Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyi pénzt vigyen ajándékba...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi pénzt vigyen ajándékba esküvőre egy 5 fős család (apa, anya és 3 kicsi gyerek)?

Figyelt kérdés
2012. febr. 24. 19:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 A kérdező kommentje:
Most ha van itthon mondjuk 300 000ft félretett pénzem adjam oda? Jó viszonyban vagyunk, de szerintem ez nem azt jelenti minél többet adjak, ha meg utálnám akkor semmit.
2012. febr. 26. 12:53
 72/81 anonim ***** válasza:
100%

Nem rég egy másik hasonló kérdésnél fogalmazták meg jól:

"...Amennyit még jó szívvel tudsz neki adni, anélkül, hogy te magad sajnálnád azt az összeget...."

Szóval nem kell odaadnod mind a 300 ezret.

2012. febr. 26. 15:43
 73/81 anonim ***** válasza:

Én írtam! :)

68-as válaszadó, meg még előtte sok másik, írtam ide több választ is.

Örülök, hogy tetszik! Itt meg jól lepontozták legalábbis a 68-as válaszomat.

2012. febr. 26. 19:50
 74/81 anonim ***** válasza:
68-asnak: azért írok konkrét összeget, mert azt kérdezte, mennyi pénzt vigyen... szóval konkrét összeget kért. :D De nyilván annyit visz, amennyit akar :) És persze lehet, hogy napról-napra él a család (sajnos ez piszkosul nem ritkaság mostanában), de akkor azt kell írni: kvára nincs pénzünk, mennyi a minimum, amit adjunk, és nem ciki? Szerintem...
2012. febr. 26. 22:12
 75/81 anonim ***** válasza:
44%

ok,már megtudtuk,h a testvéred,h nem jelentene gondot 100ezret adni,de te soknak érzed,és szerinted a 60ezer a reális...Akkor miért voltál kíváncsi mások véleményére?Adj annyit,amennyit jónak gondolsz.

De csak egy apró gondolat,mi baráti párnak fogunk 50.000-et adni 3-an(tkp. 2-en,mert a kicsi 1 éves),oké ez mondjuk sok,de mi úgy vagyunk vele,h valóban ajándékot szeretnénk adni,nem pedig rendezni a saját részünket az esküvőből(kb. 30.000 a ránk fordítandó összeg,kajával,szállással.Elég jól belelátunk a szervezésbe,ezért vagyok ennyire képben.)

De a másik,h te ismered az ő helyzetüket, a sajátodat,az alapján dönts,és gondolj arra,h hasonló szituban vajon ő,hogyan viselkedne..

2012. febr. 26. 22:52
 76/81 anonim ***** válasza:

Jézusom, miket írtok! Miért, ha van megtakarítása egy családnak (ami ritkának mondható manapság, pedig jó lenne, ha sokaknál így volna), akkor az mindjárt jelentse azt, hogy elosztogassa, ha épp egy közeli(vagy távoli) rokonnak lagzija van? A kérdezőnek 300ezre van, ami egy váratlan vészhelyzetben nagyon jól jön. De ő ossza el, vagy nagy részét, mert milyen már, hogy adhatna, de nem ad? Igaza van, hogy sokallja! Biztos, hogy még testvérnek sem adnék olyan 50-nél többet, akkor sem, ha van egy millió megtakarításom. Mert most mire fel annyit? Még a 100ezer is aránytalanul sok, hacsak nem vagyok egy Bill Gates...

Persze tudom, olyan mély szegénységben van ez az ország, hogy sokaknak állítólag kenyérre nem telik, de milyen érdekes, a kis suttyó kölykök Iphone-nal szaladgálnak és ballagásra összedob nekik a szűk család félmillát. Honnan van, kérdem én? Hitel? Lopják? Ilyenkor nem vagyunk szegények? Nem csodálom, ha sokan ott tartanak, ahol anyagilag, ha ilyen pardon hülyeségekre elszórják, ha véletlen van egy kis megtakarításuk...

2012. febr. 26. 23:19
 77/81 anonim ***** válasza:
100%

Előző, biztosan hallottad már, hogy Mo.-on nincs igazán középréteg, az emberek vagy nagyon szegények, vagy nagyon gazdagok.

Lehet, hogy az ország 70%-a szegény, de a többinek van mit a tejbe aprítani. És nem azért van, mert lopnak.

2012. febr. 26. 23:25
 78/81 anonim ***** válasza:
73%

Én is szeretnék nagy lagzit, de nem lesz mert nem engedhetem meg magamnak. Olyan esküvőnk lesz, amit ki tudunk fizetni, és nem azon múlik, hogy a vendégektől mennyit kapunk, nem várok semmit, hisz azért hívom őket,h velem örüljenek. Viszont itt a csavar a dologban, hogy ha én mennék egy rokon esküvőjére, akkor fejenként én is otthagynám a 10-et, de ez a gyerekekre nem érvényes, rájuk kevesebbet...

Ez érdekes mert ebbe az ellentétbe még nem gondoltam bele...:O

2012. márc. 2. 20:56
 79/81 anonim ***** válasza:

"...Ez érdekes mert ebbe az ellentétbe még nem gondoltam bele...:O..."

Ugye-ugye! Most érdemes lemondani a lagziról csak azért, mert realistaként számolsz azzal, ami valószínűleg amúgy be fog folyni független attól mit és hogyan csinálsz?

2012. márc. 4. 01:33
 80/81 anonim ***** válasza:
37%
Nálam ez elvi kérdés, szerintem a meghívott fél nem tartozik semmivel. Én legfeljebb egy kisebb ajándékot vinnék a házasulandó párnak, ha ők a közelebbi barátaim, ismerőseim, netán rokonaim. Aki esküvőt és utána lakodalmat szervez, az tegye úgy, hogy minden költséget áll, annyi embert hívjon meg, amennyit el tud látni! A következő alkalommal lehet hogy az egyik vendége esküvőjét élvezheti ingyen.
2012. márc. 13. 13:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!