Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak szamomra furcsa, hogy elvaras lett az eskuvoi ajandek es a penz?
ezer meg egybe, már nem azért....
itt az oldalon is rengetegen írják, hogy MINIMUM annyit, amibe a vacsi került/fő, és a fölött még pluszba, ami már tisztán ajándék....
Én személyes tapasztalatra gondoltam.
Mert itt én is olvasom, voltam már egy pár esküvőn és még soha nem futottam bele ilyenbe.
"ezt a gondolatok sokan említettétek, erre szeretnék reagálni. mi is a lagzi? a pár megünneplése,"
19-es, már ott hibádzik a kis sztorid, hogy ez már évszázadok óta az pár megünneplés ÉS elindításuk a közös életbe ajándékkal, pénzzel, hogy mindenük meglegyen, és könnyebben induljanak. Ez így van ezer és egy éve. Mindenhol. Az, hogy manapság a köztudatban úgy alakult a dolog, hogy a "mennyit illik?"-et nagyon egyszerűen úgy veszik általában, hogy minimum, annyit, ami azért fedezi a költségeket, az megint egy más dolog.
Régebben eleve nem is az ifjú pár fizette a lagzit sem, most mivel ők fizetik, és mivel az ajándék szokás megmaradt, ezért is alakult ki, hogy akkor mennyit adjunk, hát akkor legalább annyit, ami fedezi, amennyibe kerültem, mert akkor én ezzel járultam hozzá a közös életük elkezdéséhez.
Amúgy nekem is hatalmas a rokonságom, meg nagy a baráti köröm, voltam is jó sok esküvőn, volt hintótól elkezdve minden kutya fsza, de én sem futottam bele egy ilyenbe sem, amikről itt regéltek. Szerintem ez is egyike ezeknek a városi legendáknak, amivel így ilyen formában még senki sem találkozott, csak hallotta valakitől, hogy őneki az ismerőse igen, és van mint szörnyülködni.
és az mégis mitől az ifjú pár elindítása, hogy a befolyt összegből fizetik utólag a lagzit? nászutat?
tudom, hogy régen is volt ajándékozás, de akkor nem "kellett" ilyen elképesztő összegeket ajándékozni, hogy egy átlag család fél évre megvan lőve ha elhívják egy lagziba... régen öröm volt ha lagzi volt, ma már nem örülnek annyian a meghívónak, pont ezért.
ja és majd elfelejtettem, személyes tapasztalat: nálunk vidéken mindig lehet tudni az ilyesmit. ki-ki dicsekvésből, panaszkodásból, pletykázásból elmondja h mennyit ad, kommentálja is, hogy így sok vagy úgy kevés, vannak rokonok akik azt se tudják hogy tromfoljanak egymásra. voltam már olyan lagzin, ahol a vacsora közben kellett odaadni a párnak az összeget. járt körbe a pár a vőféllyel meg egy nagy dobbal, kérték a pénzt, és leszámolták ott helyben és a vőfély minden 10ezresnél ütött egyet a dobon, és közben viccesen kommentálta is a dolgot. lehetett látni ahogy haladtak hogy volt aki belepótolt a borítékba hogy "ne maradjon szégyenbe" vagy mert "a mariék is annyit adtak" vicces, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!