Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Csak szamomra furcsa, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak szamomra furcsa, hogy elvaras lett az eskuvoi ajandek es a penz?

Figyelt kérdés
Mostanaban nagyon sokat hallani es olvsni, hogy ki mennyit vigyen egy eskuvore. 10-20 ezer forint plusz ajandek. Szerintem ez felhaborito. Ha en osszehazasodok nem azert teszem, hogy abbol szedjem ossze magam. Ha meg nincs penze az ifju parnak, rendezzenek szuk eskuvot, akik valoban szeretik oket 30 negyzetmeteren is megunneplik oket, kaja nelkul. Ha eskuvore megyek, akkor meg termeszetes, hogy viszek valami ajandekot, de kicsit tulzasnak ereznem, ha arrol suttognanak elotte a rokonok, hogy meg egy huszast tegyek nekik felre...
2012. máj. 9. 18:16
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
Hu, uhyg latom itt nagyon sokan felreertettek. Egyreszt tudom, hogy mindig is termeszetes volt az ajandekozas, hiszen szulinapra, karacsonyra, esatobbi unnepre is ajandekozunk a szeretteinknek. Azt nem tartom termeszetesnek, hogy elvarnak! (es igen, sokan elvarnak) 20 ezer forintot ES az ajandekot. A par akarja a nagy ceremoniat, lufikkal, viragokkal, diszekkel, akkor vallaljak a koltsegeket is. Egy vacsora egy fore legfeljebb 10 ezer forint, de altalaban 6-7-bol is kijon. A vendeg, aki azert megy, mert valoszinuleg szereti a par valamelyik tagjat es veluk akar unnepelni, hat nehogy mar elvarjak tole, hogy a 80 ezres fizetesebol, huszat nekik adjon, meg meg egy kis haztartasi berendezest. Szerintem gusztustalan...
2012. máj. 10. 11:03
 22/37 anonim ***** válasza:
100%
Ezt én mind értem, de te belefutottál ilyen esetbe?
2012. máj. 10. 11:11
 23/37 anonim ***** válasza:
0%

ezer meg egybe, már nem azért....

itt az oldalon is rengetegen írják, hogy MINIMUM annyit, amibe a vacsi került/fő, és a fölött még pluszba, ami már tisztán ajándék....

2012. máj. 10. 11:19
 24/37 anonim ***** válasza:
100%

Én személyes tapasztalatra gondoltam.

Mert itt én is olvasom, voltam már egy pár esküvőn és még soha nem futottam bele ilyenbe.

2012. máj. 10. 11:22
 25/37 anonim ***** válasza:
barátoknak adok egy tizest, rokonoknak huszast. Ha meg nem tetszik, mondjanak rám akármit. Nem hiszem, hogy úgy kéne adni pénzt, hogy a saját fogyasztásom is belekalkuláljuk. A 80 éves öreganyám nem tud 20ast adni a rokkant nyugdíjából, még ha 25 is a ráeső rész... És még sokan, mint ahogy a kérdező is, nem tudja vállalni. nincs mit tenni, ennyi van, ebből kell gazdálkodni. Tőlem sose vártak el semmit ilyen téren, meghívtak, megkérdeztük mire vágynak, mondták, hogy ajándék nem lesz, táncolás sem, úgyhogy ünnepség előtt kérik azt, amire mi gondoltunk. Nekem fogalmam sincs mennyit zabáltam 1-2 lakodáréba, úgyhogy nem is tudom miért erre gondolnak egyesek.
2012. máj. 10. 12:31
 26/37 A kérdező kommentje:
En pl. voltam egy eskuvon, ahova iskolai hatizsakot kellett vinni, iskolai felszerelessel, amit a szegenyeknek ajandekozott az ifju par. En a sajatomra allat eledelt szeretnek majd, amit egy menhelynek ajandekozok. Ezzel nem magamat akarom dicsoiteni, egyszeruen csak ugy gondolom ez a par unnepe, es vallaljek a koltsegeiket ugy is, hogy esetleg nem terul meg.
2012. máj. 10. 13:36
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
Mindig is volt nászajándék, nem csak most, értem a lényeget, hogy azon bosszankodsz, az ajándék mellé mi a francnak a pénz? Logikus kérdés, ez tény. Nem elvárás, ez a mai világ torz képe. Mi is vittünk mindig valamit az esküvőkre: ha nem ajándékot, akkor pénzt adtunk, s ha volt menyasszonytánc, nem mondom,hogy 10 ezreket, de pár ezer ftot dobtunk a tálba. Nekem jövőhéten lesz az esküvőm, és kijelentettük mindenkinek: nem kérünk ajándékot (azért mert meg van mindenünk,nem kell a hatodik kenyérsütő, vagy a 10. mikró)ha annyira adni szeretnének,akkor inkább pénzt adjanak, de a kettőt együtt meg végképp ne! És menyasszonytánc se lesz. Részünkről ez nem elvárás, csak felesleges dolgokra ne verjék ki a pénzüket. Egyik vendég megkérdezte mennyit adjanak? Annyit mondtunk, annyit,mennyit tudtok rá szánni, Fő,hogy ne verjétek magatokat csődbe. Bátyámnak tavaly volt esküvője,mi 10 ezret adtunk neki, sajnos többünk nem volt, de nem volt belőle szájhúzás. És az,hogy mit mondanak mások,az meg Téged ne érdekeljen :) ha ajándékot adsz akkor azt,ha pénzt akkor pénzt, ha nem adnál egyiket se,ahhoz se lenne köze senkinek.Szép napot neked :)
2012. máj. 10. 13:42
 28/37 anonim ***** válasza:
80%

