Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem értik meg sokan, hogy piros, fekete, fehér színekben nem illik vendégként megjelenni egy esküvőn?
Csak kíváncsiságból, mivel annyiszor olvasom ezen az oldalon, hogy "miért is ne?".
Én személy szerint nem sok esküvőn jártam életemben, maximum 2-3, de ezt az illemszabályt azért betartották a vendégek. Mondjuk ez mind főleg hagyományos, falusi esküvő volt, lehet azért.
Hát én a sajátomon krómszínű kosztümben voltam és halványlila gőzöm sincs, hogy kin milyen színű ruha volt. Ha elővenném a képeket, akkor tudnám.
Viszont nemrég voltam egy barátnőm esküvőjén, ő pl feketébe öltözött át, mert olyan színű ruhát talált, ami tetszett neki és jól állt neki.
Tényleg nem fogjátok fel, hogy a tetőtől talpig feketében, vagy tetőtől talpig fehérben, vagy tetőtől talpig pirosban való megjelenésről van szó??
A piros-fehér virágos ruha NEM tabu, mert NEM csak az egyik színt tartalmazza.
Ugyanígy a 39-es is megfelelően öltözött akár tudta, akár nem.
De hogy ennyi funkcionális analfabéta legyen! Ezért tart ott az ország, ahol. :/
Kedves kérdező. Ajánlom olvass illem- és viselkedéstannal foglalkozó könyveket. Megfogsz lepőd. Az általad írt szabályt egyikben sem találod meg, ugyanis semmi köze az európai hagyományokhoz.
A hagyományos falusi esküvőről: ha elmész egy ilyenbe megfogsz lepődni. A nők nagy része feketében lesz. Miért? Mert ez a hagyomány. Férjes asszonynak a régi időkben feketében illett lennie.
Kiegészítés:
Javaslom olvasd el Balázs Lajos: Az én első tisztességes napom c. könyvét. Hitelesen leírja mit is kell betartani egy hagyományos magyar esküvőn. Szerintem megfogsz lepődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!