Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy kutyával közösülnek a nők akkor abból hogy nem születhet meg egy lény? és lehet valamilyen fertőzést kapni? Tudom furcsa kérdés de ez számomra annyira érdekes
Úgy érzem a biológia oktatás színvonala már nagyon nem az igazi.
Kutya és ember között több probléma is van, az első, hogy teljesen más a kromoszomális elrendeződésük (már a kromoszómák száma is), emiatt az esetleg kialakuló zigóta kromoszomálisan kiegyensúlyozatlan lenne, sejtosztódásnál a kromoszómák össze-vissza vándorolgatnának, aminek eredményeként életképtelen leánysejtek keletkeznének. Tehát már a kétsejtes állapot sem életképes, nemhogy egy teljes organizmus.
A fertőzések terjedése természetesen lehetséges, de ez ember-ember (valamint kutya-kutya) párosítás esetén is megszokott jelenség.
Valaki említette, hogy pl. tigris és oroszlán nem képes utódot létrehozni. Ez tévedés, a nagymacskák pont egy olyan állatcsoport, amik képesek fajhibridek létrehozására (keresztül-kasul). Az oroszlán és a tigris hibridjei a liger és a tigon (a magyar nevüket nem szeretem, szerintem nem hangzik jól, de azért: oroszgris és tiglán). És mellesleg esetenként ezek még szaporodóképesek is.
Tehát általánosságban csak azon fajok képesek utódot létrehozni, amelyek genetikai állományának rendezettsége elég hasonló. Az ember és a kutya nem ilyen.
Alapvető biológia! Eltérő kromoszómaszám miatt nem lehet utódjuk!
Fertőzést bármilyen idegen testtől kaphatsz, legyen az tárgy vagy élő szövet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!