Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi pénzt vigyen ajándékba esküvőre egy 5 fős család (apa, anya és 3 kicsi gyerek)?
Ez nekem nagyon tetszik:-)
Miután összeveszett mindenki mindenkivel,a kérdező benyögi,hogy testvérnek lesz.
Itt rögtön megemelkedtek a pénzek a vitat tárgyát képező 20ezerről 100-200 ezerre.Vita vége,mindenki bólogat.
A kérdező meg röhög,mert már tudja,hogy nem visz semmit az eküvőre,csak egy tányérkészletet,hiszen a testvére nem vár mást,mert nagyon jól megbeszélték,hogy ennyit tudnak.Majd a többi rokon bepótolja.
"...Én őszintén szólva most hallom először, hogy a vendégek a vacsorájukat meg a szórakoztatásukat "fizetik ki" a lagzin,..."
Ha a barátaiddal elmész vacsorázni/bulizni valahova, akkor ki fizet? Mindenki a magáét vagy az aki az ötletet felvetette fizeti az összes emberét?
17:05: Ha meghívom őket, akkor én fizetem, egyébként mindenki a magáét. De az esküvőn ugye MEGHÍVOTT vendégek vannak. Innentől kezdve pedig nem kérdés, hogy ki állja a cechet...
Ezt inkább ahhoz hasonlítanám, mintha meghívnám a barátaimat ebédre, és elvárnám tőlük, hogy fizessék ki az árát... ez azért nem annyira normális, ugye?! Persze, illik vinni ajándékba valamit, ha meghívnak, de a kaját kifizettetni szerintem nem úriemberhez méltó...
Lehet, hogy már írták, nem tudom, ennyi választ nem olvasok vissza.
Ami a lényeg, hogy akinek nem tudja kifizetni amennyibe került, az utasítsa vissza a meghívást a lagzira, és menjen el megnézni csak a szertartást, az nem kerül semmibe. Kivételt képeznek a közeli családtagok, nekik akkor is ott a helyük a lagziban, vagy csak ünnepélyes ebéden, vacsorán, ha egy fillérjük sincs.
A többi meghívott rokon, barát meg legyen annyira jellemes, hogy ha nincs pénze, nem megy el a lagziba, és ezt idejében jelzi.
57-es: igen, írtam többek között én is. jól le is hurrogtak. itt mindenki szerint gerinctelen dolog pénzt várni. szerintük nem is kell adni. és gáz vagyok, hogy úgy vélem, minimum nullásra érdemes a részemet kihozni...
szóval idejöttél arányt rontani :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!