Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem értik meg sokan, hogy piros, fekete, fehér színekben nem illik vendégként megjelenni egy esküvőn?
Csak kíváncsiságból, mivel annyiszor olvasom ezen az oldalon, hogy "miért is ne?".
Én személy szerint nem sok esküvőn jártam életemben, maximum 2-3, de ezt az illemszabályt azért betartották a vendégek. Mondjuk ez mind főleg hagyományos, falusi esküvő volt, lehet azért.
Szerintem ez inkább "írott szabály" már egy jó ideje.
A piros ruha az újasszony ruhájának színéből jön, ez elég régi falusi hagyomány. Csodálom, hogy van, aki nem hallott róla :)
Majd ha a menyasszony betartja, hogy csak akkor vesz fel hófehér ruhát, ha még szűz, akkor majd én is veszek sok ezerért "illő" színű ruhát...sosem öltözném túl a menyasszonyt, és hófehérben sem mennék, de piros és fekete? Veszek ajándékot, viszek pénzt, vegyek új ruhát is?
Én sem tudok erről az "illemről", és az én esküvőmön sem fog számítani, ki milyenben jön. A fekete a gyász színe? A férfiaknak nem, akik mind fekete öltönyben mennek? Hagyjuk már..
Ismertem ezt az íratlan szabályt, ezért nem is megyek ilyen színekben esküvőre, mert a sok "mavananagynapom" menyasszony leharapná a fejem :) DE az én esküvőmre mindenki abban jön majd, amiben akar.
Szerintem általában azok csapnak ekkora felhajtást, akiknek tényleg ez az egyetlen alkalom, amikor kitűnhetnek a tömegből.
Egyik válaszoló emlékezzél csak Dianaék esküvőjére, külföldön nincs ebből ekkora cécó.
Én most vagyok menyasszony, nekem a menyecském se piros lesz, a ruhám sem fehér, most akkor a vendégsereg ne vegyen fel ruhát, mert minden színt lefoglaltam magamnak? Nekem csak az számít, hogy ne dobja ki senki a mellét meg a seggét, és ennyi. De ha kidobja, akkor sem fogok kétségbeesni, úgyis én leszek a menyasszony, mindenki fel fog ismerni, és úgyis én nézek majd ki a legjobban, ehhez nekem nem kell betiltanom színeket.
Egyébként elmondanám neked, hogy nálunk sok az esküvő, hagyományos esküvőnk, de mikor ezt megemlítettem, még a 75 éves nagyanyám is csak nézett, hogy ő még ilyet nem hallott.
Ha ennyire belevagy szédülve az etikettbe, akkor harisnya nélkül se tedd ki a lábad, akkor sem, ha 42 fok van, mert azt sem illik.
"Elég sok esküvőhöz tartozó, eredetileg falusi hagyomány van, amit mindenki ismer"
Hidd el nekem, én egyetlen ilyet sem ismerek, mivel soha életemben nem foglalkoztam esküvőkkel. Nem voltam még, lehet, nem is leszek soha, az első alkalom előtt az emberek miért lennének tájékozottak? Főleg, ha senki nem szól.
A túlöltözés az alap, hogy bunkóság, de fogalmam sincs, mi megy nálunk falun.
Kedves utolsó.
Nem hiszem, hogy bármi felháborító lenne a kérdésemben, vagy bunkó hangnemben válaszoltam volna bárkinek is.
Örülnék, ha te sem kapnád fel a vizet, ugyanis senki nem szólt egy rossz szót sem.
Nem vagyok belebolondulva az etikettbe, csupán így tanultam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!