Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Akik 20 éves koruk körül...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik 20 éves koruk körül házasodnak vagy szülnek, ők mégis miből élnek?

Figyelt kérdés

Szívesen összeházasodnánk már is is barátommal, diploma után egy gyereket is bevállalnánk de nekünk nincs miből. Nincs olyan családunk akire támaszkodhatnánk akár segítségnyújtás, akár anyagi szinten.

20 évesen pedig még egyelőre tanulunk, munkát csak héba-hóba tudunk vállalni mert nem büfé szakra járunk, tanulnunk is kell.

Akárhogy is számolunk mire megteremtődnek azok a feltételek amik kellenek egy házassághoz (fizető munka, lakás) jó esetben 24-25 évesek leszünk.

Akkor mások mégis hogyan csinálják mindezt 19-20 évesen?

2012. okt. 12. 09:00
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
66%
Meg mondjuk nem nagyon tudom, így életszerűen elképzelni, hogy bizonyos életkor fölött ez úgy néz ki a valóságban, hogy nem keres a fiatal, de élni azért nyilván akar és akkor, mint 12 évesen, odaáll a szülője elé, hogy anyu, kérek pénzt szobabútorra meg melegítőre meg cigire? Vagy mi? Vagy ha mondjuk együtt elmennek boltba, a pénztárnál mindig hálálkodva megköszöni? Vagy nyitnak neki külön bankszámlát és mindig töltenek rá?
2012. okt. 12. 10:23
 22/49 anonim ***** válasza:
80%

Én szintén egyetemista vagyok, bár én 24 éves koromra végzek alapból, párom ráadásul fiatalabb nálam. Én sem büfészakon vagyok, dolgoztam is egy darabig a (mérnöki) szak mellett, de nem igazán tudtam összehangolni, eljött az idő, hogy döntenem kellett melyik a fontosabb. Vagy a tanulmányaimmal csúszok el teljesen, vagy a melót hanyagolom. Végül a melót hanyagoltam, havi plusz 30 ezer forintért (ennyit tudtam suli mellett dolgozni) igazán nem érte meg. Akkor inkább tanulok jól és ösztöndíjban is kapok ennyit.

A párommal élhetnénk együtt, ha nagyon szeretnénk, ő kolis, én bejárós vagyok, szimpla anyagi okai vannak annak, hogy egyelőre inkább éljük a saját életünket és gyűjtögetünk. Esküvőt majd akkor szeretnénk, ha már megtudunk állni a saját lábunkon és természetesen a szüleink nyakára babát sem tervezünk. Igyekszem nem aggódni ezen, majd valahogy lesz. Azért még fiatalnak érzem magamat a házassághoz kicsit, szóval nem bánom hogy néhány évet várni kell. Amit bánok az inkább az, hogy sosem akartam harmincas kismama lenni, még is úgy néz ki ez lesz belőle.

Egyébként akiket a környékemen látok, ők többnyire szakközépbe, szakmunkás képzőbe jártak, fodrászok, kozmetikusok, bolti eladók, van olyan is aki elment külföldre dolgozni, így középiskola után már gyakorlatilag biztos jövedelemmel rendelkeznek, amennyiben a párjuk is, akkor nem igen van mire várni.

Én tudok együtt örülni velük, nem irigylem tőlük a boldogságot, illetve én hiszem azt, hogy majd mindennek eljön az ideje az én életemben is! :)

2012. okt. 12. 10:23
 23/49 anonim ***** válasza:
55%

"vagy a pasi idősebb és pénzes 8érdekkapcsolatok tipikus esete"

Hát persze. Ha a kapcsolatban nem 2 év a korkülönbség, esetleg egyik félnek van egy kis pénze is, akkor az csak érdekkapcsolat lehet, és különben is. Irigykedsz vagy nagyon nyomorékokkal vagy körbevéve esetleg magadból indulsz ki?

