Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házassági szerződés: ellene vagy, vagy mellette? Miért?
Én belemennék.
Párom jóval többet keres és fog is, mint én, igazságtalannak érezném, ha rengeteg pénzt ezért kapnék. Plusz bennem van a félsz, mi van, ha egy hárpia leszek válásnál, (ne adj Isten) ha pl. az ő hibájából történik. (megcsal, vagy valami) Ha én csalnék, szerintem fülem-farkam behúznám, nemhogy még húzzam lefele pénzzel.
22/L
Én aláírnám, ez nem lenne gond. Csak egy papír, jó esetben soha nem lesz rá szükség.
25L.
Nehéz kérdés! Én bevallom mindig ellene voltam, mert milyen dolog így menni a házasságba. Aztán mikor párom a 10 éve működő, meglehetősen jól menő vállalkozását úgy módosította , hogy 50%-ban tulajdonossá tett, teljes aláírási joggal (mindezt még házasság előtt), akkor azt mondtam szeretnék szerződést. Jól esett, de nem akartam az Ő munkájának a gyümölcsét learatni.
Azóta se lett megírva(nem én halogatom), de a férjem nagyra értékelte, hogy így álltam hozzá. Remélem soha nem lesz rá szükségünk! :)
akkor ennyi erővel házasságot se kössön senki, mert minek, ha papír nélkül is együtt maradnak...
én pl pont ezért nem kötök házasságot. így nincs szükség semmilyen szerződésre. ha úgy alakulna az életünk (aminek nagyon nem örülnék), hogy szétmegyünk, akkor mindenki annyit visz, amennyit hozott, és egyikünk sem húzza le a másikat.
Mi nem fogunk írni. Nem vagyunk milliomosok, nem keresünk egy hónapban sok százezreket. Van egy lakás az én nevemen, ami házasság után is az én nevemen maradt. Ha eladjuk és nagyobba fektetjük ott is látszik, hogy ki mennyit rakott bele (nyilván nem dobáljuk ki az adás-vételiket, nem lesz közös számlánk, így látszik külön külön a pénzmozgás is, nem nagyon lehet mismásolni). Ezen kívül nincs is másunk. Ha valamelyikünk több fizetést kapna az évek során, közösen költenénk el, visszamenőleg nem tartanánk ferrnek a követelőzést. Ha gyerekünk lenne, szeretnénk mindketten nevelni, én nem tartom normálisnak a kisajátítást (nyilván ha apuka közben egy ideggyenge állat lesz, más tészta, de akkor nem nagyon kérdés az elhelyezés). Úgyhogy nem nagyon tudok olyan indokot ami miatt megérné szerződést írnunk.
A szentimentális rész pedig az, hogy nem azért házasodunk össze, hogy elváljunk. Az én szüleim is elváltak és mindenféle szerződés nélkül meg tudtak egyezni, egy ügyvédjük volt, a formaságok miatt, de nem volt "osztozkodás", mert elintézték egymás közt. Tudom sokak szerint naiv vagyok, de ismerem annyira azt akihez hozzámegyek, hogy tudjam, nem fogunk jogi tortúrát rendezni az utolsó kávéskanálért is ha arra kerül a sor. Amúgy meg nem fog.
hát én inkább 90%-ban ellene vagyok. Hogy miért? mert aki úgy áll neki egy házasságnak, hogy úgy is elválunk, az szerintem egy kicsit gáz. Olyan, mintha nem bízna a kapcsolatban.
A 10% viszont azért mellette, mert ha megkötik, az még nem a világ vége, ha elválnak mégis, jól jöhet, ha meg együtt maradnak, akkor meg úgysincs rá szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!