Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyi pénzt vigyen ajándékba...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi pénzt vigyen ajándékba esküvőre egy 5 fős család (apa, anya és 3 kicsi gyerek)?

Figyelt kérdés
2012. febr. 24. 19:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 anonim ***** válasza:
84%

Attól függ, milyenek az anyagi lehetőségeitek és milyen közeli a rokonság. Ha megteheted, illik "kifizetni" a vacsorát. De nyilván nem ezért hívtak meg. Ha nincs pénzed, adja annyit, amennyit tudsz, ha megengedheted magadnak, legyél bőkezű, egyszer valahonnan visszakapod.

Vagy a gyerekeid, ha meghívjátok őket majd az ő esküvőjükre.

2012. febr. 24. 21:34
 22/81 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is attól függ milyen anyagi helyzetben vagytok! De mi most voltunk egy esküvőn azaz előző nyáron párommal mentünk gyereket nem vittük és 15e adtunk. (Távolabbi rokon)

Viszont attól hogy 3 gyereket visztek nem hiszem hogy olyan sokat megennének. (persze most kérdés hogy kisgyerekről beszélünk vagy hány évesekről), de akkor is egy gyerek nem eszik meg annyit mint egy felnőtt szerintem!

Úgyhogy ha úgy álltok anyagilag én olyan 20.000 Ft -ot adnék!

2012. febr. 24. 21:46
 23/81 anonim ***** válasza:

Na,akkor elmondanám,h én is úgy tudom,h annyit illik kb,ami a kaját fedezi.Viszont,én sem vártam el a saját esküvőmön pl. ezt a barátainktól,meg senkitől.Ha meghívtak valószínűleg szeretettel tették,és nem számít az ajándék:)

Egyébként a ti esetetekre én kb. 25 ezer ft-ot mondanék,mivel a kicsik,azért nem teljes árban számolódnak.De nem is ez a lényeg,hanem,h annyit adjatok,ami nem komolyan megterhelő számotokra.

De ez még nyilván sokmindentől függ,mennyire közeliek,stbstb..

2012. febr. 24. 21:48
 24/81 anonim ***** válasza:
100%

5. vagyok. nagyon lepontoztatok, pedig más kérdésnél, ami ugyanerről szólt, mindenki 100%osra pacsizta ugyanezt a választ.

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__3..

akkor azóta az emberek vagy gonoszabbak lettek, vagy pesszimistábbak. vagy pont kifogtam a szűkmarkú tábort. én pl tavaly pont ezért nem mentem el esküvőre, mert nem volt rá 20 ezer forintom, és nem akartam csóringereskedni, hogy pénzükbe kerüljek

2012. febr. 24. 22:29
 25/81 anonim ***** válasza:
100%
bocs, 4. voltam, nem 5
2012. febr. 24. 22:37
 26/81 anonim ***** válasza:
56%

Hát nem tudom, hogy belegondolnak-e itt sokan, akik azt írták, hogy a vacsorát legalább illik kifizetni, hogy kb. 10e forintból egy bölcsis gyerek egész havi étkezését meg lehet oldani...?! És hol eszik meg az a gyerkőc annyit?

Másik. Szerintem, akik azt írja, hogy illik kifizetni a kaját, az a fordított helyzetben pont úgy viselkedik, hogy na kifizettem 10ezret, de akkor azt le is zabálom...

Amikor nekem volt az esküvőm, egyáltalán nem azért hívtuk a vendégeket, hogy ők állják a lakodalmat, sőt amikor adták az ajándékokat (többnyire pénzt) mondtam is, hogy nem kellett volna, de nem illendőségből, hanem mert tényleg úgy éreztem akkor, azon a napon, hogy olyan jó, hogy ott vannak és osztoznak az örömünkben. Lehet, hogy ez ilyen felfokozott idegállapot volt, de tényleg így érzetem. Nem volt hetedhét országra szóló lagzink, de szerénység nélkül mondhatom, hogy mindenki jól érezte magát... Nem próbáltunk a képességeinknél és lehetőségeinknél többet nyújtani, és azt a násznépen "leverni"...

Kedves Kérdező!

Tényleg jó lenne tudni, hogy milyen anyagi helyzetben vagytok, és milyen rokoni viszonyban álltok a fiatalokkal. De a lényeg, annyit pénzt adjatok, amennyit megengedhettek Magatoknak!

