Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házassági szerződés? Csak szerintem bolondult meg anyósom?
Van egy 3 hós lányunk, párom felvetette hogy házasságkor legyen házassági szerződés. Mivel kb 3x annyit keres, mint én, így mondtam persze, nézzünk utána. Karácsony miatt szüneteltetve volt a dolog, most felvetette az anyja (!!!) hogy akkor hogyan is állunk. Kedvesen mondtam neki, hogy ez ránk tartozik, de nem szállt le a témáról. Kicsit ideges lettem és megjegyeztem, hogy ha lesz is, úgy fog kezdődni, hogy a lakást én vettem, így ahhoz a drága fiának semmi köze. És az is, hogy mivel a diákhitele törlesztése miatt ingyen lakott nálam kb 5 hónapig, az akkori számlák 50%-át is kamatostul kérem vissza. Erre azt mondta, hogy a házassági szerződés arra van, hogy a sok kva ne tudja kisemmizni a rendes családból származó naiv fiúkat! A nőket nem védi! Ismétlem, az én lakásomban élünk, jól kerestem, most a baba miatt vagyok itthon de max GYED-et kapok. Eddig nem voltam elutasító, de most kiakadtam.
Ti így kötnétek szerződést?
Pedig tényleg jó a házassági szerződés,főleg akkor ha már te vittél egy lakást.
Köss nyugodtan szerződést.
Az anyós tévedésben van,ha azt hiszi,itt idézlek "Erre azt mondta, hogy a házassági szerződés arra van, hogy a sok kva ne tudja kisemmizni a rendes családból származó naiv fiúkat! A nőket nem védi!"
A szerződés nem erről szól.Téged ugyanúgy védhet mint a férjedet.
Én ha enyém lenne a lakás nyugodt szível kötnék szerződés,amibe bele iktatnám,hogy a lakás az enyém,és házasság előtt is megvolt.
Az 5 hónapos bérleti díjról nem tennék említést,mert ez már tényleg durva,ha így kezditek az életeteket..Az élet sokszor produkál érdekes helyzeteket,és sosem tudhatod,hogy nem lesz-e olyan időszak amikor egy fillért nem fogsz keresni,és a férjed fog támogatni...Nagyon nem jó így kezdeni a közös életet..
Ha nem akartok később további vitákat akkor minél messzebbre költözni anyóstól..
A bérleti díjat csak dühből mondtam.
A párommal akkor is megbeszéltük, hogy ezt az időszakot én vállalom be, a "babásat" meg ő.
Tudom, hogy anyóssal kéne megbeszélni, rákérdezni... de még nagyon dühös vagyok....
Nem olvastam végig a kommenteket. Egy biztos, anyósoddal meggyűlik még a bajod :S
Amúgy amit házasság előtt szereztél, kizárólag a te pénzedből, az házasság után, válás esetén is csak téged illet. Ha eladjátok a lakásod és vesztek egy másikat, amikor már össze lesztek házasodva, az más tészta, mert az már házasság alatt szereztétek... Ha írtok házassági szerződést, erre gondoljatok, hogy ez legyen benne valamilyen formában!
Mindenképpen köss házassági szerződést, mivel tied a lakás, de egy jó ügyvéddel konzultálj, és még véletlenül se azzal, aki az anyós akar esetleg szerezni.
Az leendő anyósról nem mondok semmit, mert úrinő vagyok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!