Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért nem értik meg sokan,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem értik meg sokan, hogy piros, fekete, fehér színekben nem illik vendégként megjelenni egy esküvőn?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsiságból, mivel annyiszor olvasom ezen az oldalon, hogy "miért is ne?".

Én személy szerint nem sok esküvőn jártam életemben, maximum 2-3, de ezt az illemszabályt azért betartották a vendégek. Mondjuk ez mind főleg hagyományos, falusi esküvő volt, lehet azért.

2012. szept. 27. 13:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/87 anonim ***** válasza:
89%
Soha nem voltam esküvőm és erről a szabályról sem hallottam, úgyhogy én ezért "nem értem". Nyilván ha szólnak, akkor figyelembe veszem, de magamtól nem tudom kitalálni, hogy kinek mi az igénye.
2012. szept. 27. 14:17
 32/87 anonim ***** válasza:
93%

Én úgy tudom, és nálunk azt szokták mondani, hogy a menyasszonyt túlöltözni nem illik.

Tehát semmi gond szerintem nincs egy egyszerű kis nyárias piros vagy fehér ruhával, viszont illetlenebb, ha valaki mindegy milyen színű, de nagyabroncsos, habos-babos ruhában állít be (pláne, ha a menyasszony ruhája is egyszerűbb ennél).

2012. szept. 27. 14:18
 33/87 anonim ***** válasza:
89%

14:17

Biztos kézzel eszünk, hát persze, hiszen még késre és villára sincs pénzünk...

Ez a beszólásod volt bunkóság, tudod, nem a fekete/fehér/piros ruha az esküvőn.

2012. szept. 27. 14:21
 34/87 anonim ***** válasza:
71%

"Miért nem értik meg?"

Talán senki nem magyarázta még el nekik, hogy miért nem illik.

Én inkább azzal találkozom, hogy nem is hallottak róla.

Hogy miért?

Nem mindenki jár olyan sűrűn esküvőre. Ez is lehet az egyik ok.

Nekem az a fura, hogy még itt se értik sokan, hogy az EGYSZÍNŰ öltözetekről van szó.

Fekete-fehér öltözet nem tabu.

Ahogy a "tabuszínek" bármilyen kombinációja sem az.

Az emberek egyszerűen csak nemtörődömök.

Sokszor nem pénzkérdés.

Egy koromfekete ruhát is "esküvőkompatibilissé" lehet tenni egy-két színes kiegészítővel. Egy színes öv, sál, táska, bolero...

Nem akarásnak viszont...

2012. szept. 27. 14:22
 35/87 anonim ***** válasza:
63%
Attól, hogy egyes sznob menyasszonyok kitalálják még nem lesz illem.
2012. szept. 27. 14:23
 36/87 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, ez nem sznobság kérdése.

Az ötvenen túllévő édesanyám szerint is illemszabály, tehát nem lehet egy újkeletű sznob mizéria.

2012. szept. 27. 14:39
 37/87 anonim ***** válasza:
100%
A fekete-fehér öltözet valóban OK, ha fehér blúzban és fekete szoknyában mész, akkor lehet, hogy úgy találják, hogy nincs pénzed puccosabbra, de ez az az ünneplő, amit ténylegesen mindenhova fel lehet venni.
2012. szept. 27. 14:41
 38/87 anonim ***** válasza:
56%
Akkor mondj egy hivatalos könyvet, oldalt ahol ez fent van. Én is megkérdeztem anyut ő még csak nem is hallott róla.
2012. szept. 27. 14:41
 39/87 anonim ***** válasza:
68%
én még sose hallottam ilyenről. legutóbb pont piros szoknyába meg fehér blúzba voltam, mert nem volt más "szép" ruhám. csóró vagyok, csak egy esküvő miatt nem fogok új ruhát venni, csakhogy ne olyan színű legyen.
2012. szept. 27. 14:50
 40/87 anonim ***** válasza:
63%
Nem jártam még soha esküvőn, és kifejezetten esküvői illemszabályokat sem tanítottak (csak üzleti etikettet). Ezen az oldalon tudtam meg, hogy van valami piros, és hogy a menyasszony átöltözik, de nem értem az egészet. Ez egy konkrét írott szabály, mint mondjuk üzleti életben nem illik a nyitott cipő, vagy ilyen Sári mama tanácsai házasulandóknak?
2012. szept. 27. 15:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!