2012. febr. 24. 23:37
 27/81 anonim ***** válasza:
78%

Szörnyen nehéz ez a kérdés. Nekünk megterhelő az esküvő és igenis nagyon reméljük, hogy minél több visszajön a rokonoktól pénzben, de nem várunk el ilyen nagy összegeket. Nincs szükségünk ajándékra, mert sajnos megörököltem a háztartásomat. A pénzre nagyobb szükség van. A sértődések miatt kénytelenek voltunk több rokont meghívni, mint amennyit terveztünk. Tehát minket is sodort a kényszer egy nagyobb esküvő felé, mint amit az elején terveztünk. Vőfély és zenekar és a többi, mind azért lesz, mert elvárás a rokonok részéről, mert arrafelé úgy szokás és botrány lett volna, ha az eredeti terv szerint csak egy kis állófogadást rendezünk az esküvő után. Párom anyukája sápítozott, hogy akkor xy el se jött volna. Így hát megszervezzük nekik a nagy mulatságot és dupla annyit költünk a lagzira, mint a terv. Nem esik túl jól, de mi is azt szeretnénk, ha mindenki jól érezné magát és szeretnénk azt is, ha visszajönne minél több kiadásunk.

De nem várnék el távoli rokontól, főleg ahol kisgyerek, hitel van, hogy fedezze a rájuk fordított összeget. Mi családonként max. 30 ezerre számítunk, ez alatt akár 6 fős családot is lehet érteni, távoli ismerősöktől max. 10-20 ezer családonként.

Sajnos én azt tapasztalom most, hogy a vendégek akiket tervezünk meghívni, nem örülnek a meghívásnak. Még oda sem adtuk a meghívókat, még szóba sem került hogy pénzt kérünk nászajándék helyett (de nem lesz menyasszonytánc), de már fülembe jutott 2 bántó megjegyzés, ami miatt épp a napokban átírtam a meghívandók listáját.

Nekem nincs nagy családom, sajnos a legkedvesebbek már nem élnek, így hát úgy gondoltam, meghívom a kolléganőimet a lagziba is, főleg hogy messze lesz az esküvő. Én úgy gondoltam, ha megkérdezik, megmondom majd, hogy nem várok tőlük pénzt, vehetnek bármit vagy süssenek egy tálca sütit. 10 éve nap mint nap együtt, sokkal közelebb vannak hozzám mint a maradék családom...

Az egyik kolléganőmet szerettem volna tanúnak megkérni.

Viszont amikor szóba került a tervem, hogy meghívnám őket, olyan szinten elsápadt és olyan hablatyolásba kezdett arról, hogy hát messze van, meg kocsi nélkül (kb. 3 óra buszút), meg nem biztos hogy a többi kolléganő eljönne a párjaik nélkül. (Mert hát ugye a rokonaikat már tényleg nem hívtam meg.)Mikor szóba hoztam, hogy akkor lehet hogy inkább meghívom azokat a rokonaimat akikkel nem tartom úgy a kapcsolatot, azt mondta, ne mert nem is biztos hogy örülnek mert anyagilag megterhelő..., mert ő személy szerint örül a meghívásnak, bár nem számított rá, mert ugye vidéki esküvő, de a többi kolléganőnek azért teher lenne...

Valahogy elment a kedvem attól, hogy felkérjem tanúnak, vagy hogy elmondjam neki: nem vártam tőlük pénzt. Én álltam volna a panzióban a szobájuk árát is. Nem vártam, hogy megtérítsék. De ezt nem fogja megtudni soha, ahogy azt se, hogy ő lett volna a tanúm. Lehet ettől méginkább lesápadt volna, nem tudom és nem is érdekel, hogy a tanúnak több pénzt kell-e/illik- adnia, mint más vendégnek.

De a rokonoktól is jött már visszajelzés, mikor a hír eljutott hozzájuk, hogy ez most nagyon nem jön jól nekik, mert sajnos tényleg a családban épp 1 hónap különbséggel lesz még 1 esküvő.

Kellemetlen valóban, sejtettük.

De végülis már nem tudom, ki fog velünk örülni az esküvőnkön?

Hát, a gazdasági válság azt is elintézte, hogy ne legyen öröm egy lakodalom.

Amikor az esküvőt tervezgettük, párom anyukája még azt mondta, mindent megoldunk családon belül, a főzést bográcsban, a felszolgálást, kínálgatást, süteménysütést...

