Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik 20 éves koruk körül házasodnak vagy szülnek, ők mégis miből élnek?
Szívesen összeházasodnánk már is is barátommal, diploma után egy gyereket is bevállalnánk de nekünk nincs miből. Nincs olyan családunk akire támaszkodhatnánk akár segítségnyújtás, akár anyagi szinten.
20 évesen pedig még egyelőre tanulunk, munkát csak héba-hóba tudunk vállalni mert nem büfé szakra járunk, tanulnunk is kell.
Akárhogy is számolunk mire megteremtődnek azok a feltételek amik kellenek egy házassághoz (fizető munka, lakás) jó esetben 24-25 évesek leszünk.
Akkor mások mégis hogyan csinálják mindezt 19-20 évesen?
Én szintén egyetemista vagyok, bár én 24 éves koromra végzek alapból, párom ráadásul fiatalabb nálam. Én sem büfészakon vagyok, dolgoztam is egy darabig a (mérnöki) szak mellett, de nem igazán tudtam összehangolni, eljött az idő, hogy döntenem kellett melyik a fontosabb. Vagy a tanulmányaimmal csúszok el teljesen, vagy a melót hanyagolom. Végül a melót hanyagoltam, havi plusz 30 ezer forintért (ennyit tudtam suli mellett dolgozni) igazán nem érte meg. Akkor inkább tanulok jól és ösztöndíjban is kapok ennyit.
A párommal élhetnénk együtt, ha nagyon szeretnénk, ő kolis, én bejárós vagyok, szimpla anyagi okai vannak annak, hogy egyelőre inkább éljük a saját életünket és gyűjtögetünk. Esküvőt majd akkor szeretnénk, ha már megtudunk állni a saját lábunkon és természetesen a szüleink nyakára babát sem tervezünk. Igyekszem nem aggódni ezen, majd valahogy lesz. Azért még fiatalnak érzem magamat a házassághoz kicsit, szóval nem bánom hogy néhány évet várni kell. Amit bánok az inkább az, hogy sosem akartam harmincas kismama lenni, még is úgy néz ki ez lesz belőle.
Egyébként akiket a környékemen látok, ők többnyire szakközépbe, szakmunkás képzőbe jártak, fodrászok, kozmetikusok, bolti eladók, van olyan is aki elment külföldre dolgozni, így középiskola után már gyakorlatilag biztos jövedelemmel rendelkeznek, amennyiben a párjuk is, akkor nem igen van mire várni.
Én tudok együtt örülni velük, nem irigylem tőlük a boldogságot, illetve én hiszem azt, hogy majd mindennek eljön az ideje az én életemben is! :)
"vagy a pasi idősebb és pénzes 8érdekkapcsolatok tipikus esete"
Hát persze. Ha a kapcsolatban nem 2 év a korkülönbség, esetleg egyik félnek van egy kis pénze is, akkor az csak érdekkapcsolat lehet, és különben is. Irigykedsz vagy nagyon nyomorékokkal vagy körbevéve esetleg magadból indulsz ki?
22/25-ot a szívemből szóltál!:)
25/25-öt! Gratulálok! Sok boldogságot! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!