Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Haragudnál ha valaki nem adna...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Haragudnál ha valaki nem adna ajándékot/pénzt az esküvődön? Hogyan reagálnál?

Figyelt kérdés
2012. nov. 19. 12:06
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
82%
Tudom fura lehet,de nekem eszembe se jut szervezés közben, hogy ajándékot várjak eddig fel sem ötlött bennem.Elég ha mindenki ott van látják a boldogságomat, aztán a szűk család leül valahol enni, ennyi.Mindenen spórolunk amúgy még a házasságkötő termen is(és személyt szerint ezt élvezem:D).Nagyobb kihívás spórolni és mégis elérni a színvonalat amit szeretnél, mint csak úgy költekezni:)
2012. nov. 19. 12:23
 12/66 anonim ***** válasza:
65%

Megmondom őszintén, nekem rosszul esne. Kulturált ember vendégségbe sem megy üres kézzel. Akkor az esküvő miért lenne más esemény?

Persze abban az esetben megérteném, és nem haragudnék, ha tudnám az illetőről, hogy nem telik neki még vmi apró ajándékra sem (és az aprót azt tényleg max. 1000 Ft-osra értem, nem várnék el túl sokat), vagy ha rengeteget költött utazásra, ruhára stb. ahhoz, hogy ott legyen azt esküvőn. De egyébként nem. Ha már meghívtuk, illene valami ajándékot hozni, ha a lagzin jelen van.

Anyukámék mesélték, hogy nagyanyám nem vitt semmit, de azért nagy vígan végigette az esküvői menüt. Na, ez kifejezetten bunkóság, ha vki a saját fia esküvőjére nem visz semmit.

2012. nov. 19. 12:24
 13/66 anonim ***** válasza:
87%

Volt ilyen. Nem haragudtam, de azért picit rosszulesett, mert mi előtte akármilyen alkalomra (szülinap, névnap), elmentünk hozzájuk, azért vittünk valami apróságot. Egy tányér sütinek is örültünk volna. Nem reagáltam sehogy, mert nem ez a lényeg, de azért a gesztus jólesett volna.

Fordított esetben én biztos vinnék valamit, ha csak jelképes ajándékot is, mert azért csak vendégül látnak, szórakoztatnak. Mi szülinapi, névnapi, stb. bulira is mindig viszünk valamit, még ha nem is valami drágát, mert mi sem állunk jól anyagilag.

2012. nov. 19. 12:26
 14/66 anonim ***** válasza:
74%
Nem. Sőt. Nagyon kis esküvőt szeretnék, egy otthoni kerti vacsorával, és minél kevesebb sallanggal és ajándékkal.
2012. nov. 19. 12:27
 15/66 anonim ***** válasza:
78%

10-essel értek egyet. Nem vártam pénzt senkitől, ha adtak akkor annak csak örültem. Nem volt direkt nagy lagzi, mert nem a csillogás volt a lényeg, hanem a társaság. Mindenki segített inkább amiben tudott, pia, kaja, asztalok, torták stb. De ha nem akkor meg nem. Nem is vezettem sehová, hogy ki mit adott.

A kérdésre: nem, nem haragudnék, mert már az elején kértem mindenkitől, hogy ne hozzon semmit csak magát, nem várunk semmit, ne azért jöjjenek.

De gyönyörű házi készítésű tortáim voltak, sőt a menyasszonyi emeletes torta is házi volt és annak nagyon nagyon örültem.

2012. nov. 19. 12:28
 16/66 anonim ***** válasza:
76%
Ha nem hozna ajándékot semmit nem szólnék. Nekem inkább az esne rosszul, ha meghívnék valakit, és nem jönne el.
2012. nov. 19. 12:33
 17/66 anonim ***** válasza:
70%
Valaki írta, kultúrált ember vendégségbe üres kézzel nem megy. Osztom a véleményét. Ha csak jelképes dolgot visz, az sem baj, de vigyen valamit. Hogy itt mennyi ember van, aki mindegy mennyit költ az esküvőre, de lesz.rja, hogy mennyit is kap vissza...Bárcsak igaz is lenne ez a statisztika, ami itt kirajzolódott...
2012. nov. 19. 12:34
 18/66 anonim ***** válasza:
75%

Mifelénk még szokás megajándékozni a másikat bármilyen alkalomkor. Nem az ára a lényeg, hanem a másikra való odafigyelés, hogy készülünk az ilyen alkalmakra, hogy odafigyelünk a másikra. Akár valami saját készítésű dologgal, süteménnyel, vagy valami aprósággal. Én úgy érzem, öröm adni és kapni. Kevesen vannak, akik ha meghívják egy jelentős alkalomra, üres kézzel állítanak be.

Nagyon szomorúnak érzem, hogy az ilyet sokan lebecsülik és anyagiasságnak bélyegzik meg. Elég rossz irányba változik a világ. :(

2012. nov. 19. 12:40
 19/66 anonim ***** válasza:
63%
Ennyi erővel mehetnénk étterembe, és mindenki fizetheti a saját fogyasztását. Szép sor állna a kasszánál.
2012. nov. 19. 12:47
 20/66 anonim ***** válasza:
74%
szerintem addig oké,hogy pénzt nem ad,de azért valamit még is illik/szokás adni egy ilyen alkalomra. nem valami drága dologra gondolok..
2012. nov. 19. 12:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!