Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik 20 éves koruk körül házasodnak vagy szülnek, ők mégis miből élnek?
Szívesen összeházasodnánk már is is barátommal, diploma után egy gyereket is bevállalnánk de nekünk nincs miből. Nincs olyan családunk akire támaszkodhatnánk akár segítségnyújtás, akár anyagi szinten.
20 évesen pedig még egyelőre tanulunk, munkát csak héba-hóba tudunk vállalni mert nem büfé szakra járunk, tanulnunk is kell.
Akárhogy is számolunk mire megteremtődnek azok a feltételek amik kellenek egy házassághoz (fizető munka, lakás) jó esetben 24-25 évesek leszünk.
Akkor mások mégis hogyan csinálják mindezt 19-20 évesen?
Szia!
Én 21 vagyok, Párom nemsokára 30. Elég jól fizető állása van, nem panaszkodunk. Én egyetemista vagyok, mellette diákmunkában dolgozom. Tavaly szülői segítséggel és saját pénzből tudtunk venni egy kocsit is. Most albérletben lakunk, előtte a nagyszüleinél éltünk, de mint mindenki más, vágytunk arra, hogy csak ketten lakhassunk valahol, rokonok nélkül. Az esküvőnk decemberben lesz, persze semmi felhajtás, hiszen azt mi sem engedhetjük meg magunknak. Csak szülők, tesók, nagyszülők. Elmegyünk egy étterembe a polgári esküvő után. Szerintem így is szép lesz és meghitt. Aztán reméljük nemsokára jön a baba is, mert már nagyon szeretnénk!
Nos, ez rém egyszerû: Szóval ezek a "Mások" úgy képesek a leírtakra, hogy sokkal talpraesettebbek nálatok.
Szerintem ti ne is vállaljatok gyereket soha, mert félõ, hogy ha nem 2 diplomával születik, akkor le fogjátok nézni, mely következtében lelkileg sokat fog sérülni....
Na, hát ennyit tudok hozzáfûzni....
Szerintem hálát adhatsz az égnek, ha 24-25 éves korotokra eljuttok oda, hogy jöhessen a gyerek. Elég jól kell ahhoz keresnetek, hogy egyetem után egy-két évvel már fel tudjatok mutatni olyan körülményeket. Nem akarlak elkeseríteni, csak nekem ez a meglátásom.
Kérdésedre a válasz: én általában azt látom, vagy idősebb a pasi és a csaj már a készbe ült bele, vagy szülőknél lébecolnak, esetleg albérletben nyomorognak, bár ez utóbbi két esetben tervezetlen gyerekekről van szó.
Azért a második válaszoló három pontják kívül van még nem is egy lehetőség.
Egyébként kérdező nem mindenki jár főiskolára vagy egyetemre, nem feltétlen azért, mert hülyék vagy ilyesmi, egyszerűen elmennek dolgozni, mert akarnak, olyan a szakmájuk, hogy nem kell más már hozzá, vagy levelezőn járnak vagy akármi.
Ha olyan régióban lakik a "feltételeket" is könnyebb megteremteni, olcsóbbak a lakások, házak sokkal például, avagy nem foglalkoznak azzal, hogy legyen saját lakásuk, az is lehet, hogy szülőkkel élnek, vagy ilyesmi.
Akik ezt felelősen (egyben nem biztos, hogy erkölcsösen is!) teszik, azoknak van biztos anyagi hátterük. Vagy a családjuk támogatja, vagy a pasi idősebb és pénzes 8érdekkapcsolatok tipikus esete), vagy az átlagnál okosabbak és olyan ritka tudással rendelkeznek, hogy már huszonévesen jó és biztos állásuk van.
AKik meg felelőtlenül teszik azok vannak többségben: Felvesznek lakáshitelt, eladósodnak, és a gyerekre hivatkozva mindenütt segélyért kuncsorognak, és hazánkban meg is kapják ezt, tehát kicsiből, de nem halnak éhen.
Egyik helyzet sem jó. Aki a családjára szorul, abból lehetnek konfliktusok, akik folyton szinte éheznek, azért idegesek és veszhetnek össze egymással.
Nem hallod mennyi válás van?
Ezek nagy része az elkapkodott házasságokból és gyerekvállalásokból következik, melyeket huszonévesen alkotnak...
Ja, és azt komolyan gondoltad, hogy 4-5 év alatt lakást tudsz venni?
(Vagy persze vidéken lehet olcsón házat venni, arra gondoltál?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!