Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Házassági szerződés: ellene...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házassági szerződés: ellene vagy, vagy mellette? Miért?

Figyelt kérdés
2012. aug. 5. 18:42
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
97%

"Ilyen szerződést a kispolgárok kötnek, akiknek van egy vacak lakásuk, és azt féltik a párjuktól, ha válásra kerülne sor."

Aha persze.

2012. aug. 5. 19:31
 22/42 anonim ***** válasza:
36%

Lehet, hogy én vagyok túl szerencsés, de mi elég jómódúak vagyunk - mások talán gazdagnak mondanak -, de a dédszülőkig visszamenően és az unokatestvéri szintig nem volt még válás, mindenki boldog családban él, úgyhogy lehet, hogy én látom másképpen a válás és a szerződéskötés dolgát.

Valószínűleg azoknak van igazuk, akik egy sokkal szegényebb párt találnak és nem bíznak se benne, se magukban, akiknek a házasság és a gyermekeik érzelmi sérülése nem sokat jelent, választható másik feleség, másik gyerekekkel.

Valószínűleg az én életem és családom nagyon szerencsés ebben a kérdésben, ezért nem látom jól. Kössön mindenki szerződést belátása szerint. Habár megnézném én a lány arcát, amikor elé dugjátok a szerződést házasság előtt. :)

2012. aug. 5. 19:41
 23/42 anonim ***** válasza:
39%
Még a jogot sem ismeritek. Egész más jobszabályok vonatkoznak a házasság előtti vagyonra, és a házasság alatt szerzett közös jövedelemre.
2012. aug. 5. 19:44
 24/42 anonim ***** válasza:
83%

Mi nem kötöttünk,de ellene sem lettem volna,ha a férjem erre kér.(mellékesen megjegyzem,ez egy olyan dolog lett volna,amiről senkinek nem kell tudnia,sem család,sem barátok,pont a sok sápítozás miatt,hogy milyen ez már)

Szerintem teljesen jogos volt a biztosítós hasonlat,senki nem tervezi,h holnap elüti egy busz,netán meghal,mégis köt biztosítást...

Nekem nem ez a szerelem fokmérője,azért írtam volna alá minden gond nélkül egy ilyet(úgy,hogy én vagyok a csóróbb fél),mert nem tervezek válni,és tudom,h a férjem sem,nekünk nem erről szól a házasság.Szóval ez csak egy papír lett volna,ami valamilyen fiók alján porosodik,ennyi és semmi több...

2012. aug. 5. 20:33
 25/42 anonim ***** válasza:
26%
előző vagyok,ja és az sem mellékes,h a házassági szerződés nem csak a vagyont védi,hanem meg lehet egyezni későbbi gyerektartásról,osztozkodásról,stb..Hogyha válásra kerül a sor,akkor ne az indulatok alapján döntsenek a felek ilyenekben,hanem előtte legyen szépen minden lefektetve..
2012. aug. 5. 20:36
 26/42 anonim ***** válasza:
25%

http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__onismereti-ker..

Ha kicsit máshogy van feltéve a kérdés, mindjárt nem olyan biztosak az emberek a megváltozhatatlanban...

2012. aug. 5. 20:38
 27/42 anonim ***** válasza:
92%

Ez kicsit sem ugyan azt jelenti.

Amióta erre az oldalra járok meggyőződésem, hogy naiv az a férfi aki nem köt házassági szerződést.

2012. aug. 5. 20:45
 28/42 anonim ***** válasza:
4%

Ha a párom felajánlana ilyesmit, hozzá sem mennék. Mi a francért menjek hozzá valakihez, aki azon gondolkodik, mi lesz ha szétmegyünk?

Mondjuk egyikőnknek sincs nagy vagyona, de akkor is...

2012. aug. 5. 21:30
 29/42 anonim ***** válasza:
100%
Mi kötöttünk.Sem az ő szűk családjában,sem nálunk nem volt még válás,nem a rossz tapasztalat miatt tettük.Le akartuk fekteni,hogy ki mit hozott a házasságba.Különösen fontosnak éreztem,hogy ezt leírjuk,mivel neki pénzbeni vagyona volt,míg nekem lakásom.A pénz egy nehezen követhető dolog,jobb így,hogy tisztáztuk mennyi volt a külön vagyona mikor összeházasodtunk.Így soha nem fog a nulláról indulni válás esetén sem,mint olyan sokan mások.Nem tervezünk válni,ez egy biztosítás,amit az ember vészhelyzetre köt,de nem várja otthon türelmetlenül,hogy bekövetkezzen.
2012. aug. 5. 21:59
 30/42 anonim ***** válasza:
49%
Én is kötnék. Ez szerintem így természetes. Aztán ezeknek különböző variációjuk van. P. ha a nő miatt kell válni, akkor nem kap semmit a nő, ha miattam, akkor osztozkodhatunk.
2012. aug. 5. 22:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!