Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ez így túl nagy elvárás, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez így túl nagy elvárás, hogy állják a költségeket?

Figyelt kérdés

Párommal mindketten egyetemre járunk még, januárban végzünk, viszont tavasszal szeretnénk összeházasodni. Mivel rendes munkahelyünk nem volt még, csak ösztöndíjat kaptunk meg apróbb diákmunkákért pénzt, ezért nem tudnánk egy nagy esküvőt finanszírozni. Viszont a család elvárja, hogy hívjuk meg az unokatestvéreket, nagybácsikat, nagynéniket, stb. Nekünk erre nem telik, hogy ennyi embert megvendégeljünk (kb 60 emberről lenne szó). Nagyon pofátlan dolog lenne megkérni a szüleinket, hogy segítsenek bennünket az anyagiakban? A ruhákat, fotóst, videóst, fodrászt, sminkest és virágokat tudnánk állni, de ennél többre nem telik.

A szülőkre mondhatjuk, hogy viszonylag jól keresnek, nem terhelné meg őket.

És akkor hogy osztózzanak a költségeken? A saját rokonaik aránya szerint?

2012. nov. 19. 15:10
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Mérnök diploma, egyelőre ilyen állás sikerült. Örülünk, hogy lesz valami. Később magasabb fizetésünk is lehet majd,fejenként ennyi, de egy nulla tapasztalattal rendelkező pályakezdőnek egy olyan megyében, ahol a legnagyobb a munkanélküliség, jó, ha jut valami.
2012. nov. 19. 15:52
 12/25 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem nem túl nagy elvárás. Nálunk is hasonló volt a helyzet: alapvetően mindent mi akartunk fizetni, nem kértük a szülők segítségét. Viszont a vendéglistát is mi állítottuk össze. Aztán jöttek, hogy X-et meg kell hívni különben megsértődik, jaj de akkor már Y-t is, stb. Én megmondtam nekik, hogy nekem azok az emberek semmit nem jelentenek, életemben ha 1x láttam őket, de ha a szüleimnek ennyire fontosak, akkor jöhetnek, viszont a rájuk eső részt fizessék a szüleim. Ennyi. Nem is volt ezzel gondjuk, a végén meg mindenki jól járt.
2012. nov. 19. 15:54
 13/25 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem minden szülő besegít az esküvőben, aki megteheti. Innentől kezdve nem pofátlanság.
2012. nov. 19. 16:11
 14/25 anonim ***** válasza:
38%

Nos, én csak a saját véleményem írom, úgy is azt tesztek, amit jónak láttok:

1. az esküvőnkre azt hívunk meg, akit akarunk.

2. akkora lesz, amekkorát akarunk és meg tudunk engedni magunknak, akinek meg nem tetszik, szervezzen magának egyet

3. soha nem kérek a szüleimtől pénzt, mióta felnőttem, ezt alapnak tartom. Azt meg végképp nem fogadnám el, hogy beleszóljanak az esküvőnkbe, utána meg még fizessék is, amikor meg tudjuk oldani úgy, ahogy MI szeretnénk.

Én úgy gondolom, ez a 3 alap, amikor két felnőtt (!) ember házasodik. Ha nem tudtok nemet mondani anyuciéknak, talán még várni kellene a felnőttség kijelentésével, a házassággal meg pláne!

De mondom, Ti tudjátok.

2012. nov. 19. 16:18
 15/25 anonim ***** válasza:
40%
Nálunk hasonló volt a helyzet, bár párom már idősebb volt! 120 fős esküvőnk volt és mivel nem akartuk, hogy szülők állják (bár mindkettőnk szülei nagyon tehetősek), ezért kimentünk külföldre dolgozni 1 évre, mert 3 millió forintra kalkuláltuk az esküvőt! Az egy dolog, hogy megtehetik, nálunk felajánlották, hogy fizetik az egészet, de mi ezt nem akartuk! Akár van rá pénzük, akár nem, sosem kérném a szüleimet, hogy fizessék az esküvőmet, és el sem fogadnám! Annyit mondtam, hogy amit gondoltak dobják be a nászajándékba! De ez rajtatok múlik! Igazából a hagyomány szerint a menyasszony szülei fizetik az esküvőt nem??? lehet ezt rosszul tudom! Főleg, ha embereket is hívogatnak... Sok boldogságot Nektek!
2012. nov. 19. 16:29
 16/25 anonim ***** válasza:
50%
Miért lenne pofátlanság?szertintem természetes hogy beszálnak a költségekbe ....az pedig hogy ki menyit fizet szeritnem attól függ hogy a szülöknek mennyi a keresetük ha valamelyik többet keres akkor az kicsivel többel száljon be ... alapból meg megkell kérdezni hogy ki mennyitadna beel ...
2012. nov. 19. 17:09
 17/25 anonim ***** válasza:
52%
én azt csinálnám, hogy megmondanám, hogy most nem tudtok ekkora lagzit csinálni, vagy segítenek, vagy nem hívjátok meg őket. De én ettől függetlenül is várnék még, ha egyébként nem segítenek, miből fizetitek ki?
2012. nov. 19. 17:30
 18/25 anonim ***** válasza:
40%
15-ös vagyok... nem értem miért lettem lepontozva! leírtam nálunk hogy volt....
2012. nov. 19. 17:31
 19/25 anonim ***** válasza:
44%

Azt a házat sem a szél fújta szerintem oda...

Egyébként ha ketten havi 150 ezret kerestek, és abból elmegy mondjuk 150 ezer a megélhetésre, akkor is fél év alatt össze tudtok szedni annyi pénzt, amiből 60 embert meg tudtok vendégelni. De ha nem szeretnétek várni, akkor álljatok a sarkatokra, és mondjátok meg, hogy nem futja rá, ezért kis esküvő lesz és kész. Elvárni azonban nem szép dolog, szerintem elég sokat segítettek, ha tudtatok egyetemre járni, és van egy saját házatok.

2012. nov. 19. 19:17
 20/25 anonim ***** válasza:

Ha erőltetik, és ragaszkodnak hozzá, szerintem ez a minimum. Mi is egyetemre járunk még, jövőre házasodunk, de csak kéttanús kis esküvőnk lesz, részben az anyagiak miatt. Mi megmondtuk mindenkinek, hogy ez a helyzet, örüljenek velünk, és ne várjanak nagy bulit, mert nem telik rá, segítséget meg nem várunk és nem is fogadunk el (abszolút önellátóak vagyunk).

Mindenki megértő volt, szerencsére.

Szerintem gusztustalan ez a hozzáállás, hogy elvárnak valamit, és szarnak rá, hogy nektek arra nem telik. Abba meg senkinek nincs joga beleszólni, hogy ti mikor házasodjatok, főleg nem olyan szempontok alapján, hogy akkor nem tudtok akárkit meghívni.

2012. nov. 19. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!