Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Haragudnál ha valaki nem adna...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Haragudnál ha valaki nem adna ajándékot/pénzt az esküvődön? Hogyan reagálnál?

Figyelt kérdés
2012. nov. 19. 12:06
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:
67%
A nászajándék hagyománya az ifjú pár közös lakásának berendezése nem a saját koszpénz kifizetése. Ez csak most lett divat és elvérás.
2012. nov. 19. 19:31
 42/66 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem is nagy bunkóság, főleg, mivel ez nem olyan, mint egy szülinapi buli, hogy vagy elmész, vagy nem, hanem itt megteheted azt is, hogy elmész a polgárira/templomira gratulálsz és hazamész. De ingyen enni, inni, ráadásul egy átlag lakodalomban nem 1-2 fogásról van szó, az gáz.
2012. nov. 19. 20:03
 43/66 anonim ***** válasza:
68%

Akik ajándékot várnak az esküvőjükre, mert "így illik" meg "engem úgy neveltek", azoknak megnézném a fejét, amikor minden vendég visszamondja a meghívást, mert úgy gondolják, nem tudnak ajándékot vinni így inkább el sem mennek. Állhatna az ürességtől kongó templomban a szuper ruhájában, a vacsorán is csak lézengene pár ember, akik buli híján korán hazamennek.

Amúgy jellemzően azok akarnak nyerészkedni az esküvővel, meg kifizettetni a vacsorát a vendégekkel, akik sok vendéget hívnak, nagy felhajtást csinálnak. Érdekes módon, akik kevés vendéget hívnak, mind azt mondják, nem kell ajándék, öröm, h ott vannak a meghívottak.

Akinek nincs pénze, az ne csináljon parádét!

2012. nov. 19. 21:17
 44/66 anonim ***** válasza:
92%

Nem haragudnék, de biztos nem esne jól. Nekünk jövőre lesz az esküvőnk, 60 főt hívunk meg, mert csak ennyit tudunk kifizetni. Mi előre megbeszéltük, hogy lemondunk arról a pénzről, amit az esküvőre szántunk. Párom rokonságában van olyan család, akiknek a napi betevő is gond, de szeretnénk, ha ott lennének. Attól függetlenül, hogy rosszul állnak biztos vagyok benne, hogy megpróbálnak kitenni magukért, és biztos nem jönnek üres kézzel. Mi tipikusan azok az emberek vagyunk, akik többre értékelik, ha valaki kicsit ad, de látszik, hogy tett érte, próbálkozott.

Tudom, hogy a kérdés arról szólt, hogy ha semmit nem hoz valaki... ezt nem igazán tudom elképzelni, hogy nálunk előfordulna, kis esküvő, tényleg a legfontosabbak, és mégha pénzt/ajándékot nem kapunk, akkor is biztos vagyok benne, hogy sütit vagy valamit hoznak, hogy ne üres kézzel éllítsanak oda.

2012. nov. 19. 21:31
 45/66 anonim ***** válasza:
92%
szerintem meg kb 1000-2000 Ft-ot vagy saját kezűleg készített valamit mindenkinek illene vinni.persze nem a vendégnek kell kifizetni a számlákat,de egy üveg gravírozott borra/italra ha nagyon akarom telik.
2012. nov. 20. 08:34
 46/66 anonim ***** válasza:
92%
Kedves 21:17-es, nem arról van szó, hogy ki kell fizetni a fogyasztás, meg vagyonokat kell a borítékba tenni, hanem illik vinni valamit. Ha téged meghívnak vendégségbe, vagy vacsorára valakinek az otthonába, te képes vagy beállítani üres kézzel, mondván, nem futja ajándékra? Nem ajándékot KELL vinni, hanem valami gesztus értékű dolgot (egy tálca süti, egy üvegbor, egy kis virág). Nyilván esküvő esetében más a gesztus értékű ajándék, meg egy csokor virággal ott nem sok mindent lehet kezdeni, de egy kis apróságba (valami saját készítésű kis emlék, vagy pár száz forintos persely, vagy akármi) szerintem senki nem hal bele, ami tényleg csak gesztus értékű, de sokszor több az eszmei értéke (már normálisan gondolkozó embereknél...), mint egy borítéknak.
2012. nov. 20. 09:37
 47/66 anonim ***** válasza:
91%

úgy látom mindenki le lett pontozva,aki azt gondolja,hogy igenis illik vinni valamit esküvőre.

azért megnézném azoknak az arcát,akik szerint nem kell semmit vinni ajándékba,ha ő esküvőjükön az összes meghivott vendég úgy gondolkodna,mint ők-azaz: senki semmit nem vinne..! kizártnak tartom,hogy egy icipicit sem esne nekik rosszul..

2012. nov. 20. 13:59
 48/66 anonim ***** válasza:
88%
persze hogy le lett pontozva az ember...és igazad van én is megnézném a fejüket.akkor se mondja senki hogy 2000 ft os ajándékra nem telik.akkor kérek kölcsön valakitől.nekem se lenne elvárás hogy pénzkötegekkel jöjjenek az emberek az esküvőmre.de valami apróságot szerintem illik
2012. nov. 20. 14:18
 49/66 anonim ***** válasza:
91%
de könyörgöm ne vegyük egy kalap alá azokat akik valami kis apróságra gondolnak meg azokat akik az esküvő többszörösét akarják "visszanyerni".ne legyetek már ennyire szélsőségesek!nem azt írtuk mi sem hogy mindenkinek hiperszupercsúcs ajándékkal kell megjelenni,csak azt hogy egy 1500 ftos italra azért lehetne költeni.meg nyerészkedni sem akarunk meg ilyenek.
2012. nov. 20. 14:23
 50/66 Boten Anna válasza:
54%
Biztos h nem haragudnék meg sőt! Ha magamból indulok ki, mikor meghívnak.... Sokszor nem jön jókor anyagilag egy esküvő!
2012. nov. 21. 09:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!