Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Haragudnál ha valaki nem adna...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Haragudnál ha valaki nem adna ajándékot/pénzt az esküvődön? Hogyan reagálnál?

Figyelt kérdés
2012. nov. 19. 12:06
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 anonim ***** válasza:
91%
Az esküvő, és a lakodalom két dolog. Az esküvőn nincs semmiféle ajándékozgatás. Ha lagzis bulit is szervezel, az már más tészta. Illik kinyitni a bukszát, vagy nem elmenni...
2012. nov. 24. 18:11
 62/66 anonim válasza:
52%
Miért haragudnék? Nem azért kell meghívni a rokonokat, barátokat, hogy valamit adjanak, hanem, hogy veled örüljenek! Aki pénz és ajándék reményében hív meg valakit az esküvőjére az egy szánalmas ember és igazából az anyagi része érdekli a dolgoknak!
2012. nov. 26. 11:52
 63/66 anonim ***** válasza:
85%

Sokan nem sértésből, hanem pont az elvárt ajándék miatt nem mennek el mások esküvőjére. Egyre szegényedik az ország, fel kéne már fogni. Nem a 70-es években vagyunk már saját kisállat-farmmal, ihaj-csuhaj dínomdánommal, 150fős rajkózenekarral, teljes meghívott munkahelyi gárdával, meg öregördöggel. Az egy dolog, hogy a menyasszony szeretné, ha életre szóló emlék lenne a házassága (az esetek 75%-ban persze nem lesz az, csak pénzpazarlás) de tényleg eleve arra blazírozni egy életközösséget már induláskor, hogy az egyszeri luxust, flancolást összedobja a csapat, kissé durva dolognak tartom.

Egy torta, egy csokor virág, egy doboz tűrhetőbb csoki bonbon szerintem is dukál.

Vagy pl. csajoknál egy saját hímzésű díszterítő, férfiaknál egy üveg saját bor, vagy pálesz.

Menyasszonytánc, kalapba dobált 5..20ezresek ... ez cigányszokás, soha nem volt magyar.

A kicsit is jobb módban élő, közvetlen családtagok (a gazdagok meg főleg) régen is megegyeztek persze a leendő pár családtagjaival, de a háttérben,az esküvő előtt még hónapokkal, hogy ki állja a stafírungot, ki adja a házat, földet, stb...

A lakodáréban meg a családtagok, közeli barátok mindkét részről derekasan helytálltak.

Vákták, pucolták a csirkét, főzték a bográcsost, felszolgáltak, tálaltak, italt töltöttek, sürögtek-forogtak a vendégek körül.

A násznép dolga meg az volt, hogy ott legyenek és jelenlétükkel emeljék a rendezvény fényét.

Ennek a kizsarolósdinak tényleg az lesz a vége, hogy ottmarad a vőlegény, a menyasszony, meg a két tanú egy szem magára kisírt szemekkel, meg egy életre szóló valutahitellel, amit az esküvőre felvettek. Ne tegyétek, két ember életközössége nem erről kell, hogy szóljon... Inkább legyen egy szerény, ám meghitt esküvő, de helyette a megtakarított pénzből egy kicsit jobban beindított élet, stafírung, lakás, babaholmi, jármű, stb... Sokkal többet érnek ezek, mint talmi múló emlékek lesárgult, vibráló digitális képkeretre feszítve, vagy jó pénzért szakemberrel 3 év után önmegsemmisítős DVD-re vett és utána osztogatott esküvői videók...

Szeressétek egymást, tegyetek meg mindent kettőtökért és a gyerekeitekért. Ez a fontos, higgyétek el egy 42-es ff-nak, hogy semmi más nem számít!

2012. nov. 26. 14:02
 64/66 anonim ***** válasza:
Szerintem sem adok-kapok ügy a lakodalom. Van ahol még "köszönőajándékot" is adnak a vendégeknek, kvázi viszonozni a nászajándékot, hát szerintem ez is túlzás. Arra nem emlékszem, ha valaki nem adott, de ha valaki hülyeséget adott, arra igen... úgyhogy szerintem jobb nem vinni és megpróbálni észrevétlennek maradni, mint valami erőltetett baromságot venni (nem arra gondolok, hogy olcsó, hanem hogy ami tök távol áll a pártól). Egy kedves, emlékezetes üdvözlőlap ugyanolyan jó lehet. Ha zavar a dolog, úgyis megoldhatod hogy nem mégy el az esküvőre, kimented magad.
2012. nov. 26. 22:20
 65/66 anonim ***** válasza:
78%
különben nekünk is volt egy boltban egy nászajándék listánk, egy boltban egy étkészletet néztünk ki, de én tök cikinek éreztem, és csak annak mondtam, aki kimondottan rákérdezett. Sokan örültek neki, hogy nem kell törni a fejüket. Nekünk meg összejött a készlet, sose vettem volna meg egyébként, és imádjuk, azóta is azt használjuk. Egyesek úgy belelkesültek, hogy olyat is megvettek a sorozatból, amit mi nem választottunk, ezeknek még jobban örültem. Sőt utána a bolttól is kaptunk jelentős ajándékot. Szóval a nászajándék lista nem hülyeség! bár kétségtelenül kissé kretén. Mégis jobb, mint mondjuk egy láda fürdőgolyót ajándékozni, vagy toronyórát láncostul :-).
2012. nov. 26. 22:25
 66/66 anonim ***** válasza:
84%

Ha nincs pénzed (most) ajándékra, mi lenne, ha készítenél egy szép kártyát, amire ráírnád, hogy vendégeid egy vacsorára az esküvő után fél-egy évvel (ha még mindig együtt vannak :-D)? Vagy ennek valamilyen variációja? Ennek, ha kedvelnek Téged, biztosan örülnek majd.

Vagy egy kupont adhatnál azzal, hogy a születendő gyerekükre vigyázol 3 óra hosszat amikor ők akarják :-).

Vagy más olyan gesztust tégy nekik, ami egy fiatal párnak jól jöhet.

2012. nov. 26. 22:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!