Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Házassági szerződés? Csak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házassági szerződés? Csak szerintem bolondult meg anyósom?

Figyelt kérdés

Van egy 3 hós lányunk, párom felvetette hogy házasságkor legyen házassági szerződés. Mivel kb 3x annyit keres, mint én, így mondtam persze, nézzünk utána. Karácsony miatt szüneteltetve volt a dolog, most felvetette az anyja (!!!) hogy akkor hogyan is állunk. Kedvesen mondtam neki, hogy ez ránk tartozik, de nem szállt le a témáról. Kicsit ideges lettem és megjegyeztem, hogy ha lesz is, úgy fog kezdődni, hogy a lakást én vettem, így ahhoz a drága fiának semmi köze. És az is, hogy mivel a diákhitele törlesztése miatt ingyen lakott nálam kb 5 hónapig, az akkori számlák 50%-át is kamatostul kérem vissza. Erre azt mondta, hogy a házassági szerződés arra van, hogy a sok kva ne tudja kisemmizni a rendes családból származó naiv fiúkat! A nőket nem védi! Ismétlem, az én lakásomban élünk, jól kerestem, most a baba miatt vagyok itthon de max GYED-et kapok. Eddig nem voltam elutasító, de most kiakadtam.

Ti így kötnétek szerződést?

2012. jan. 11. 19:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
95%

Megkérdezném a kedves férjemet, miért akar szerződést kötni. Majd azt, édesanyja miért tartja ezt fontosnak. Megemlíteném neki, hogy gyakorlatilag lek*zott engem az édesanyja.

Ezek után elgondolkodnék, milyen "szerető" családban is élek.

2012. jan. 11. 19:16
 2/17 anonim ***** válasza:
69%
Hidd el a szerződés jó dolog.Csak még egy kicsit idegenkedünk tollé.Az anyós meg levan sz..va.Mindent fektessetek le ügyvéd előtt,ne hagyd magad semmiről le és rá beszélni.
2012. jan. 11. 19:21
 3/17 A kérdező kommentje:

Eddig semmi bajom nem volt vele, leszámítva a gyerek születése utáni "mindent jobban tud" időszakot. De ez normális.

Párom bevallotta, hogy igazából nem is neki jutott eszébe, hanem az anyja mondta neki, hogy kéne, mivel én "nem dolgozok" bezzeg ő jól keres.

2012. jan. 11. 19:23
 4/17 anonim ***** válasza:
60%
Nem, hogy szerződést, de még házasságot sem kötnék! Jól kezdődik!
2012. jan. 11. 19:24
 5/17 anonim ***** válasza:
94%
Nyugodtan kössetek szerződést, mert ez védi a te és a férjed házasságba bevont vagyonát. Ez nem most lesz érdekes, hanem 15-20 év múlva, amikor - ne adj Isten - megromlik a kapcsolat, és válásra kerül a sor. Hidd el, NAGYON sok kellemetlenségtől, évekig tartó pereskedéstől, igazi gyomorforgató férgeskedéstől tudod megkímélni magad és családodat, ha van egy korrekt házassági szerződésed. Az anyósod egy külön tészta, valószínűleg még lesz vele problémád, mert nem bízik benned, valószínűleg féltékeny is rád, hogy elvetted az egy szem pici fiát. Ettől függetlenül a házassági szerződés egy jó dolog.
2012. jan. 11. 19:27
 6/17 anonim ***** válasza:
97%
A kedves anyós keres 3szor annyit, mint a menyasszony? Nem. Szerintem itt eleve anyóspajtásnak nincs is kérdése, sem válasza.... Vőlegény pedig gondolja át, hogy a házasságszerződésnél van amolyan értékbecslés is, amikor mindenki leírja ki mit hozott, úgymond. És igen, még ezt a rezsis dolgot is bele lehet venni! Sok kva ne tudja kisemmizni a rendes családból származó naív fiúkat? 1. Tehát lány az nem származhat rendes, esetleg gazdag családból, akkor is én odaadom, mint nő, a fiú meg semmit 2. Ne legyen a fiú naív, legyen relatív, magyarán tudja már, hogy ő is mit hozott! Gondolok itt a lakásra, hogy azt biztos nem! 3. Nem értem, hogy az veti fel, akinek ezek szerint kevesebb van, mert ha perpillanat többet keres az egy dolog, a lakáshoz még attól messze van. Hmmm elgondolkodtató. Sőt, ha nagyon borúlátó lennék, a kedves anyós helyében nem mondanék ilyeneket, mert szinte a leírtak alapján pont fordítva tűnik a dolog.... hölgynek van lakása...férfi akar szerződést....ennyi erővel a hölgy is lehet a szenvedő alany...
2012. jan. 11. 19:27
 7/17 anonim ***** válasza:
60%
Megértem az idegességed, ugyanakkor nem épp a legszebb stílusban beszéltél a párodról... Értem, hogy mindenképp az anyós orra alá akartad dörgölni, de ez szerintem a párodat sértette inkább.
2012. jan. 11. 19:29
 8/17 anonim ***** válasza:
32%
Egyáltalán nem beszélt csúnyán a párjáról.
2012. jan. 11. 19:33
 9/17 A kérdező kommentje:

Bár ezt nem tartottam fontosnak, de úgy tűnik, az: párom is megmondta az anyjának, hogy ez ránk tartozik, és a kvás dolog után ő jelentette ki, hogy akkor mi szépen hazamegyünk.

Csak félek, hogy ha sokáig hallgatja, akkor ugye elhiszi.

Nem vagyok a szerződés ellen, csak azt nem akarom, hogy anyós határozza meg a feltételeket!

2012. jan. 11. 19:34
 10/17 anonim ***** válasza:
96%

Én csak azt nem értem, hogyan lesz egy kedves csinos nőből, pár év alatt ilyen gonosz anyós? Ismeri a fajtáját, mármint a nemét?

Kedves kérdező: te ismered az anyósodat, volt neki erre oka, hogy veled így viselkedjen? Vagy ez egy anyának a vérében van?

2012. jan. 11. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!