Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ez így túl nagy elvárás, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez így túl nagy elvárás, hogy állják a költségeket?

Figyelt kérdés

Párommal mindketten egyetemre járunk még, januárban végzünk, viszont tavasszal szeretnénk összeházasodni. Mivel rendes munkahelyünk nem volt még, csak ösztöndíjat kaptunk meg apróbb diákmunkákért pénzt, ezért nem tudnánk egy nagy esküvőt finanszírozni. Viszont a család elvárja, hogy hívjuk meg az unokatestvéreket, nagybácsikat, nagynéniket, stb. Nekünk erre nem telik, hogy ennyi embert megvendégeljünk (kb 60 emberről lenne szó). Nagyon pofátlan dolog lenne megkérni a szüleinket, hogy segítsenek bennünket az anyagiakban? A ruhákat, fotóst, videóst, fodrászt, sminkest és virágokat tudnánk állni, de ennél többre nem telik.

A szülőkre mondhatjuk, hogy viszonylag jól keresnek, nem terhelné meg őket.

És akkor hogy osztózzanak a költségeken? A saját rokonaik aránya szerint?

2012. nov. 19. 15:10
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
41%

Igen.

Kezdjetek el dolgozni, gyűjtögetni, és utána jöhet az esküvő.

2012. nov. 19. 15:14
 2/25 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem ez természetes lenne. Ha módjukban áll segíteni, akkor miért ne szállnának be a koltségekbe?! Nem ajánlották fel maguktól?
2012. nov. 19. 15:15
 3/25 anonim ***** válasza:
90%
Ha nagyon erőltetik a plusz vendégeket, akkor szerintem jogosan kéritek meg. Ha nem akarnak beszállni, akkor ne szóljanak bele mekkora esküvőt is terveztek :)
 4/25 anonim ***** válasza:
60%

Ha nincs pénzetek, akkor tartsatok kis esküvöt, csak a szülök-testvérekkel, ennyit ti is ki tudtok fizetni.

A szülötöl követelni pénzt a lakodalomra enyhén szólva pofátlanság, meg mellesleg garantált a veszekedés, hogy mi hogy legyen, mert attól kezdve hogy ök fizetnek, ök döntik el, hogy milyen ruhad legyen, mi legyen a kaja, milyen zene legyen stb.

De ettöl függetlenül úgy összeházasodni, hogy se munkátok, se jövedelmetek nincs, nem vall értelmes, felelöségteljes emberekre. Vagy úgy gondoljátok, hogy ezután is a szüleitek tartanak el benneteket?

5/25 anonim ***** válasza:
59%
Miért siettek ennyire az esküvővel?
2012. nov. 19. 15:16
 6/25 anonim ***** válasza:
90%

Ha anyagilag is besegítenek, jogot formálnak, hogy mindenbe beleüssék az orrukat, véleményt formáljanak,azt hangoztassák is.

Ez a Ti napotok, csináljatok olyan esküvőt, amire van anyagi lehetőségetek.

2012. nov. 19. 15:19
 7/25 A kérdező kommentje:

Évek óta együtt vagyunk, és mivel vallásosak is, ezért lenne fontos az esküvő. Megvan a közös házunk is, és oda csak esküvő után szeretnénk beköltözni. A munkahely is megvan, de mivel ketten összesen 150-et fogunk keresni havonta, és ebből még lejön a rezsi és a megélhetés, csak évek múlva jönne össze annyi, hogy ezt a 60 embert megvendégeljük.

Egy olyan esküvőt tudnánk állni, ahol csak a szülők, testvérek és nagyszülők vannak, csak állítólag bunkóság nem meghívni az unokatesókat, mikor mi ott voltunk 5-10 éve az esküvőjükön. Ezért gondoltam, ha a szüleink ennyire ragaszkodnak hozzájuk, akkor segítsenek.

Még nem vetettük nekik fel a dolgot, egyelőre csak annyit tudnak, hogy majd tavasszal szeretnénk tartani, mi is még csak most beszéljük a részleteket.

2012. nov. 19. 15:22
 8/25 anonim ***** válasza:
93%

Én így döntenék:

Nem akarok senkit terhelni az esküvő költségeivel, viszont ha én fizetem én is döntöm el ki jöhet!

Amennyiben ragaszkodnak ahhoz, hogy fűt-fát meghívjatok, arra nyugodtan mondjátok meg, hogy akkor szálljanak be a fizetésbe a szülők (aki ragaszkodik a névsorhoz). Természetesen rokonlétszám arányosan kell a fizetést elfogadni!

2012. nov. 19. 15:31
 9/25 anonim ***** válasza:
88%

Nem mindegy, hogy Ti szeretnétek nagy esküvőt vagy Ők.

Nekünk is mondta anyukám meg anyósom hogy ezt és azt meg kell hívni. Én meg megmondtam, hogy x főre van keretünk a többit fizethetik.

2012. nov. 19. 15:31
 10/25 anonim ***** válasza:
9%
egyetemi diplomával 150-et ketten havonta????? milyen diploma az?! street manager ?! ez a kérdés töb sebből vérzik: ezzel a pénz dologgal,meg az egész írásoddal,hozzáállásoddal....egyetemi diplomával nem lehet valaki ilyen debill mint te....ez valami kamu kategória
2012. nov. 19. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!