Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Akik 20 éves koruk körül...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik 20 éves koruk körül házasodnak vagy szülnek, ők mégis miből élnek?

Figyelt kérdés

Szívesen összeházasodnánk már is is barátommal, diploma után egy gyereket is bevállalnánk de nekünk nincs miből. Nincs olyan családunk akire támaszkodhatnánk akár segítségnyújtás, akár anyagi szinten.

20 évesen pedig még egyelőre tanulunk, munkát csak héba-hóba tudunk vállalni mert nem büfé szakra járunk, tanulnunk is kell.

Akárhogy is számolunk mire megteremtődnek azok a feltételek amik kellenek egy házassághoz (fizető munka, lakás) jó esetben 24-25 évesek leszünk.

Akkor mások mégis hogyan csinálják mindezt 19-20 évesen?

2012. okt. 12. 09:00
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
85%
Vagy szülői segítséggel, vagy már dolgoznak.
2012. okt. 12. 09:05
 2/49 anonim ***** válasza:
100%

1. A nagyszülők teremtik meg az anyagi biztonságot

2. A férfi idősebb és már dolgozik, jól keres és el tudja tartani hármukat

3. Kapnak segélyt meg mindenféle támogatást és csak nagyon szűkösen élnek meg

2012. okt. 12. 09:06
 3/49 anonim ***** válasza:
70%
Amúgy ezt a "nem büfészakra járok" kifogást már igazán le lehetne cserélni. Nagyon sokan dolgoznak orvosi, mérnök szak mellett is.
2012. okt. 12. 09:07
 4/49 anonim ***** válasza:
100%
Hát van, ahol pl. a szülők tudnak segíteni.
2012. okt. 12. 09:10
 5/49 anonim ***** válasza:
64%

A házassághoz alapjáratom pár ezer forint kell, amit az anyakönyvvezetőnek fizetsz ki és kész. Ja, ha valaki nagy bulit akar az más...Tehát a házasság önmagában nem kerül pénzbe!

A gyerek valóban más tészta, de az úgyis csak diploma aztán akarsz, mert gondolom nem szeretnél mellette még suliba is járni, és nem vagy jogosult GYES-re meg mittudomén mire ha nincs meg legalább két év munkaviszonyod. Gondolom akik suli mellett szülnek azoknak van szülői segítségük.

2012. okt. 12. 09:12
 6/49 anonim ***** válasza:
73%

Nos, ez olyan dolog, amit szerintem nem lehet előre tervezni, kiszámolni.Persze az lenne az ideális, ha először sikerülne jó szakmát szerezni, aztán jó munkát, aztán meglenne belőle 1-2 év alatt a ház, aztán jönne a házasság, a gyerek.Csak épp az élet nem mindig adja sorban a dolgokat.

Nálam úgy alakult, hogy először a páromat találtam meg, rögtön suli évek után, aztán jött a gyermek.Hol dolgoztunk, hol szülői segítségünk volt.De lehet gyermek mellett is alakítgatni az életet, karriert, minden csak szervezés, hozzáállás kérdése.Nem bántam meg, hogy a család jött előbb, mert ha kivártam volna, hogy előbb a ház, kocsi, diploma, stb legyen meg, akkor lehet, csak 40 éves kor után jött volna össze a házasság, akkor meg már szerintem kicsit késő.

2012. okt. 12. 09:15
 7/49 anonim ***** válasza:
80%
Csomó embert ismerek, akinek rokonai, vagy ismerősei szereznek jól fizető könnyű melót. Meg nem tudom te merre élsz, de itt mindenki üzletel valamit csak én nem:D
2012. okt. 12. 09:17
 8/49 anonim ***** válasza:
84%
Nem jártam büfészakra, mégis dolgoztam mellette. Ha akarja az ember, meg tudja csinálni...
2012. okt. 12. 09:24
 9/49 A kérdező kommentje:

6/7! Szívből örülök, hogy Nektek így alakult! Sok boldogságot! :)

Mi sem szeretnénk persze tökéletes alkalomra várni, de úgy, hogy tényleg egyáltalán semmilyen segítségre nem számíthatunk és pénzünk is mert alig-alig dolgozunk felelőtlenség lenne.

Írta valaki, hogy az anyakönyvvezetőnél csak pár forint a házasság :D Tetszett a cinizmusa. Nem amerikai filmes esküvőt szeretnénk, így is csak a nagyon közelei barátainkat szeretnénk majd meghívni de meg szeretnénk majd adni a módját. Nem úgy szeretnék visszaemlékezni az esküvőmre, hogy egy iskolai ünneplőben írtam alá, ujjamon egy autómatából kidobott gyűrűvel.

Életünk végégig tervezzük a házasságunkat úgy gondoljuk akkor a lehetőségekhez képest legyen majd szép. Ezért tanulunk jelenleg.

2012. okt. 12. 09:25
 10/49 anonim ***** válasza:
37%

Szia!

20 éves vagyok, párom 29. Neki szerencsére jól fizető állása van, illetve a család is támogat minket amiben tud. Nem csak anyagi téren. Egyáltalán nem bántuk meg, hogy ilyen hamar jön a baba, sőt. Igaz, hogy jelenleg még párom szüleivel lakunk, de ha minden jól megy, akkor már nem sokáig. Nem mintha rossz lenne velük, csak nekünk is jó lenne már a saját otthon. Mármint ahol csak mi vagyunk.

2012. okt. 12. 09:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!