Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyi pénzt vigyen ajándékba...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi pénzt vigyen ajándékba esküvőre egy 5 fős család (apa, anya és 3 kicsi gyerek)?

Figyelt kérdés
2012. febr. 24. 19:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:
100%

Azért ha párhuzamot kellene vonni akkor az otthoni vacsora és barátaimmal egy "étterembe szülinapozunk", akkor ez utóbbi áll közelebb a lagzihoz noha persze egyik se egál.

Ha én elmegyek a barátaimmal vacsorázni valamilyen alkalomból akkor én fizetem a magamét.

Azért ma már az emberek 99% nem otthon a faluszélen tartja a lagzit szülői házban vagy otthon, hanem egy étteremben.

2012. febr. 25. 19:14
 62/81 anonim ***** válasza:
100%

A baráti viszony más.

Mert ebben az esetben nyilván még sok évig, évtizedig fog tartani a barátság, és úgyis kölcsönös lesz, hiszen egyszer az egyik, másszor a másik hívja meg őt magához.

Tehát a költségek úgyis megoszlanak.

Én minden viszonyban, a barátiban is az egyenlőségre törekszem, pénz dolgában is.

Volt idő, mikor albérletben laktam, és nem tudtam viszonozni az ilyesfajta meghívást. Ilyenkor azzal háláltam meg a barátaimnak, hogy vendégül láttak, hogy legközelebb meghívtam őket moziba, és természetesen mindig vittem is a vendégségbe nagyobb értékű dolgot, nem csak egy csomag ropit.

2012. febr. 25. 19:18
 63/81 anonim ***** válasza:
66%

Nagy körvonalakban azért ez a lagzikra is igaz, hogy kölcsönös. Nagyon jó eséllyel akiket meghívok lagzira abból a körből a jövőben több mint valószínű, hogy én is meg leszek hívva.

De én nem is erre hegyezném ki a dolgot.

Tudod az, hogy tisztában vagyok vele, hogy legalább a vacsora árát otthagyom, az nekem egy érett gondolkodású alap, amely alapvető szociális ismeretekre támaszkodik, egyszerűen fogalmazva arra, hogy egy átlagos párnak a minimum lagzi költség 1-1,2milliós ára megterhelő és kifizethetetlen összeg. Nekem nem akkor tétel az az egyszeri ősszeg. Együttérzés, empátia, ismeretek, stb.

És bizony én ugyan úgy megütközök azon, hogy valakinek ez nem egyértelmű mint egyesek itt a anyagiságból adódó álerkölcsösködése.

2012. febr. 25. 20:34
 64/81 anonim ***** válasza:
46%
Ha olyan megterhelö az ifjú parnak, akkor minek kezdenek bele??? Most akkor az eletüket szeretnek összekötni, vagy na majd en megmutatom daridot csapni?!?!
2012. febr. 25. 22:07
 65/81 anonim ***** válasza:
55%

Pont korábban írtam valahol, hogy ha így néznénk, hogy ki engedheti meg magának és senki nem számolna azzal mennyi jön be a lagziból, akkor bizony ezt az összeget jó ha 1000 párból egy engedhetné meg magának egy átlagos lagzi esetén.

Szóval szerinted álszentséget követve ez csak a felső 10ezer kiváltsága legyen?

2012. febr. 25. 22:14
 66/81 anonim ***** válasza:
64%

Kicsit parázok, hogy nagyon irritáló lesz a válaszom... :P

Az elmúlt két évben négy lagzin voltam: egy barátnőmén egyedül: itt 50-et adtam, nem volt menyasszonyi tánc. Másik barátnőmére kísérővel mentem: 30-at adtam, plusz 10-10-et dobtunk a táncba, és fizettük a szállásunkat (tényleg nem vártam el, hogy ő fizesse). A másik két lagzin családostól voltunk (két szülő, a tesóm és én a párjainkkal + két gyerek). Mindkét lagzin családunk barátainak gyereke házasodott, ezek nagyon fullos lagzik voltak (fizették a szállást, volt mindenféle szuperság: csokiszökőkút, egész estés koktélbár, animáció, limuzin, játszóház a gyerekeknek, stb.). Ezekre családilag adtunk pénzt összesen, a tánccal együtt 750-750 ezerre jött ki.

Túlzásnak tűnik, de szerencsére megengedte az anyagi helyzetünk.

Hozzá kell tennem, hogy a mi családunkban nem volt, és nem is lesz esküvő, szóval nem számítunk viszonzásra.

Kérdezőnek: ha nagyon rosszul álltok anyagilag, és a gyerekek is viszonylag kicsik még, nem fogyasztanak teljes menüt (alkoholt meg ugye semmit), akkor szerintem 30ezer korrekt. De így, hogy látom, hogy a tesód, azért én kipréselnék a helyedben magamból egy százast.

Ne pontozzatok le nagyon, inkább hívjatok meg... :)

2012. febr. 25. 22:22
 67/81 A kérdező kommentje:

Alig van időm elolvasni, nem gondoltam, hogy ennyi válasz lesz.

Ki tudunk fizetni százat, de szerintem az sok.

Max 60-80-ra gondolok.

2012. febr. 26. 00:04
 68/81 anonim ***** válasza:
39%

De előző válaszadó, hogy írhatsz ilyet, hogy egy 100-ast? Anélkül, hogy ismernénk a kérdező anyagi helyzetét? Mert lehet, hogy egyik hónapról a másikra élnek, ez nem jutott eszedbe?

De egyáltalán semmilyen összeget nem helyes egyik válaszba sem beleírni, hiszen az árak ismerete nélkül ezt nem lehet számszerűsíteni. Van olyan lagzi, ahol csak 3-4 ezerbe kerül a kaja/fő. De még ettől olcsóbbról is hallottam már. Akkor a 30 "kicsit" sok lenne. Ebben az esetben egy tizes bőven elég, ha barátról van szó.

Így, hogy utólag most már kiderült, hogy a kérdező testvérének esküvője lesz, így pláne nem lehet azt mondani bármekkora is lesz az az összeg, ami végül adnak, hogy sok vagy kevés. Mert rokonoknál nem ez számít. Annyit adjanak, amennyit tudnak, és nem sajnálnak.

De ha pl. egy olyan barát esküvőjéről lenne szó, ahol nagyon olcsón hozzák ki a kaját, a 30 igencsak sok.

2012. febr. 26. 00:24
 69/81 anonim ***** válasza:
63%

"A kérdező kommentje:

Alig van időm elolvasni, nem gondoltam, hogy ennyi válasz lesz.

Ki tudunk fizetni százat, de szerintem az sok.

Max 60-80-ra gondolok."

Hát, ezen most egy cseppecskét megdöbbentem.... Jó kis viszonyban lehetsz vele, ha tudnál adni neki többet,de sajnálod rá a pénzt.....

2012. febr. 26. 09:04
 70/81 anonim ***** válasza:
71%
Ne aggódj 66-os, engem is lepontoztak, mert leírtam, hogy én bizony annyit adnék az öcsémnek ajándékba, amennyit csak bírok, akár 200 ezret is. Bár az biztos, hogy nem várná el.
2012. febr. 26. 09:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!