"ezt a gondolatok sokan említettétek, erre szeretnék reagálni. mi is a lagzi? a pár megünneplése,"

19-es, már ott hibádzik a kis sztorid, hogy ez már évszázadok óta az pár megünneplés ÉS elindításuk a közös életbe ajándékkal, pénzzel, hogy mindenük meglegyen, és könnyebben induljanak. Ez így van ezer és egy éve. Mindenhol. Az, hogy manapság a köztudatban úgy alakult a dolog, hogy a "mennyit illik?"-et nagyon egyszerűen úgy veszik általában, hogy minimum, annyit, ami azért fedezi a költségeket, az megint egy más dolog.

Régebben eleve nem is az ifjú pár fizette a lagzit sem, most mivel ők fizetik, és mivel az ajándék szokás megmaradt, ezért is alakult ki, hogy akkor mennyit adjunk, hát akkor legalább annyit, ami fedezi, amennyibe kerültem, mert akkor én ezzel járultam hozzá a közös életük elkezdéséhez.

Amúgy nekem is hatalmas a rokonságom, meg nagy a baráti köröm, voltam is jó sok esküvőn, volt hintótól elkezdve minden kutya fsza, de én sem futottam bele egy ilyenbe sem, amikről itt regéltek. Szerintem ez is egyike ezeknek a városi legendáknak, amivel így ilyen formában még senki sem találkozott, csak hallotta valakitől, hogy őneki az ismerőse igen, és van mint szörnyülködni.

2012. máj. 10. 14:35
 29/37 anonim ***** válasza:
77%

és az mégis mitől az ifjú pár elindítása, hogy a befolyt összegből fizetik utólag a lagzit? nászutat?

tudom, hogy régen is volt ajándékozás, de akkor nem "kellett" ilyen elképesztő összegeket ajándékozni, hogy egy átlag család fél évre megvan lőve ha elhívják egy lagziba... régen öröm volt ha lagzi volt, ma már nem örülnek annyian a meghívónak, pont ezért.

ja és majd elfelejtettem, személyes tapasztalat: nálunk vidéken mindig lehet tudni az ilyesmit. ki-ki dicsekvésből, panaszkodásból, pletykázásból elmondja h mennyit ad, kommentálja is, hogy így sok vagy úgy kevés, vannak rokonok akik azt se tudják hogy tromfoljanak egymásra. voltam már olyan lagzin, ahol a vacsora közben kellett odaadni a párnak az összeget. járt körbe a pár a vőféllyel meg egy nagy dobbal, kérték a pénzt, és leszámolták ott helyben és a vőfély minden 10ezresnél ütött egyet a dobon, és közben viccesen kommentálta is a dolgot. lehetett látni ahogy haladtak hogy volt aki belepótolt a borítékba hogy "ne maradjon szégyenbe" vagy mert "a mariék is annyit adtak" vicces, nem?

2012. máj. 10. 16:10
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
én facsemetéket kértem a jövőbeni házunk kertjébe (tehát ígéretet h ha lesz, hoznak majd akkor páronként egyet), amit egy buli keretében mindenki elásott volna, de kiröhögtek és pénzt adtak, amit el is vertünk. Egyébként az én ismeretségi körömben már pénz a divat, nem kell mellé ajándék. Nekünk anyagilag inkább az a megterhelő h minden nyáron 3-4 lagzi, idén is lesz 3, emiatt a nyaralás rendszerint ugrik is.
2012. máj. 10. 16:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!