Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A házassági szerződés miatt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A házassági szerződés miatt nem akar feleségül venni?

Figyelt kérdés

A párom nem tartja jó dolognak a házassági szerződést, azt mondja azért akarok íratni, mert már most a váláson gondolkozom. Pedig ez nem igaz, de kaptam a szüleimtől egy teljesen berendezett családi házat és autót. És ha esetleg az évek során úgy alakul, hogy válással végződik a kapcsolatunk, akkor nem szeretném neki a felét odaadni a házamnak, hiszen az én szüleim dolgoztak meg érte.

Pedig neki tudnia kéne milyen ez a helyzet, hiszen a szülei elváltak, és ott sok probléma volt a vagyonmegosztással, az egyik fél alaposan lehúzta a másikat.

Hogyan tudnám meggyőzni a páromat, hogy ettől én szeretem őt, ez csak egy biztosíték vész esetére?

2012. máj. 8. 16:16
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem miért a kérdezőt bántjátok? A barátjának miért fáj aláÍrni egy papÍrt olyan dologról, amibe egy fillért nem rakott? a akkora szerelem lenne a részéről simán aláÍrná, hisz nincs jelentősége.
2012. máj. 8. 20:02
 22/35 anonim ***** válasza:
39%

"És ha esetleg az évek során úgy alakul, hogy válással végződik"

Ez nekem pontosan úgy tűnik, hogy a váláson gondolkodsz.

Tudod, én sem mennék a páromhoz, ha ilyen feltételeket szabna. Van bennem annyi "gerinc" hogy válás esetén sem viszem ami az övé. Házasság előtt szerződést kötni, olyan mint a sz@rnak pofot adni. Számomra is sértő lenne, nem is mennék így hozzá a páromhoz...

Bocs de azzal kapcsolatosan nem tudok mit mondani, hogy győzd meg, engem se tudnál. Ez számomra bizonytalanság, bizalmatlanság...

2012. máj. 8. 20:45
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem értelek titeket.

17-19 tökéletes választ adott, törvénnyel alátámasztva. A kérdező vagyona sosem lesz közös, mivel különvagyon, nem kell rajta osztozni, ha a szülei állják a bővítést, akkor az névre szóló ajándék a lánynak, ergo szintén nem közös, esetleges váláskor nem kell belőle semmit sem adnia a férjnek. Erre ezt a tökéletes választ 36 %-ra értékelitek.

17-53 hülyeséget ír, mert a különvagyon értékén vett dolog is a kérdező saját tulajdona marad, ha nagyobb lakást vesznek az árából, akkor a saját része erejéig csak a kérdezőé. Pl: 8 millióval száll be, közösen fizetnek kettőt. Akkor neki a része 8+1 millió, a férjé csak 1. Ráadásul a válaszoló keveri az ingó és ingatlan dolgokat....Erre a hibás választ meg 85 %ra értékelitek.

2012. máj. 8. 21:17
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Úgy mentem bele a házasságba, hogy megbíztam a leendő férjemben és nem írtunk semmilyen szerződést, ami életem egyik legnagyobb hibája volt. A válásom három éven át tartott, amit nem kívánok senkinek. Amikor azzal szembesül az ember, az első ügyvédi beszélgetés alkalmával, hogy ami az enyém, az a tied is, ami a tied, ahhoz meg semmi közöm; tudod, azon gondolkoztam, hogy mekkora egy idióta, barom állat voltam, hogy nem készült házassági szerződés. Röviden. Neki volt egy kis háza és egy régi autója, nekem meg háromszor annyi pénzem és egy új autóm. Ez így házasság előtti vagyonnak számít. A pénzemből felújítottuk a házat és vettem neki egy új autót. Összeházasodtunk. Vettem magamnak egy új autót, és elkezdtünk egy új házat építeni, természetesen az én pénzemből, de a ház feles arányban lett rögzítve, mondván, eladjuk az övét és az is bekerül majd a közösbe. Hát, nem így lett. Megcsalt. A nője biztatta, hogy vegyen el tőlem mindent, amit csak lehet. Ügyvédhez fordultam, hogy mit tehetek. Közölte velem, hogy az ő házához semmi közöm, hiszen házasság előtt vette és a felújítás is házasság előtt történt. Az autójához sincs közöm, hiszen azt is házasság előtt vettem. Az új házból, ami neki egy fillérjébe nem került, hiába az enyém, papíron felesben van. Az autómból pedig köteles vagyok a felét kifizetni neki, mert házasság alatt szerzett vagyonnak minősül. Na, ez egy igazi fejlövés. Ha nekem valaki azt mondja, az esküvőnk napján, hogy két év múlva az exem 180 fokot változik, nem hiszem el. 10 év ismeretség után, meg pláne nem. Nem hiába mondják azt, hogy egy válásnál derül ki a másik igazi arca. Szerencsére elváltunk, de piszkosul nehéz volt. Úgy sikerült, hogy bajba keveredett és kellett neki sürgősen pénz. Megkérdeztem hogy mennyi, majd ügyvéddel együtt felkerestem, elétettük a papírokat, hogy írja alá, aláírta, majd szó szerint le.asztam az asztalra a pénzt és otthagytam, elhagytam őt végleg. Szerintem mindenképpen keress fel egy ügyvédet, aki kiokosít, hogy ne járj úgy, ahogyan én.
2012. máj. 8. 21:52
 25/35 anonim ***** válasza:
12%
Teljesen felesleges megbántani a párod egy ilyen szerződéssel! Nincs helye egy ilyen dolognak az életetek kezdetén!! Ez abszolút a bizalmatlanságról szól, amit még alá is akarsz íratni vele! Ha vittél egy házat és kocsit, ami a te neveden van, akkor az válás után is a tiéd marad!!
2012. máj. 9. 08:21
 26/35 anonim ***** válasza:
23%
Igaza van a 22-s hozzászólónak. Ha szívből szereted a párod, akkor nem merülnek fel ilyen gondolatok, hogy "vész esetén" Nekem a párom, nemhogy szerződést íratott, hanem én nem akartam vele maradni, mert nélkülem nyugodtabb lenne az élete, ez most hosszú, de azt mondta, "édesem, ha minden kötél szakad akkor csak zsíros kenyeret eszünk, de azt is együtt". Mi tényleg úgy házasodtunk, hogy örökre szól a szerelmünk! Miért házasodik olyan ember, akiben felmerül a válás gondolata?? Már megbocsáss, de valóban nem jósolok sok időt a ti házasságotoknak.
2012. máj. 9. 08:27
 27/35 anonim ***** válasza:
33%

