Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik 20 éves koruk körül házasodnak vagy szülnek, ők
mégis miből élnek?
Figyelt kérdés
Szívesen összeházasodnánk már is is barátommal, diploma után egy gyereket is bevállalnánk de nekünk nincs miből. Nincs olyan családunk akire támaszkodhatnánk akár segítségnyújtás, akár anyagi szinten.
20 évesen pedig még egyelőre tanulunk, munkát csak héba-hóba tudunk vállalni mert nem büfé szakra járunk, tanulnunk is kell.
Akárhogy is számolunk mire megteremtődnek azok a feltételek amik kellenek egy házassághoz (fizető munka, lakás) jó esetben 24-25 évesek leszünk.
Akkor mások mégis hogyan csinálják mindezt 19-20 évesen?
Jó kérdés, én 23 éves vagyok és a barátom is, de még tanulunk, 2 év múlva végzünk, addig nem házasodunk össze.
Ismeretségi körömben egy lányt ismerek, aki tavaly volt 23 éves és még tanult, mikor férjhez ment, de neki is a férje dolgozik, és volt lakás is, meg minden.
2012. okt. 12. 15:39
43/49 anonim válasza:
Miből miből.. pénzből. Vagy van nekik elég, vagy igényeik nincsenek túl nagyok. Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell.
2012. okt. 12. 16:54
44/49 anonim válasza:
Nem olvastam végig a válaszokat. 20 éves vagyok, 2 hónapja szültem. Igaz, hogy a párom idősebb, de már én is dolgoztam mikor terhes lettem, kapom a gyest, családid, így könnyebb mintha lébecoltam volna... A párom is elég jól keres.
Persze kaptunk szülői segítséget anyukámtól és a nagymamámtól de soha nem vártuk el és nem is kényszerültünk rá. Egyszerűen segíteni akartak.
Amúgy a házassághoz tényleg nem kell túl sok pénz...
2012. okt. 12. 17:50
45/49 anonim válasza:
Egy idő után megint felhúztam magam egy-két válaszon, úgyhogy nem olvastam őket végig.. Nem büfé szakra járok, tanulok, kapok ösztöndíjat és dolgozom is mellette.. Tény, hogy nincs időm minden nap, minden hétvégén bulizni, tény, hogy nem vehetem meg magamnak a legújabb trendnek megfelelő ruhát, de félre tudok tenni. Megállok a lábamon a szüleim nélkül. Ha lenne párom, lenne pénz, akár gyerekre is.. Néha ha ügyesen játszod ki a kártyáidat, hamar jó helyzetbe jöhetsz.. Nehéz a suli mellett dolgozni persze, de ha talpraesett vagy, nincs lehetetlen.. Áldozatokat kell hozni.. Hétvégén dolgozni, suliban szünetekben is tanulni, ha kell este is dolgozni.. Nem könnyű, néha én is kiborultam, de abszolút megérte.. 22/l
2012. okt. 12. 18:56
46/49 anonim válasza:
18:56 egy kicsit pontosabban. Légyszi! Ha laksz koleszban vagy albérletben az is pénzbe kerül. Mondjuk orvosnak tanulsz (az semmiképp nem büfé szak) de kell pénz az albérletre, a kajára, az utazásra, stb, az barátok között is minimum 50-60 ezer/hó. Ezt egyetem mellett meg tudod tenni? Nagyon sokaknak ez a nettó bére havonta napi min. 8 órára.
2012. okt. 12. 19:45
47/49 anonim válasza:
Azt az illetőt aki itt mindenkit lepontoz, mi a véleménye?
Nem tetszik talán hogy itt felelősségteljes emberkék is vannak?
Kérdezőnek: nem értem a kapkodás célját. Ha 40 körül lennétek, már tényleg fontolóra kéne venni az utódot, de 20 évesen miért kell nehezíteni a tanulóéveket? Nem ráér még 4-5 év múlva? 25 évesen már késő?
2012. okt. 13. 06:22
48/49 anonim válasza:
Mennyi itt az irigy ember... Aki lepontozgat attól kérdezném hogy miért fáj neki ha valaki 20 évesen eltudja tartani magát? Én kérek elnézést amiért nem lakok a szüleim nyakán....
Basszus az eszem megál...
2012. okt. 13. 08:56
49/49 anonim válasza:
Én 21, a férjem 23 éves volt, amikor összeköltöztünk, majd egy év múlva házasodtunk is. Az összeköltözéskor még csak ő dolgozott, én meg olyan jól tanultam a főiskolán, hogy havi kb. 120-130 ezer forint ösztöndíjat kaptam (tanulmányi, kiemelt, köztársasági, tudományos stb...). Aztán utolsó előtti félév vége előtt elkezdtem dolgozni (8 órában dolgoztam vizsgaidőszakban, csak a vizsgákra engedett el a munkahelyem, előtte illetve utána be kellett mennem dolgozni, de legalább a szabim nem veszett el), és nyáron házasodtunk. Most még van egy félévem, ami szakmai gyakorlat, ezt is ott töltöm, ahol elkezdtem dolgozni, így kapok egy kevés fizetést meg az ösztöndíjakat még. Az esküvőt mi fizettük magunknak, igaz, hogy 1 millióból kijött egy majdnem 100 fős esküvő mindennel együtt, de ez csak azon múlt, hogy mennyire ügyesen szervezi az ember. Gyereket még egy jó pár évig nem szeretnénk, mert albérletben élünk, és még sokat kell ahhoz spórolni, hogy saját házunk és biztos anyagi alapjaink legyenek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!