Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házassági szerződés: ellene vagy, vagy mellette? Miért?
"Ilyen szerződést a kispolgárok kötnek, akiknek van egy vacak lakásuk, és azt féltik a párjuktól, ha válásra kerülne sor."
Aha persze.
Lehet, hogy én vagyok túl szerencsés, de mi elég jómódúak vagyunk - mások talán gazdagnak mondanak -, de a dédszülőkig visszamenően és az unokatestvéri szintig nem volt még válás, mindenki boldog családban él, úgyhogy lehet, hogy én látom másképpen a válás és a szerződéskötés dolgát.
Valószínűleg azoknak van igazuk, akik egy sokkal szegényebb párt találnak és nem bíznak se benne, se magukban, akiknek a házasság és a gyermekeik érzelmi sérülése nem sokat jelent, választható másik feleség, másik gyerekekkel.
Valószínűleg az én életem és családom nagyon szerencsés ebben a kérdésben, ezért nem látom jól. Kössön mindenki szerződést belátása szerint. Habár megnézném én a lány arcát, amikor elé dugjátok a szerződést házasság előtt. :)
Mi nem kötöttünk,de ellene sem lettem volna,ha a férjem erre kér.(mellékesen megjegyzem,ez egy olyan dolog lett volna,amiről senkinek nem kell tudnia,sem család,sem barátok,pont a sok sápítozás miatt,hogy milyen ez már)
Szerintem teljesen jogos volt a biztosítós hasonlat,senki nem tervezi,h holnap elüti egy busz,netán meghal,mégis köt biztosítást...
Nekem nem ez a szerelem fokmérője,azért írtam volna alá minden gond nélkül egy ilyet(úgy,hogy én vagyok a csóróbb fél),mert nem tervezek válni,és tudom,h a férjem sem,nekünk nem erről szól a házasság.Szóval ez csak egy papír lett volna,ami valamilyen fiók alján porosodik,ennyi és semmi több...
http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__onismereti-ker..
Ha kicsit máshogy van feltéve a kérdés, mindjárt nem olyan biztosak az emberek a megváltozhatatlanban...
Ez kicsit sem ugyan azt jelenti.
Amióta erre az oldalra járok meggyőződésem, hogy naiv az a férfi aki nem köt házassági szerződést.
Ha a párom felajánlana ilyesmit, hozzá sem mennék. Mi a francért menjek hozzá valakihez, aki azon gondolkodik, mi lesz ha szétmegyünk?
Mondjuk egyikőnknek sincs nagy vagyona, de akkor is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!