Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mik szerepeltek a nászajándék listádon és hogyan tudták ezt elérni az esküvőre meghívottak?
Szerény véleményem szerint POFÁTLANSÁG arra építeni, hogy mit kapsz a másiktól, meg hogy te mit akarsz. Akkora pofára esés van az ilyenekből mindig, hogy csak na! Tudja meg mindenki azt, hogy üres lakásba költöztök be, és örülj, igenis örülj annak, ha három étkészletet kapsz, mert bármikor eltörhetsz belőle, s lesz újabb...
Nagy házasságfanatikusként - elsősorban a ruhák miatt- sok olyan blogot olvastam, ahol konkrét lista volt, hogy mit várnak EL. Én, mint olvasó, éreztem magam kellemetlenül, vajon akkor a rokonok hogy érezhették magukat?
Szerintem ne arról szóljon egy házasság, hogy ki mit kap, hanem, hogy őt választottam, íme, lássa mindenki, aztán csapjunk egy bulit. S szerintem(!) illik vmit már házasság előtt begyűjteni magunktól...
szerintem tényleg nem illik , pláne így, hogy meg van adva, hogy melyik áruházból mit... majd nagyanyó fog mászkálni a Kikába és elszállíttatni a fürdőszobapolcot, mert nem fér bele a kerekes szatyrába
másrészt az AJÁNDÉK az olyan, hogy
1. vagy tudom, mi után áhítozik a másik, és megveszem neki (de nem ad róla listát, és nem mondja meg hol vegyem meg, mert azt egész egyszerűen nem illik...olyan szinten illik, hogy pl nézegetem anyámmal az IKEA katalógust, óóóóezdeszép de nincs rá pénzem és megveszi nekem - de NEM kérem meg rá!!)
2. vagy a saját kreativitásomra hagyatkozom, pláne ha ismerem az illetőt, és tudom, örülni fog az ajándékomnak.
de ajándékot így, csak kisgyerekkorban illik kérni karácsonyra, szülinapra... szerintem. nem várható el, hogy csak mert én megházasodom (ami amúgy is hót normális dolog ha két ember szereti egymást, de azért nem különlegesség, az AIDS ellenszerének feltalálásáról van szó) mások rohangáljanak nekem ADOTT boltba ajándékért és nézegessék a cikkszámot.
Ha ennyire tudom, mit szeretnék, megveszem magam, ha meg csak szeretnék valamit, pl egy asztalt, akkor úgyis hagyom, hogy az válasszon, aki megajándékoz vele...
meg azt nem értem, hogy TI sajnálnátok rákölteni a pénzt...hiszen arra kapjátok...
30N
Azért ebben a bizonytalan anyagi világban annak is örülni kell, ha valaki egy kis pénzt tud adni. Persze nektek kényelmesebb, hogy megveszi más, de jobban jártok, ha ti magatok veszitek meg a nászajándékból. Akkor az olyan amilyet ti szeretnétek.
Nászpénzből kaja? Azt félre is lehet rakni! Vagy az első utatok az áruházba vezessen és költsétek el a legszükségesebb bútorokra, aztán majd a többit szépen apránként összerakjátok (névnapra, szülinapra stb ).
szóval ez az egész bútorlista-dolog úgy jönne le nekem, hogy elvárjátok, hogy körülajnározzanak meg bútorért rohangásszanak, csak mert ti egybekeltek...
szóval az ajándéklistának is van határa... mondom,pl kávéfőző, porszívó, ilyenek. de nem illik megadni a márkát és a cikkszámot, szerintem. talán még szülőknek igen, TALÁN...
ha meg tudod hogy x család 60 ezret adna, abból ki tudod választani a mosógépet ami neked tetszik, elfér méretre, olyan funkciói vannak ami neked megfelelő, és neked kell gondoskodnod az elszállíttatásról.
Igen, én is osztozom a többiek véleményében, hogy ez undorítóan pofátlanság. Nekem ez olyan hihetetlen, hogy bútorokat kér valaki az esküvőjére..
Még, hogy mi az a 60ezer ft-os kiadás egy családnak, meg se kottyan... Mikor nekem volt tavaly az esküvőm és vittük a meghívókat még véletlenül se mondtam, hogy ezt vagy azt vagy mennyi pénzt kérek, én ettől rosszul vagyok, pedig jól jött volna, mert nem vagyunk elszállva anyagilag, ezért is rendeztünk kis esküvőt amit mi magunk ki tudunk fizetni, akkor is ha egyetlen fillért nem kapunk is. Persze nem jött senki üres kézzel. Olyanokat hívtunk akit szívesen meghívünk az esküvőnkre és egy vacsorára. Akkor se sértődtem meg ha nem kapok senkitől semmit, mert nem is vártam el, nekem nem erről szólt az a nap.
De én is úgy érzem, hogy fölöslegesen írjuk le ezeket van aki csak azt látja benne, hogy na majd ebből a pénzből, bútorokból berendezem a házat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!