Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem értik meg sokan, hogy piros, fekete, fehér színekben nem illik vendégként megjelenni egy esküvőn?
Csak kíváncsiságból, mivel annyiszor olvasom ezen az oldalon, hogy "miért is ne?".
Én személy szerint nem sok esküvőn jártam életemben, maximum 2-3, de ezt az illemszabályt azért betartották a vendégek. Mondjuk ez mind főleg hagyományos, falusi esküvő volt, lehet azért.
Miért nem illik ilyen színekbe öltözni?
Ezért jobb a pucés esküvő Hawaiin.
Ott senki sem tud túlöltözni, senkit! XD
Kedves egyeske!
Ird már le, ha találtál illem tanfolyamot..
Merthogy rám is rám férne, ezek szerint..Öltözködésbe csak egy szabályt ismertem, nem illik túlöltözni az arát.
Jó, illem, de engem nem zavarna, ki milyen ruhába jön..
Mindenkinek más az izlése, pénztárcája.
Egy esküvő a vendégnek is pénzbe kerül (sokba).
Lehet már nem telne neki egy más szinű ruhát venni...
Szerintem hülyeség, különben pedig ez nem egy magyar hagyomány. Eredetileg az öröm szülőknek is fehér fekete ruhában kellene lenniük na az lenne a hagyomány.
Az a kifogás is hülyeség, hogy mert össze keverik a menyasszonnyal. Olyan vendéget minek kell meghívni az esküvőre aki azt sem tudja, hogy néz ki a menyasszony.
Mindenkit felpontozok egyébként, a válaszadókat is megkérném, hogy ne pontozzák le egymást, hiszen véleményt kértem, így minden válasz hasznos!
Ahogy írta valaki:
A fehér a menyasszony színe, az ő számára van fenntartva. Itt nem arról van szó, hogy összetévesztenék a Horváth Rozit a menyasszonnyal, hanem hogy ez az ő kiváltsága ezen a napon, így nem illik versengeni vele.
A piros, mint már írták, éjfél után az újasszony színe. Ugyanaz vonatkozik rá, mint a fehérre.
A fekete pedig a gyász színe, ami nem túl illedelmes egy esküvőn.
Azzal már nincs probléma, ha a ruha mintás, és ez esetleg fehér, fekete vagy piros alapú, vagy épp a minta ilyen színű - tudtommal csak az egyszínű ilyen ruhák nem illedelmesek.
Esküvői illemszabályokból még van bőven, ahogy írtátok - nem illik túlöltözni a menyasszonyt, színtől függetlenül, nem illik kitenni mindenünket, és pl. templomi esküvőnél nem illik fedetlen vállal megjelenni, stb., de a kérdés most csak a színekre irányult :)
"Úgy látom, akinek nincs pénze, az nem a Szex, szerelem rovatban gusztustalan módon lesajnálva..."
mi van?
Sajnos nem tanítanak mostanság illemet,így nem tudják.Ez egy dolog,de bevallom igen rosszul esik,hogy bárhol,bármikor leírom,hogy ezt nem illik,én vagyok a hülye.Nem veszem fel,nem érdekel mások véleménye,csak furcsa.Most is írnak hagyománytól elkezdve mindent,és nem értik,hogy ez nem hagyomány,vagy "hülyeség,és ugyan ki törődik vele",egyszerűen illem.Ugyan úgy,mint az,hogy a kismamának átadod a helyed a buszon,vagy színházban,ha már ülnek a sorban,ahol te is,akkor nem a többieknek háttal,hanem szemből masírozol be a helyedre.Ez csak két példa,és sajnos erre is nagy ívben tesznek az emberek.Sajnos így van,és nem tehetünk ellene.
Én a magam részéről tartom magam alapvető illemszabályokhoz,és én ettől érzem jól magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!