Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak szamomra furcsa, hogy elvaras lett az eskuvoi ajandek es a penz?
29
hát ez tényleg nagyon vicces. Szerintem nem olyan rémisztő ez a lagzi história, meg arról nem beszélve, hogy anno még tényleg a szülők állták teljes egészében a lagzit, ergo, a lagzin befolyt tánc pénz, v ajándék, v a boríték tartalma tisztán a páré lett. Ez most csak azért néz ki másképp, mert 30 évesen házasodnak, amikor már elég pofátlan dolog lenne anyuciékra ráverni egy egész lakodalmat /persze kipótolni az más/. Hogy mennyibe kerül egy lagzi a vendégnek teljes egészében? Lássuk csak, egy család, ahol minimum egy anyuka, és egy lánygyermek is van, nekik alkalmanként fodrász, manikűr, új kosztüm, új kisruha, kozmetikus, esetleg benzinköltség, apukának legalább egyszer új öltöny, vagy legalább zakó... ÚGyhogy én elhiszem, hogy mindezt sokkaljátok. Múlt évben a tesóm is lemondott egy haveri esküvőt, mert már akkor elment az egésztől a kedve, mikor a többiek 40ezer forintokról kezdtek el vitatkozni. És ugye neki is plusz az előkészületi költségek...
Hát én még ilyet nem láttam 31-es. Mi nagy vidéki család vagyunk és nekünk az a NORMÁLIS, hogy mindenki kiveszi a részét mert mi a fsznak költsenek a párok annyit, mikor abba még senki sem rokkant bele, hogy kirántott pár húst, vagy sütött két tepsi sütit. Nálunk ez teljesen magától értetődik és senki nem húzza a száját, hogy ha nincs pénzetek befizetni mindenkit étterembe, akkor ne is tartsatok esküvőt.
Eleve is ilyenek voltak az esküvők, az étterem, meg ilyenek akkor kezdted elterjedni, mikor az embereknek már nem volt olyan szoros a kapcsolata egymással, hogy magától értetődjön a segítség.
Ez már egy nagyon régi kérdés, de most nézem, hogy valaki itt írta, hogy régen bezzeg öröm volt a lagzi nem kellett elképesztő összegeket adni stb.
De azért ezt ne úgy képzeld már el, hogy régen csak egy kis ajándékot vittek az emberek. Régen mindenki sütött, vitte a csirkét, húst, pálinkát, bort, rizset, lisztet, cukrot, vagy akármit, hogy legyen miből csinálni a kaját, sütit, legyen mit inni. Meg ott mosogattak sorban az asszonyok, meg őt szolgálták fel az ételeket stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!