Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A házassági szerződés miatt nem akar feleségül venni?
A párom nem tartja jó dolognak a házassági szerződést, azt mondja azért akarok íratni, mert már most a váláson gondolkozom. Pedig ez nem igaz, de kaptam a szüleimtől egy teljesen berendezett családi házat és autót. És ha esetleg az évek során úgy alakul, hogy válással végződik a kapcsolatunk, akkor nem szeretném neki a felét odaadni a házamnak, hiszen az én szüleim dolgoztak meg érte.
Pedig neki tudnia kéne milyen ez a helyzet, hiszen a szülei elváltak, és ott sok probléma volt a vagyonmegosztással, az egyik fél alaposan lehúzta a másikat.
Hogyan tudnám meggyőzni a páromat, hogy ettől én szeretem őt, ez csak egy biztosíték vész esetére?
az a ház és a kocsi a te neveden van,papir nélkül is a tiéd maradna
ha felujitás van a házon az ő pénzéből is,akkor abból jár neki is
Ha ez csak egy ház és nem ott fogtok lakni, akkor tökéletesen megértelek, bár lehet, hogy nem ez a helyzet.
Hogyha abban a házba fogtok lakki-akkor gondolj bele; lesz mondjuk egy felújítás, nyilván nem csak te fizeted, mégis csak a tied. Vagy nem is kell felújításban gondolkodni: családba volt olyan, akinek a felesége nevén volt a ház, amiben éltek (a feleség is a szülőktől kapta). A férj szemében élete végéig egy szálka maradt, hogy ott élte le az egész életét, megcsinált a házban mindent amit tudott és mégis, semmi része nem volt benne.
Ezt fordítva te is mondhatod neki: azért nem akarja aláírni, mert a vagyonodra pályázik...Mindkét fél részéről a bizalom jele, ha megcsináljátok.
Jogi szempontból pedig ami már megvolt a házasságkötés előtt, az nem lesz közös, nem kell neki odaadni semmilyen részt, ha váltok. Csak arra kell figyelni, hogy ha esetleg eladjátok valamelyiket, akkor az árából vett dologról is rögzítsétek a biztonság kedvéért, hogy miből lett, nehogy ebbe később bele lehessen kötni, illetve, ha bármit ráköltötök, akkor a ráköltött érték fele tényleg jár majd neki, de ez utóbbit is ki lehet küszöbölni a házassági szerződéssel, ha pl. rögzítitek, hogy nem léptek vagyonközösségre.
Ne légy buta, és ne hagyd magad az érzelmi zsarolással szemben! Ha nem érti meg a szempontjaidat, akkor hagyd a fenébe, mert ő is csak a saját érdekeit nézi. Sokan ennél kevesebbért is házasodnának, és te ezzel igencsak be vagy biztosítva, hiszen ilyen háttérrel sose kell majd azon morfondíroznod, hogy ha megromlik a házasságod, akkor nincs hova menned, vagy hogy nem tudod majd eltartani magadat+a gyerekedet. Azért ez igen nagy adu, és biztosítja a függetlenségedet! Lehet, hogy tudat alatt a párod ettől fél: nem leszel neki kiszolgáltatva, mint sokan, és ha csúnyán bánik veled, gond nélkül dobbanthatsz. Ez persze csak elmélkedés, de olvass itt végig néhány kérdést, ahol anyuka az anyagiak miatt nem tud megszabadulni apukától...Csak magadra gondolj, és ne hagyd magadat!
A házban laknánk, tervezünk majd egy kis bővítést is hozzá (+1 szoba, garázs), de azt is a szüleim fogják finanszírozni, mert kevés két diplomás pályakezdő fizetése. :(
Jelenleg albérletben élünk, aminek 2/3-át én 1/3-át párom fizeti, tehát amíg velem van, nem sajnálok tőle semmit. Csak ha megcsalna, átverne, elhagyna, nem szeretném, hogy elvigye azt, amim van.
Amiket a szüleidtől, a házasságot megelőzően kaptál, az a különvagyonod.
De mindettől függetlenül én pártolom a házassági szerződést, és nagyon is megértem, hogy írni akarsz! Sokkal tisztábbak, egyértelműbbek a dolgok, adott esetben pl. pont, hogy megelőzi a vita kialakulását!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!