2012. okt. 12. 10:24
 24/49 A kérdező kommentje:
15/20! Persz sokak nem mennek egyetemre/főiskolára és úgy kezdenek neki az élethez. Nincs ezzel semmi probléma, sokak többet keresnek majd a diplomások. De mi még tanulunk és úgy gondolom ezzel sincs semmi gond. Ki ilyen ki olyan.
2012. okt. 12. 10:26
 25/49 anonim ***** válasza:
26%
Elmennek dolgozni ebbol elenek. En 23 eves vagyok a parom 25 jelenleg csak o dolgozik es nagyon jol keres annyit keres mintha mind a ketten dolgoznank es kulfoldon is elunk. Nem vegzett egyetemet en sem es megis jol allasa van es izgalmas egy pasi szamara daruvezeto. Van sajat hazunk, kocsink es minden amit elertunk szuloi segitseg nelkul tettuk. De nekunk szerencsenk volt de tudom ,hogy vannak olyan helyzetben levo emberek akiknek kell segiteni ,mert maguktol nehez menne az elindulas;)
2012. okt. 12. 10:26
 26/49 A kérdező kommentje:

22/25-ot a szívemből szóltál!:)

25/25-öt! Gratulálok! Sok boldogságot! :)

2012. okt. 12. 10:30
 27/49 anonim ***** válasza:
59%
Én 23 éves leszek novemberben , a párom is annyi. 17 évesen találkoztunk , 19 évesen költöztünk össze, és 21 évesen házasodtunk. Kis esküvő volt csak a közeli rokonokkal, majd csaptunk utána egy jó nagy kerti partit, mert nekünk személy szerint nem a külsőségek számítottak hanem maga a házasság intézménye. Iskola mellett mindkettőnknek volt bejelentett diákmunkája, 20 éves korunkra mindkettőnknek volt egy szakmája, 22 éves koromig dolgoztam majd jött a baba. Én 16 éves koromtól egy bakszámlára betettem 20 ezer forintot minden hónapban majd mikor 20 éves koromtól dolgoztam havi 40-et amihez már a párom is hozzátett így elég szép összeg gyűlt össze, itthon tudok maradni a pici 2 éves koráig. Soha nem akartam úgy szülni , hogy nincs rá tartalék, ehhez még hozzájönnek a támogatások és így mindenünk megvan, mert ugye a párom dolgozik ugyanúgy még hozzá. Szülőktől a látogatást kapjuk maximum. Pont akkora lakásunk van ami 3 embernek elég, van rendes gyerekszoba , háló ,nappali kis konyha és fürdő. Ez a korán elkezdett (nem akarok reklámozni, ezért nem írom le a nevét) lakástakarékból jött össze.
2012. okt. 12. 10:35
 28/49 anonim ***** válasza:
61%
"Amúgy ezt a "nem büfészakra járok" kifogást már igazán le lehetne cserélni. Nagyon sokan dolgoznak orvosi, mérnök szak mellett is." De most honnan tudod, hogy mik a lehetőségei? Az más ha pl. a családban besegít pár órát hétközben, vagy hétvégén, (általában főleg a fiúknál ide-oda kocsikázom "munka" van) és az is más ha elmegy valahová fillérekért, de ha csak 1-szer késik már repülhet is, mert van egy fix munkaidő, és nem ő határozza meg mikor ér rá vagy mikor nem.
2012. okt. 12. 10:36
 29/49 A kérdező kommentje:
Köszön 28/28! Valóban nehéz belelátni mások életébe. Olyan iskolába járok, ahol 3 napon keresztül reggel 8-tól este 6-ig vagyok bent, a negyedik napon pedig "csak" ötig. Tudom ott van a péntek, szombat, vasárnap amikor el lehetne menni dolgozni, amit hébe-hóba meg is teszek de rengeteg a beadandó, tanulnivaló, számonkérés. Választhatok, hogy vagy tanulok és kapok ösztondíjat vagy elmegyek dolgozni, kicsináltatni magam és kevesebb pénz jön be mint a tanulásból. Pedig az ösztöndíjam sem magas! :S
2012. okt. 12. 10:45
 30/49 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem főleg akkor tudják megoldani, ha örököltek egy lakást. Pl. mindeketten szakmát tanultak és 18 éves koruk óta dolgoznak. A lánynak 21 éves korára meglesz annyi munkaviszonya, h TGYÁSt kapjon. Így van egy biztos lakhely, a lány kap TGYÁS-t a fiú dolgozik mellette, simán megélnek, ha nem is luxus szinten.
2012. okt. 12. 10:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!