Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért nem értik meg sokan,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem értik meg sokan, hogy piros, fekete, fehér színekben nem illik vendégként megjelenni egy esküvőn?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsiságból, mivel annyiszor olvasom ezen az oldalon, hogy "miért is ne?".

Én személy szerint nem sok esküvőn jártam életemben, maximum 2-3, de ezt az illemszabályt azért betartották a vendégek. Mondjuk ez mind főleg hagyományos, falusi esküvő volt, lehet azért.

2012. szept. 27. 13:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/87 anonim ***** válasza:
84%
Ez ilyen Gyakori kérdéses hagyomány, mert szinte mindenki itt olvasta először.
2012. szept. 28. 07:15
 62/87 A kérdező kommentje:

"A hagyományos falusi esküvőről: ha elmész egy ilyenbe megfogsz lepődni. A nők nagy része feketében lesz. Miért? Mert ez a hagyomány. Férjes asszonynak a régi időkben feketében illett lennie."

Ez utoljára 1910 környékén volt hagyomány falun - azóta mindenhol a fehér ruha az elterjedt. Már a nagymamám sem feketében ment férjhez, pedig az 70 éve volt.

Az, hogy a kalocsai meg a felvidéki népviseletben még mindig a fekete a hagyományos, az egy dolog - ez Magyarországnak csak egy kis területét érinti, utoljára mint mondtam 100 éve volt általános jellegű.

Hagyományokról beszélni egy dolog, de olyasmit felesleges felhozni, amiről mindenki tudja, hogy ma szinte már kihalt.

A mai szokásokról, illemről van szó.

2012. szept. 28. 11:05
 63/87 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, félreérted! Nem a menyasszony van feketében, hanem a vendégnek hivott férjes asszonyok.
2012. szept. 28. 11:42
 64/87 anonim ***** válasza:
100%
LOL a kérdező fel sem fogja a válaszokat csak lepontozza! :D
2012. szept. 28. 11:46
 65/87 anonim ***** válasza:
100%

"Hagyományokról beszélni egy dolog, de olyasmit felesleges felhozni, amiről mindenki tudja, hogy ma szinte már kihalt."

Hát izé, nem tudja mindenki... Valamiért úgy kezeled ezt az egészet, hogy nem létezik olyan, hogy valaki nincs képben. Engem rohadtul nem érdekelnek az esküvői szokások és senkim nem él falun, nem volt okom ezeknek utánanézni. Légyszi legyél már rugalmasabb.

2012. szept. 28. 12:41
 66/87 anonim ***** válasza:
65%
Kérdező, olyanról is felesleges beszélni, ami nem is létezik, csak a bors, meg a kiskegyed és egy-két mondvacsinált okoska találta ki.
2012. szept. 28. 12:43
 67/87 anonim ***** válasza:
36%

"Ez ilyen Gyakori kérdéses hagyomány, mert szinte mindenki itt olvasta először."

Nem hinném. Megkérdeztem az édesanyámat, aki elmúlt 60 és ő is tudta.

Nem olvas GYK-t, se női magazinokat. Városban született és nőtt fel, nem falun.

2012. szept. 28. 13:51
 68/87 anonim ***** válasza:
64%
Az én családomban pedig senki nem hallott róla. Persze, hogy hallott róla ha nektek is volt ilyen sznob menyasszony ismerősötök aki kijelentette már.
2012. szept. 28. 13:56
 69/87 anonim ***** válasza:
67%

Egy menyasszonytól se hallottam még, máshonnan tudtam.

Ő pedig 30 éve volt utoljára esküvőn, mégis tudja.

2012. szept. 28. 14:27
 70/87 anonim ***** válasza:
69%

Nem sznob, csak önbizalomhiányos.

Egyébként tényleg aki említette Pippa Middletont, azért az angol királyi udvar főleg egy ilyen eseményen aztán betartja az etikettet, képzelhetitek ott minden a formaságok szerint kell, hogy menjen, szerintetek, ha lenne ilyen illemszabály, akkor II Erzsébet nem esett volna le a trónjáról a vendégek ruhája láttán?

[link]

Ezek itt a monacói királyi esküvő vendégei voltak: [link]

Ez nem etikett, meg illem, ezt csak szájhagyomány útján terjed pár helyen, meg az interneten próbálják úgy előadni, mintha az lenne, de az egész csak arra jó, hogy összezavarja az embereket.

Vagy azt akarjátok mondani, hogy az arisztokráciának, meg a királyi családoknak, az ő vendégeiknek fogalma sincs az illemről? Lehet azzal jönni, hogy nem Magyarországon van, de itt az európai kultúrkörről beszélünk, aminek Magyarország a része és soha nem volt itt sem az etikett része ez a hülye szabály, akármennyire is erőltetik páran.

2012. szept. 28. 14:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.