Itt azok vannak felpontozva akik egyetértenek a kérdezővel, és helyeslik a szerződést. Nem értem, legközelebb írjad bele a kérdésbe, hogy csak olyanok válaszoljanak akik egyetértenek veled.

Az a baj, hogy az ilyen szerződések egyoldalúak. El tudom fogadni, hogy van akinek alapos indoka van rá, hogy írasson ilyet, pl, aki milliókat keres havonta, és ezzel is biztos lehet benne, hogy nem a pénzéért szeretik. De kérdező nyilván nem ebben a cipőben jár, és én is furán néznék egy csoró valakire, akik azt is félti tőlem amit nyilvánvalóan nem vehetek el tőle. Ez inkább szánalmas mint helyeslendő cselekedet.

Kedves Kérdező!

A szerződés egyoldalúságát enyhítendő, én beleíratnám a párod helyében, hogy soha egy büdös fillérrel nem járulok hozzá a házad karbantartásához és felújításához, az összes amortizációs költséget te fizeted, lévén Tied a ház. Én havi fix összegben járulnék hozzá a közmű költségekhez. Ezt az összeget a mindenkori szolgáltatások összegértékének a felében maximalizálnám. Ezen felül havi 10 000 forint bérletit díjat fizetnék, a ház használatáért. A fenti összegeken túlmenően Te más összeget soha nem követelhetnél rajtam. Amennyiben a válás a Te kezdeményezésedre indulna, abban az esetben az addig kifizetett bérleti díjat köteles vagy visszafizetni, kvázi válás utáni lakhatási támogatásként, hiszen, nekem akkor új életet kell kezdenem, és én jogosan alapoztam arra, hogy a házban hosszabb távon lakhatok. Rögzíteném, hogy a keresetem magánvagyon, amit Te elfogadsz és így válás során semmit sem kérhetsz...és oda vissza.

Ennek örülnél?

Én sem írnám alá, és nem vennélek feleségül, mert egy olyan ember nekem nem kell aki még azt is félti tőlem, amit el sem vehetek tőle.

2012. máj. 9. 10:17
 28/35 anonim ***** válasza:
0%
Hát ez jó volt, utolsó hozzászóló!
2012. máj. 9. 10:50
 29/35 anonim ***** válasza:
63%

Én mondtam, hogy támogatom a házassági szerződést, de akkor ezek szerint félreérthető volt: az természetesen SOSEM egyoldalú!!!

Mindkét fél magánvagyonát rögzíteni kell benne, sosem csak az egyikét! Az nem lehet egyoldalú!

2012. máj. 9. 10:56
 30/35 A kérdező kommentje:

27-esnek:

Szerintem amíg párom az én házamban lakik, használja, szeret engem és a családját, addig nincs gond. Szerintem attól, hogy a pár valamelyik tagja rendelkezik önálló vagyonnal, a másik még beletehet, szépítgetheti, hiszen ő is használja és ott lakik benne.

Egyébként meg megnézném, hogyha tegyük fel, a férjed összevissza csalna minden nővel, minden este részegen és bedrogozva állítana haza, beadnád-e úgy a válópert, hogy mondjuk 20 évig együtt éltelek, ezért kell fizetned neki 2,4 milliót (ha havi 10ezerrel számolunk). Persze ez csak egy példa.

A házassági szerződés nekem egy biztosíték lenne, ha kifordul önmagából, átver és megcsal, akkor ne maradjak én az utcán 2-3 gyerekkel.

2012. máj. 9. 10:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!