Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért nem értik meg sokan,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem értik meg sokan, hogy piros, fekete, fehér színekben nem illik vendégként megjelenni egy esküvőn?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsiságból, mivel annyiszor olvasom ezen az oldalon, hogy "miért is ne?".

Én személy szerint nem sok esküvőn jártam életemben, maximum 2-3, de ezt az illemszabályt azért betartották a vendégek. Mondjuk ez mind főleg hagyományos, falusi esküvő volt, lehet azért.

2012. szept. 27. 13:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/87 anonim ***** válasza:
83%
Persze, hogy nincs ilyen, még a kérdező sem linkelt semmi hivatalosat erről pedig már 30 kérdéssel ezelőtt kérdeztem, hogy hol találom ezt hivatalosan leírva.
2012. szept. 28. 14:31
 72/87 anonim ***** válasza:
74%
Ez hülyeség, ennyi erővel csak szűzen ILLIK templomba esküdni, akkor mindenkinek csak polgárija lenne.
2012. szept. 28. 14:44
 73/87 anonim ***** válasza:
63%
Meg akkor csak szüzen illik fehér ruhát felvenni, meg a tanú fizesse a papot és az egyházadót, meg ilyenek. Hagyjuk már.
2012. szept. 28. 14:48
 74/87 anonim ***** válasza:
69%
Pedig a fátyolnak és a fehér ruhának az a hagyománya.
2012. szept. 28. 15:01
 75/87 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, de ennyi erővel tartsunk mindent amit mondanak, ha a kérdező szerint ez is hagyomány, hogy ilyen-olyan színeket ne vegyenek fel a vendégek.
2012. szept. 28. 15:34
 76/87 A kérdező kommentje:

"LOL a kérdező fel sem fogja a válaszokat csak lepontozza! :D"

Mindenkit felpontoztam, és a kedves válaszadókat is megkértem, hogy ne a saját személyes véleményük alapján nyomogassák a piros kezecskét. Ha szeretnéd küldök egy screenshotot a "szerinted ez a válasz hasznos" feliratokkal.

2012. szept. 28. 18:22
 77/87 anonim ***** válasza:
off: a fehér ruhának nem ez az eredete, keress rá. később rakódott rá ez, hogy a szüzesség jelképe. a fátyol, az tényleg igen.
2012. szept. 29. 00:05
 78/87 anonim ***** válasza:
100%
igen, meg a mirtusz is
2012. szept. 30. 19:12
 79/87 anonim ***** válasza:
64%
A fehér ruha azóta divat, hogy Viktória királynőnek az volt és lemásolták a többiek is. Akkoriban egyáltalán nem fehérben mentek férjhez, meg is botránkoztak rajta, de mivel népszerű volt, ezért másolták. Aztán meg rárakódott, hogy a szüzesség jelképe stb.
2012. szept. 30. 20:42
 80/87 anonim ***** válasza:
92%

Kedves Kérdező! Gratulálok, hogy még a leírásomat sem tudod értelmezni. Nem azt írtam, hogy a menyasszony feketében van hanem, hogy a férjes asszonyok viselik ezt a színt. (A fekete menyasszonyi ruháról: ha utánanéznél tudnád, Magyarországon ahol nem a hímzett ruha volt, ott kék volt a menyasszony ruhája. Csak néhány kisebb népcsoportban volt fekete ruha. A fehér csak az 1950-es években jött divatba.)

Másodszor. Én még tanultam illemtant, többek között az esküvői illemről is. Érdekes ezzel a szabállyal nem sikerült találkoznom.

(Azt csak halkan jegyzem meg, hogy te említetted a hagyományokat. Most hirtelen csak az illem számít? Egyébként a hagyományokból fejlődött ki az illem.)

Bármennyire is kardoskodsz érte, ez a szabály magyar területen nincs érvényben. Nem ártana utánanézni a dolgoknak mielőtt elfogadnád őket.

2012. okt. 1. 21:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!