Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Házassági szerződés: ellene...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házassági szerződés: ellene vagy, vagy mellette? Miért?

Figyelt kérdés
2012. aug. 5. 18:42
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
77%

miért ne? végülis a házasság is csak szerződés az érzelmekről nem?

pont a nagy ellenzők szoktak szépen belebukni a vagyonmegosztásba. ja, és a legtöbb házasságban is a pénzről megy a vita. ez nekem nem hiányzik.

2012. aug. 5. 19:06
 12/42 anonim ***** válasza:
63%

A házassági szerződés evele azt a gondolkodásmódot tükrözi, hogy a házasság nem örökérvényű, hanem csak egy átmeneti állapot, néhány évre szól.

A gazdagabbik fél bebiztosítsa magát arról, hogy ha félrekefél, a feleség akkor se kapjon semmit, amije nem volt a nevén előtte.

Általában a vallásos házasságok 4-5%-ban végződnek válással, mindenféle szerződés nélkül. Talán mert ők komolyan gondolják.

Szóval egyértelműen ellene.

2012. aug. 5. 19:07
 13/42 anonim ***** válasza:
81%

"Általában a vallásos házasságok 4-5%-ban végződnek válással, mindenféle szerződés nélkül."

Forrás? Ez így eléggé "hasamra csaptam" adatnak tűnik.

2012. aug. 5. 19:14
 14/42 anonim ***** válasza:
91%

Ismerősöm fia megörökölte a nagyszülei 2 szobás panel lakását. Összeházasodtak boldogok voltak jöttek a gyerekek, majd eladták a panel lakást és a lány szüleinek a házához építettek egy nagyobb házrészt ahol a 2 gyerekkel jobban elférnek. Feleség közben talált egy másik férfit elváltak. Most a volt felesége a gyerekekkel és az új barátjával az ismerősöm fiának a pénzéből épült lakásban élnek. Míg a fia albérletben él és a két gyerektartás fizetése mellett nem is lesz soha többet lakása. Na ezért dolgoztak az ismerősöm szülei egész életében.

Miért lenne baj egy házassági szerződés.

Leírják kinek mije van, és aláírják. Ez aztán tényleg nagy dolog. Ez csak annak nem tetszik akinek semmije sincs.

2012. aug. 5. 19:14
 15/42 anonim ***** válasza:
48%
13-asnak: ez egy tavaly előtti KSH adat. Nézz utána, ha nem hiszed el, nekem ennyit nem ér, én elhiszem a KSH-nak.
2012. aug. 5. 19:18
 16/42 anonim ***** válasza:
51%
Belinkelnéd? Én nem találom a KSH oldalán ezt az adatot.
2012. aug. 5. 19:22
 17/42 anonim ***** válasza:
16%

Persze mindenre lehet példákat sorolni. Nekem is az ismerősöm szomszédjának a keresztapjának a fiának az osztálytársa is megszívta, mert nem kötött szerződést. Biztosan van ilyen is.

Nálunk a mi családunk a sokkal módosabb, de eszembe sem jutott szerződést kötni. Ha egyszer felbomlana a család - aminek nem sok az esélye -, akkor nem az a vacak ház ára izgatna a legjobban, hanem az elrontott életem, a gyerekek jövője, stb.

Ilyen szerződést a kispolgárok kötnek, akiknek van egy vacak lakásuk, és azt féltik a párjuktól, ha válásra kerülne sor.

2012. aug. 5. 19:23
 18/42 anonim ***** válasza:
80%
Mi van akkor, ha a szegényebben érkezett kefél félre?
2012. aug. 5. 19:24
 19/42 anonim ***** válasza:
10%

Bárki kefél félre, ott a házassággal is gond van, nem csak azzal a féllel.

Ha a szegényebb kefél félre, és mindenképpen válni akarnak, akkor biztosan meg tudnak egyezni. Ha mégsem tudnak megegyezni, akkor a bíróság sem fog adni a "bűnös" félnek 50%-ot.

2012. aug. 5. 19:27
 20/42 anonim ***** válasza:
97%

De bizony a hatályos jogszabályok szerint, a házasság alatt szerzett jövedelmek (és kiadások) feleződnek.

Akkor is, ha az egyik fél 5 milliót keres havonta, a másik meg 100 ezret. Ha mondjuk 10 hónapot vannak együtt, akkor 51 millió osztódik kétfelé.

A szegényebb, ha félrekefél a fenti példában, akkor máris keresett több, mint 20 milliót.

Természetesen ritka az ilyen komoly anyagi különbség, de mérsékeltebben már jóval gyakoribb.

2012. aug. 5. 19:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!