Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kaparós-sorsegy->menyasszonytáncnál nászajándék->pénz?
szóval nagyon megtetszett nekünk ez a kaparóssorsjegyért táncolás.
viszont a meghívóra már ráírattuk (még nem vittük ki), hogy pénzt kérnénk nászajándékba (vers formájában-és nem arra vagyok kiv., hogy ez kinek mennyire szimpatikus).
Én úgy tudom, hogy a nászajándék és a menyasszonytánc két külön dolog, viszont nem tudom, hogy hogy működik.
Mikor van a menyatánc, akkor mindenki megy egy sorsjeggyel, de akkor a nászajándékba szánt pénzt mikor adják oda a vendégek?
Mikor esküvőn voltam utolsó alkalommal( a többire nem emlékszem, hogy volt, kicsi voltam), akkor a menyatáncnál dobálta mindenki a borítékokat...
Valamint az sem tiszta, hogy a menyasszonytánc és a menyecsketánc két külön dolog? Mi csak egyszer álltunk sorba....
Azt lehet, hogy mondjuk, míg menyasszonyiruhában táncolok mindenkivel, akkor jönnek a borítékok, és menyecskeként meg a sorsjegyek???
Valki legyen szíves felvilágosítani, merft ezen az egy dolgon nagyon nem tudok kiigazodni...:S
kicsit sokat akarsz nem gondolod? ajándék,menyasszonytánc,menyecsketánc..
ha pénzt kértetek,akkor menyasszony vagy menyecsketáncnál/csak az egyiket szokás tartani/ odaadja mindenki azt az összeget amit szánt. így csak 1x kaptok,nem 3x.
nekem is ez benne a nem érthető-mint írtam, mi is csak 1x álltunk sorba
viszont akit kérdeztem, az azt mondta, h a nászajándék, és a menyecske/menyasszonytánc két külön dolog. Szóval, hogy a nászajándékot nem akkor szokták adni, és a menyecske/menyasszonytáncnál csak pár E Ft-ot szoktak bedobni. És azért gondoltam a sorsjegyre, mert az csak 2-300Ft, és nem kellene még egyszer ezreket dobálni.
ezért nem értem, hogy akk a nászajándék-manya/menyecsketánc akkor most ugyanaz, vagy nem ugyanaz, vagy mi van...
Tehát van a nászajándék:ami lehet ajándék vagy pénz(ha azt kértetek inkább)
Ezt vagy az esküvő előtt szokták elvinni,vagy az esküvő napján adják oda!
És van a menyecsketánc kb éjfél körül,ahol az arával tancolók egy bödönbe dobálják a pénzt!(vagy a kaparós sorsjegyet)
szóval a nászajándék még a vacsi előtt, a sorsjegy, meg mikor már vacsiztunk, és vagy menyecske vagy menyasszonyi ruhában...
ha jól értelmeztem..
A nászajándék az a nászajándék, ha mondjuk nem pénz kértek, akkor sem vágják hozzád tánc közben a kenyérpirítót...
Menya- és menyecsketáncból csak az egyiket szokták tartani, változó, hogy melyiket. Ahol én voltam utoljára, ott menyatánc volt, sorbanállsz, bedobod a pénzt a kalapba, megtáncoltatod a menyasszonyt, kész ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!