Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Haragudnál ha valaki nem adna ajándékot/pénzt az
esküvődön? Hogyan reagálnál?
Igen, illik valamit vinni. Legalábbis én nem szeretek akkora bunkó lenni, hogy üres kézzel állítok be. Ez nem pénztárca, hanem alapvető intelligencia kérdése.
2012. nov. 19. 12:56
Ennek semmi köze az intelligenciához.
2012. nov. 19. 12:59
Mi kulon kertuk senki ne adjon semmit inkabb segitsenek elokeszulni disziteni es hozzanak aprosutit tortat es gyumolcsot.
nem azert tartottunk eskuvot hogy ajandekot kapjunk hanem azert mert oszinten szerettuk volna unnepelni azokkal akik szamunkra fontosak
2012. nov. 19. 13:01
Márpedig van köze az intelligenciához. Nem feltétlenül valami nagy ajándékot visz az ember, ha nincs pénze, mondjuk felajánlja, hogy segít valamit az előkészületeknél. A lényeg, hogy nem csak az gondol ránk, aki meghívott, hanem mi is gondolunk rá, nem illik csak úgy belöttyenni.
Úgyhogy jöhetnek a mínusz pontok, még úgysincs meg a napi piros mancs adagom, de attól még ez az igazság. :)
2012. nov. 19. 13:03
velem megcsinálta ezt egy rokon,felhívott eskuvo elotti napon, hogy nincs penze,de azert eljonne és ideadja jovoheten. persze,.mondtam nm gond, hát azóta színét se lattam, ez voltmajdnem 4 hónapja.... akárki akármit mond, szerin nagyoon csúnya dolpg,eljottek hárman, az nekem 30 ezer foront volt es nem kaptam semmit...aki ilyet csinál az csak magát minosíti. (bocs êkezetek miatt,mobiltol írok)
2012. nov. 19. 13:11
Engem úgy neveltek, hogy akit meghívnak valahova, az nem megy üres kézzel. Mindig az alaklomnak és a kapcsolatnak megfelelően illik valamit vinni. Azzal mondjuk én sem értek egyet, hogy az ajándék = kifizetem a költségemet, sőt, ha ilyen szándékkal hívnának, inkább el se mennék, és azt a pénzt inkább egyedül dorbézolnám el. Az viszont szerintem is illetlenség, ha üres kézzel megy valaki bárhova, ahova meghívták, nemcsak esküvőre. Na, az meg hogy előre bezengi, hogy majd utána ad, aztán színét se látod, hát...irdatlan nagy bunkóság, mást nem tudok rá mondani, de hogy visszaszívatnám, az biztos. És nem a pénz miatt, meg az anyagias hozzáállás miatt, hanem a bunkó megnyilvánulásért.Fogta volna be a száját legalább.
2012. nov. 19. 13:31
nem haragudnék meg, mert tisztában vagyok (illetve voltam) minden meghívottunk anyagi helyzetével
egy dolog viszont szúrja a csőrömet, azt elmesélem:
párom unokatestvére összeköltözött egy lánnyal, így mindketten hivatalosak voltak. A lányzoz mentem el megcsináltatni a menyakörmömet, 5000Ft volt. Előtte volt nála anyám meg anyósom, ők 3000et fizettek, és az enyémmel se volt több dolgozni való. Mindegy is. Erre eljönnek a lagzira, 5.000Ft-al, ketten, Na már most, ha én tudom, hogy meg vagyok hívva egy lakodalomba, és tisztában vagyok azzal, hogy nem tudom elvinni, amit "illik", akkor legalább nem próbálok meg keresni is a menyasszonyon...
de lehet, hogy ez csak az én hülyeségem...
2012. nov. 19. 13:32
Mi, ha vendégségbe megyünk, mindig viszünk ajándékot. Esküvőre meg pláne. Ez tényleg intelligencia kérdése.
2012. nov. 19. 13:49
Most lesz az esküvőnk. Tényleg nem zavarna az sem, ha senki nem hozna semmit, ezt a legőszintébben mondom. Nem lesz nagy esküvő, és úgy gondolom, hogy nem az ajándékon van a hangsúly, hanem, hogy együtt ünnepelünk. Engem nem érdekel, mit adnak nekünk mások, eddig a kérdésig ez bennem fel sem merült. Boldogan élünk együtt, nincs szükségünk semmire. Egy vacsorát a családnak pedig akkor is kifizetnék, ha nem esküvő lenne, hanem "csak úgy" összejövünk. Ez akérdés szerintem akkor merül fel, amikor az ember azért hív több száz vendéget, hogy vissza is kapjon valamit. Csakhogy ez már jópár évtizede nem éri meg. Ezért érdemes csak a közeli emberekkel ünnepelni, akitől nem sajnálod, ha meghívtad arra a vacsorára, és nem érzed úgy, hogy ki kellene fizetnie, ha már meghívtad. Az esküvő szerintem nem arról szól, hogy merre billen anyagilag a mérleg nyelve. Ha ez számít, akkor már gondok vannak.
2012. nov. 19. 14:14
Vezesse már le valaki, hogy az IQ-hoz hogyan kapcsolódik ez a szokás.
2012. nov. 19. 14:18
Kapcsolódó kérdések: