amúgy is visszakapod ezektől az emberektől a sajátodon), de mi most egy olyanba vagyunk hivatalosak, ahol mindent a barátok állnak vagy csinálnak vagy sütnek, de gondolom illő lesz azért odaadni az X ezret. Ha nullszaldósra jön ki a vendégnek,(tehát visszakapja azt ételben, italban, szórakozásban) az valahol fair. Így ráfizetés.
2012. máj. 9. 23:02
 14/37 anonim ***** válasza:
34%
Uccsó ne haragudj, de ha nem jó drága helyről zabálhatsz, akkor már nem is számít se a kaja, meg hangulat sincs?
2012. máj. 10. 00:15
 15/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem furcsa. Nálunk nem csak ajándékot szokás vinni (ez most már általában pénz), de mindenki süt és visz 2-3 féle süteményt, egy tortát, plusz éjfélkor menyasszonytánckor is dobnak be pénzt pluszban. Ez mindig is így volt. A 80-as évek elején még kis gyerekkoromban (mikor tárgyi ajándékot vittek) szokás volt családonként 2-3 csirkét is vinni, így hozzájárulva az étkezéshez.
2012. máj. 10. 09:05
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

21-es?

Fejenként minimum 20ezer? Hát ennyit nem is tudnék és nem is akarnék adni. Persze családtagnál, közeli hozzátartozónál más, ott még jobban is kinyitom a pénztárcám. De pl. ha haverok/barátok közül házasodik valaki, biztos nem fizetnénk nekik 40eFt-ot, 20-25eFt az már reális, mi annyit szoktunk. Egyébként a vacsora ára erre felénk 5eFt környékén van (hacsak nem valami extra puccos szálloda éttermében van), erre jön rá az italfogyasztás. 40eFt-ot a mai világban irreálisan soknak tartok, persze még egyszer mondom, ha közeli hozzátartozóm házasodik, akkor ennél többet is adunk.

2012. máj. 10. 09:18
 17/37 anonim ***** válasza:
12-est akartam írni :)
2012. máj. 10. 09:18
 18/37 anonim ***** válasza:
50%

Nekem az a furcsa, hogy ha a pár " elvárja" vagy "számít" arra a pénzre pl a lagzira csak a fele pénz van meg, aztán úgy vannak vele, hogy majd "ami bejön" abból állják a másik felét...Ez milyen már?

A másik, amikor a szüleiktől elvárják, hogy állják a költségeket.

Nekem a szüleim majd fizetni szeretnék, már emlegették, pediga párom még meg sem kérte a kezem...

Volt egy beszélgetésem erről anyuval, hogy persze jól esik ha sgítenek...stb, de nem várom el, és olyan esküvőnk lesz, amikor lesz, amilyet mi ketten ki tudunk fizetni,ha kpunk nászajándékba akárkitől,az legyen "találtpénz" persze minden ft jóljön, de ha nem várom nem csalódok egyrészt, másrészt azért szeretném hogy a családtagjaim és barátaim ottlegyenek a napunkon, hogy velünk örüljenek, és ne anyagi csődként éljék meg.

Ha a pénzre számítanék, akkor lenne 200-220 fős lagzi (hatalmas a család anyuék 7en testvérek, mamámék 5en, mindenhol 2-3 gyerek, azok párjai gyerekei stb csak az én oldalamról), így csak nagyon szűk lesz 60-65 fő (majd egyszer) szülők, testvérek, nagynénik, keresztszülők és legjobb barátok plusz párok)

Valahol természetes, hogy viszünk ajándékot, vagy pénzt, és is min. a rám szánt költséget adnám, de a hangsúly, az elváráson van szerintem.

Pedig a dolog az ünneplésről szól

2012. máj. 10. 10:14
 19/37 anonim ***** válasza:
20%

"Szerintem ha jobban belegondolunk, természetes, hogy minden ilyen esetben hozzájárul az ember a költségekhez."

ezt a gondolatok sokan említettétek, erre szeretnék reagálni. mi is a lagzi? a pár megünneplése, igaz? miért csináljuk? mert fontosak nekünk a házasulandók, meg akarjuk őket ünnepelni. és itt jön a hoppáré: miért úgy, olyan formában csináljuk, ahogy? miért eszünk aznap 10 fogásos gurmé kaját? miért iszunk drága bort és drága italt? miért kell nekünk a drága dísz, a virág, a székszoknya, a menyasszonyi ruha, a gyűrűk, és az összes többi hacacáré. hát elmondom, ez bizony nem nekünk, vendégeknek kell. ez csak és kizárólag a pár igénye. de kérdem én, miért nem csak akkor rendeznek hatalmas banzájt, ha megengedhetik maguknak? miért a rokonságtól kell várni, hogy kifizeti a rá eső részt?

a rá eső részt???? de a rá eső részt csak azért olyan magas, mert a párnak igénye van a sok hülyeségre!!! nem a vendég kéri, hogy 20on ezer forintos szolgáltatást vehessen igénybe aznap, hanem rá van kényszerülve, hogy igénybe vegye. hiszen nem mondhatja, hogy "ó, persze hogy megyek az esküvőre bogaraim, de én majd otthonról hozott szendvicset eszek inkább, oké?" innentől kezdve a pár felelőssége, hogy úgymond "ráerőlteti" a vendégre az olyan dolgok fogyasztását amit amúgy nem engedhet meg magának, és nem lehet elvárni a vendégektől, hogy elbírja azt a terhet, amit a mittomén lazacvacsora kifizetése jelent számára, ha amúgy soha még csak a gondolattal sem játszana el, hogy ilyeneket eszik. summa summarum értem, hogy egy vendég fogyasztása x összeg, de csak azért, mert nem teheti meg, hogy a párnak ellent mondva ő csak y-t fogyasszon, akkor sem, ha emiatt egy 4 fős család teljes havi jövedelmét kellene (illem szerint?!) oda adni, és ez bizony szerintem sem fair

2012. máj. 10. 10:54
 20/37 anonim ***** válasza:
És ezt ki várja el?
2012. máj. 10. 10:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!