Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Csak szamomra furcsa, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak szamomra furcsa, hogy elvaras lett az eskuvoi ajandek es a penz?

Figyelt kérdés
Mostanaban nagyon sokat hallani es olvsni, hogy ki mennyit vigyen egy eskuvore. 10-20 ezer forint plusz ajandek. Szerintem ez felhaborito. Ha en osszehazasodok nem azert teszem, hogy abbol szedjem ossze magam. Ha meg nincs penze az ifju parnak, rendezzenek szuk eskuvot, akik valoban szeretik oket 30 negyzetmeteren is megunneplik oket, kaja nelkul. Ha eskuvore megyek, akkor meg termeszetes, hogy viszek valami ajandekot, de kicsit tulzasnak ereznem, ha arrol suttognanak elotte a rokonok, hogy meg egy huszast tegyek nekik felre...
2012. máj. 9. 18:16
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
tegnap 23:02-es vagyok, ez szerintem is az ünneplésről szól és főként hogy a vendégek jól érezzék magukat, így az én esküvőmre annyi ember lett meghívva akit jó érzéssel el tudtunk látni és ők elégedetten távoztak. Nem a házisüti ellen vagyok és nem a luxusellátást hiányolom, de ha nincs pénzem esküvőre nem hívok oda mindenkit és nem osztom le a feladatokat mint valami őrmester, h te akkor intézd a díszítést, te legyél a fotós, süssetek otthon, mert nekünk nem telik ám vacsira, te csinálod a zenét, valószínűsítem h az üdítőt/alkoholt is a vendégek állják és akkor majd jön a menyasszonytánc ahová bedobjuk a pénzt. Akinek nem telik rá, menjen be 2 tanúval és ne várjon pénzt.
2012. máj. 10. 16:33
 32/37 anonim ***** válasza:

29

hát ez tényleg nagyon vicces. Szerintem nem olyan rémisztő ez a lagzi história, meg arról nem beszélve, hogy anno még tényleg a szülők állták teljes egészében a lagzit, ergo, a lagzin befolyt tánc pénz, v ajándék, v a boríték tartalma tisztán a páré lett. Ez most csak azért néz ki másképp, mert 30 évesen házasodnak, amikor már elég pofátlan dolog lenne anyuciékra ráverni egy egész lakodalmat /persze kipótolni az más/. Hogy mennyibe kerül egy lagzi a vendégnek teljes egészében? Lássuk csak, egy család, ahol minimum egy anyuka, és egy lánygyermek is van, nekik alkalmanként fodrász, manikűr, új kosztüm, új kisruha, kozmetikus, esetleg benzinköltség, apukának legalább egyszer új öltöny, vagy legalább zakó... ÚGyhogy én elhiszem, hogy mindezt sokkaljátok. Múlt évben a tesóm is lemondott egy haveri esküvőt, mert már akkor elment az egésztől a kedve, mikor a többiek 40ezer forintokról kezdtek el vitatkozni. És ugye neki is plusz az előkészületi költségek...

2012. máj. 10. 16:36
 33/37 anonim ***** válasza:
Mi például nem várjuk el, ezért leszünk összesen 10-en az esküvőnkön, csak a szülők és testvér, meg a tanúk. Bár nem elvárás, de szokás és ha meghívnám az egész rokonságot meg mindenkit, akit ismerek, akkor tudom, hogy költségbe verném őket, meg gondot okoznék ebben a válságos időszakban. Nem azért okoznék fejtörést, mert elvárom, hanem mert így szokás, úgyis akarnának hozni valamit, hiába mondanám, hogy ne hozzon semmit. Így legalább azzal a 8 emberrel, akit meghívtunk, meg van beszélve, hogy tényleg ne hozzanak semmit, mert nem azért tartjuk az esküvőt.
2012. máj. 10. 17:33
 34/37 anonim ***** válasza:

Hát én még ilyet nem láttam 31-es. Mi nagy vidéki család vagyunk és nekünk az a NORMÁLIS, hogy mindenki kiveszi a részét mert mi a fsznak költsenek a párok annyit, mikor abba még senki sem rokkant bele, hogy kirántott pár húst, vagy sütött két tepsi sütit. Nálunk ez teljesen magától értetődik és senki nem húzza a száját, hogy ha nincs pénzetek befizetni mindenkit étterembe, akkor ne is tartsatok esküvőt.

Eleve is ilyenek voltak az esküvők, az étterem, meg ilyenek akkor kezdted elterjedni, mikor az embereknek már nem volt olyan szoros a kapcsolata egymással, hogy magától értetődjön a segítség.

2012. máj. 10. 21:36
 35/37 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem is hülyeség, kb ezért nem járok esküvőkre, pedig lett volna pár az elmúlt években. Azt is baromságot tartom hogy vigyek valamit vendégségbe. Majd meghívom én is. Akkor lásson vendégül ha meg vendégelni. Ha nem akar, ne hívjon. Ugyanezt tartom az esküvőkről is.
2012. máj. 12. 15:08
 36/37 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, gondolom nem is hiányzol senkinek.
2012. máj. 12. 23:01
 37/37 anonim ***** válasza:

Ez már egy nagyon régi kérdés, de most nézem, hogy valaki itt írta, hogy régen bezzeg öröm volt a lagzi nem kellett elképesztő összegeket adni stb.

De azért ezt ne úgy képzeld már el, hogy régen csak egy kis ajándékot vittek az emberek. Régen mindenki sütött, vitte a csirkét, húst, pálinkát, bort, rizset, lisztet, cukrot, vagy akármit, hogy legyen miből csinálni a kaját, sütit, legyen mit inni. Meg ott mosogattak sorban az asszonyok, meg őt szolgálták fel az ételeket stb.

2013. márc. 7. 13:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!