Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A házassági szerződés miatt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A házassági szerződés miatt nem akar feleségül venni?

Figyelt kérdés

A párom nem tartja jó dolognak a házassági szerződést, azt mondja azért akarok íratni, mert már most a váláson gondolkozom. Pedig ez nem igaz, de kaptam a szüleimtől egy teljesen berendezett családi házat és autót. És ha esetleg az évek során úgy alakul, hogy válással végződik a kapcsolatunk, akkor nem szeretném neki a felét odaadni a házamnak, hiszen az én szüleim dolgoztak meg érte.

Pedig neki tudnia kéne milyen ez a helyzet, hiszen a szülei elváltak, és ott sok probléma volt a vagyonmegosztással, az egyik fél alaposan lehúzta a másikat.

Hogyan tudnám meggyőzni a páromat, hogy ettől én szeretem őt, ez csak egy biztosíték vész esetére?

2012. máj. 8. 16:16
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
Egyébként a párom is rendelkezik egy kisebb nyaralóval, sosem akarnám elvenni tőle, ezért azt is szeretném rögzíteni a szerződésben, hogy az az övé marad.
2012. máj. 9. 10:57
 32/35 anonim ***** válasza:
100%
A házad és az autód házasság előtt szerzett vagyonnak minősül, amiből egy fillér se illeti az asszonyt. Csak akkor lesz kellemetlen, ha költöztök, eladjátok a házat, az autót, és az új ingatlant közös névre íratjátok. Ezt csak akkor szabad, ha mindkét fél fektet bele pénzt (pl. ő is elad egy házat, aminek az árát beleviszitek a közösbe). Meggyőzni meg nagyon nehezen fogod, mert lehet, hogy most abban se biztos, hogy el akarod venni. De a te párod neked kellene ismerned a meggyőzés módszereit, amik működnek nála. Úgyhogy türelem... 24/N
2012. máj. 9. 13:04
 33/35 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hogy te vagy a lány, jól van, észnél vagyok. :D Ebben az esetben még komplikáltabb az ügy... Gondolom te vagy a jobban szituált. Hát, próbáld meg vele megbeszélni, de egy ügyvéddel is konzultálj, hogy mik az alternatívák. Akik pedig azt írják, hogy szeretet így, meg úgy, azok még nem láttak válást. Nagyon undorító tud lenni az, amit kihoz az emberekből... Nekem a szüleim váltak el, senkinek se kívánom.
2012. máj. 9. 13:27
 34/35 anonim ***** válasza:
100%
Barátként végigasszisztáltam egy barátom válását, majd összejöttünk, és mivel annyira gusztustaln módon kiforgatták, így - mivel tervben van - mgam ajánlottam neki, hogy kössünk házassági szerződést, akármi is történjen, ne kelljen tartania semmitől. Ezt amolyan biztonságérzetet adó dologként fogom fel, és semmi hatása nincs a kapcsolatunkra, szeretjük egymást és kész.
2012. máj. 9. 13:29
 35/35 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a házasságot úgy kellene manapsag már ezelni, mint egy átlag párkapcsolatot, az a kettő közti különbség, hogy akivel házasodok, azzal szeretnék családot is alapítani. De! Mint minden emberi kapcsolatban, itt is benne van a pakliban, hogy változások állnak be, ezért szerintem nem szabad, hogy sértődés tárgyát képezze, ha van házassági szerződés.

Lehet morbid hasonlat, de:

Én ezt úgy fognám fel, mint a végrendeletet. Nem azért írják meg, hogy onnantól már várják a halált, ez a belső megnyugváshoz kell. Azaz, jó érzés, hogy bármi történik velem, tudom, hogy ki fogja a cuccaimat, vagyonomat kapni.

2012. máj. 10. 08:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!