Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem értik meg sokan, hogy piros, fekete, fehér színekben nem illik vendégként megjelenni egy esküvőn?
Csak kíváncsiságból, mivel annyiszor olvasom ezen az oldalon, hogy "miért is ne?".
Én személy szerint nem sok esküvőn jártam életemben, maximum 2-3, de ezt az illemszabályt azért betartották a vendégek. Mondjuk ez mind főleg hagyományos, falusi esküvő volt, lehet azért.
"LOL a kérdező fel sem fogja a válaszokat csak lepontozza! :D"
Mindenkit felpontoztam, és a kedves válaszadókat is megkértem, hogy ne a saját személyes véleményük alapján nyomogassák a piros kezecskét. Ha szeretnéd küldök egy screenshotot a "szerinted ez a válasz hasznos" feliratokkal.
Kedves Kérdező! Gratulálok, hogy még a leírásomat sem tudod értelmezni. Nem azt írtam, hogy a menyasszony feketében van hanem, hogy a férjes asszonyok viselik ezt a színt. (A fekete menyasszonyi ruháról: ha utánanéznél tudnád, Magyarországon ahol nem a hímzett ruha volt, ott kék volt a menyasszony ruhája. Csak néhány kisebb népcsoportban volt fekete ruha. A fehér csak az 1950-es években jött divatba.)
Másodszor. Én még tanultam illemtant, többek között az esküvői illemről is. Érdekes ezzel a szabállyal nem sikerült találkoznom.
(Azt csak halkan jegyzem meg, hogy te említetted a hagyományokat. Most hirtelen csak az illem számít? Egyébként a hagyományokból fejlődött ki az illem.)
Bármennyire is kardoskodsz érte, ez a szabály magyar területen nincs érvényben. Nem ártana utánanézni a dolgoknak mielőtt elfogadnád őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!