Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Haragudnál ha valaki nem adna...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Haragudnál ha valaki nem adna ajándékot/pénzt az esküvődön? Hogyan reagálnál?

Figyelt kérdés
2012. nov. 19. 12:06
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
30%

Ha ismeritek a párt és tudjátok, hogy nagy ajándékot vár, meg sok pénzt, mert még hangoztatják is, h nászútra is gyűjtenek, akkor lenne képetek beállítani egy pár száz forintos persellyel? Nekem nem. Inkább nem mennék.

És megnézhettétek volna a fejem az esküvőn, mivel semmit nem kaptunk senkitől, se pénzt, se ajándékot, mivel így akartuk és akkor sértődtünk volna meg, ha valaki mégis költi a pénzét. Nem fogok a saját szűk családomtól pénzt és ajándékokat elvárni.

2012. nov. 21. 09:43
 52/66 magi085 válasza:
78%
nalunk nem volt elvaras az ajanek, mivel mar regota egyutt elunk egy kis vers utalt arra a meghivoban h megvan mindenunk ha ajandekozni szeretnenek amit ra szannak azt adjak oda mivel uton van a baba es neki nagyobb szuksege van ra. ennek ellenere megis kaptunk labast, poharat... nem haragudtam de olyan vki adta akinek utana szinten eskuvoje volt... penzt kertek kifejezetten... hat vittunk mi is poharat :-) bunkosag vagy nem, nem voltunk hajlandok tobbet kolteni.... :-)
2012. nov. 21. 10:08
 53/66 anonim ***** válasza:
37%

Ha valakihez felmegyek, viszek valamit?

Nem feltétlenül.

Ha most átmennék a keresztanyámhoz, akit évente 3-szor látok, akkor vinnék valamit. Ha átmennék a barátnőmhöz, akivel sokszor átjárkálunk egymáshoz, nem vinnék semmit. Ő sem hozna semmit. Miért? Akkor naponta hozhatná a piát, amit nem iszunk, vagy a szir-sz@rokat, amik nem kellenek.

Tehát az "illik"-et azokkal szemben alkalmazzuk, akiket ritkán látunk, vagy nem jó a kapcsolat. (Hisz ha jó lenne a kapcsolat, gyakrabban látnánk őket.)

Anyu is átjár hetente kétszer, hozzon mindig valami hülyeséget? Nem.

Ez csak arra komment, hogy üres kézzel alapból nem megyünk sehova. De, megyünk. És én erről az oldalról tudtam meg, hogy be kéne sértődnöm, amiért nem kapok semmit.

És van egy kérdésem: mi van, ha megkérem, mit hozzanak? Azt mondjátok, "illik", és hogy 1000-2000 ft körül. Oké. Nem iszok alkoholt, a szir-sz@rokat meg nem szeretem. Akkor megkérhetem a násznépet, hogy mit hozzon? Melyik boltból?

2012. nov. 21. 11:07
 54/66 anonim ***** válasza:
100%
Azért egy esküvő egészen más, mint ha csak felugrom a barátnőmhöz. Szerintem ez egyértelmű. Egyébként ez felfogás kérdése. Engem úgy neveltek,hogy ha elmegyek egy ünnepi eseményre - legyen az esküvő, születésnap, keresztelő stb - vigyek valami ajándékot, akár apróságot is. Van, akit meg nem így neveltek, kár ezen veszekedni.
2012. nov. 21. 11:13
 55/66 anonim ***** válasza:
100%
Nem keverem össze, valaki írta, ha ő megy vendégségbe, visz valamit. De írtam is, hogy erről írok.
2012. nov. 21. 11:17
 56/66 anonim ***** válasza:
100%
Ha felugrasz a barátnődhöz, az vendégség? Nálunk nem, az csak baráti találkozás, persze, hogy akkor nem viszünk semmit.
2012. nov. 21. 11:19
 57/66 anonim ***** válasza:
100%

azért az nem ugyanaz,hogy TE kérted,hogy ne hozzanak semmit-mert akkor tényleg nem ciki semmit se vinni!

bár: én olyan vagyok,hogy akkor is adtam volna valamit,mert így érzem "helyesnek"

de normális esetbe (ha a pár nem jelzi külön) akkor egy ilyen eseményre igenis illik vinni valamit.

És ha valaki azért nem akart volna eljönni az esküvőmre,mert nincs rá keret,akkor:én is mondtam volna,hogy attól még szívesen látom őket.

2012. nov. 21. 12:02
 58/66 anonim ***** válasza:
56%

53-asnak: bizony, manapság már ilyet is lehet! Bizonyos boltokban (vagy webshopban) csinálsz listát, hogy ezeket kéred, aztán a vendég nézegetheti a listát és választhat hogy mit vesz, a mütyürtől kezdve a mosógépig minden lehet azon a listán.

Más kérdés, hogy ez szerintem gusztustalan és anyagias dolog, saját esküvőmön se cisnáltam és aki ilyet csinálna azéra el se mennék. Nehogymár erről szóljon.

2012. nov. 21. 16:04
 59/66 anonim ***** válasza:
100%

Nem rólam van szó, nem megyek férjhez.

De miért lenne gusztustalan, ha megmondod, mit akarsz? Tegyük fel, vesz egy 1500 forintos sz@rt, amit beledobok egy dobozba, és tartogatom, mert lelkiismeret furdalásom van, hogy pénzt költött, de nem is kell a cucc, és a legközelebbi nagytakarításkor megy a kukába, vagy megmondom, hogy láttam ezen a helyen egy szuper dolgot, 1500-ba kerül, és olyan boldog lennék tőle, hogy az nem igaz.

2012. nov. 21. 16:08
 60/66 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy miért nem hozott, mert ismerek olyan embereket, akik képesek a mindenféle all you can eat éttermekbe ételhordóval menni, és úgy vinni haza az ételt, és nem azért, mert éhezik.. Az más kérdés, hogy nem hívnám meg az esküvőmre, de elképesztő, milyen pofátlan emberek vannak.

Senkit sem azért hívtam meg az esküvőmre, mert ajándékot vagy pénzt szerettem volna, hanem azért mert szerettem volna velük lenni azon a napon. Ugyanakkor én azt gondolom, hogy ha meghívnak valamilyen ünnepségre, rendezvényre, vendégségbe, akkor nem megyek üres kézzel, akkor sem, ha nincs sok pénzem. Tehát alapvetően nem haragudnék senkire, de nem esnek jól, ha valami kis apróságot se hoznának. Nekünk pl hoztak egy hatalmas doboz gumicukrot a kedvencemből. Úgy örültem neki, mint kutya a farkának, és tudom, hogy nem került többe 1500 Ft-nál, de nagyon betalált az ajándék, mert mindketten imádjuk.

2012. nov. 21. 20:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!