Most ott tartunk hogy közel 50 ezerért bérelünk 3 embert a főzéshez, 2-t 12 ezerért a felszolgáláshoz. A süteménysütés elvileg valóban családon belül marad, de a hozzávalót mi visszük. Merthogy a vendég ne dolgozzon a lagzin. De az elején nem erről volt szó. Ha olyanok lennének a családok, mint régen, amikor még a vendég nem csak uraskodni akart, hanem segített amiben tudott, akkor még mertek az emberek lakodalmat csapni. De ma, ilyen árak mellett??? Ha nem csapsz nagy lagzit, megsértődnek a rokonok. Ha nagy lagzit csapsz és mindenkit meghívsz, akkor meg amiatt sápítoznak, hogy jaj de sokba fog ez nekik fájni. Ha reménykedsz, hogy a miattuk rendezett nagy buli minél nagyobb része megtérül, te vagy a nyerészkedő...

Én felajánlottam a másik rokonnak a segítségem az ő lagzijukon, de látszott, nem érti mire gondolok...

Mindegy, nincs pénzünk, de sznobok azért vagyunk.

Ez van.

2012. febr. 24. 23:56
 28/81 anonim ***** válasza:
64%

Előző válaszadónak:

Sajnálom, hogy így alakultak a dolgaitok, azért a legjobbakat Nektek, mindenesetre legalább tanulságként leszűrhetitek, hogy csak magatokra érdemes hallgatni.

Tudom, így kívülállóként meg utólag könnyű okoskodni, de bizonyára még fiatalok vagytok, ezért is lehetett könnyen befolyásolni titeket. Akik már tapasztaltabbak, jól tudják, hogy ez nem feltétlen így van, ahogy azt anyós vagy bárki rokon előadja, távolról sem biztos, hogy megsértődik az a rokon, ha nincs meghívva, sőt, talán örül is neki, szóval nem szabad az ilyen "dumákat" elhinni.

Főleg azért sem örülnek neki sokan, mert kiadással jár. Lehet, hogy ti nem várjátok el, hogy fizessenek a vendégek, de sokan kellemetlenül éreznék magukat, ha nem adnák oda a rájuk eső részt, inkább el sem mennek, mint láthatod. Megmondom őszintén én is nagyon szégyellném, ha nem tudnám kifizetni, amibe kerültem, legalább az ételt-italt, inkább nem is mennék az esküvőre. Nyilván ha egy testvér házasságáról van szó, az más, de barát, távoli rokon esküvőjére nem, ott szégyellném, hogy nem engedhetem meg magamnak a bulit, én meg ingyen nem mulatoznék, más kontójára, leégne a képemről a bőr, hogy ingyen ott dorbézoltam. És a legtöbb ember így gondolja. Mondhatod, hogy nektek ez nem kellemetlen, mikor másnak az.

A kolléganődet is megértem, eleve úgy lett volna helyes, ha így vezeted fel a témát, hogy neki nem kerül semmibe az egész. Mert alapból mire gondol az ember? Bennem fel sem merült volna az ilyen, hogy nem kér semmit cserébe az ifjú pár. De ha így is lenne, én akkor sem fogadnék el egy ilyen ajándékot, mert túl nagy értékű. Cikinek érezném, hogy nem tudom viszonozni. Nyilván ha tanúnak is felkérnének az más, ekkor valószínű elmennék, de csak úgy nem.

Ilyenkor a legjobb a távoli rokonokat, barátokat csak a szertartásra meghívni, ahogyan eredetileg is terveztétek, hogy kis esküvő.

Bár én sajnálnám arra is a pénzt, hogy megnézzem a szertartást, ha ennyit kell buszozni, az legalább 8-10 ezer forintos útiköltséget jelent. Inkább lemondanék róla, nem fogadnám el, ha ingyen lenne akkor sem.

2012. febr. 25. 00:37
 29/81 anonim ***** válasza:
100%

Mivel sokat kell utazni az én meghívottaimnak, nem tehetem meg, hogy nem hívok meg közülük mindenkit a lagziba.

Én úgy vagyok vele, ha valakinek nem érek annyit, hogy elutazzon értem idáig, valóban ne jöjjön el. Tudod, ezek az emberek nem gazdagok, de Görögországba, Erdélybe, Egyiptomba utazgatnak, míg én még sosem voltam külföldön. Évente több alkalommal rászánnak időt és pénzt utazgatásra. Kb. 6000 Ft lenne nekik busszal egyébként. Nem juthattam el addig, hogy kifejtsem, nem kell ajándék, mert sejtettem azért a reakciót és csak puhatolózni kezdtem, elmondtam mi a tervem, hogy szívesebben látnám őket a lagzimon, mint a 2 éve nem látott rokonaimat...de hát ez volt a reakció. Mivel nem szeretnék hasonló nyavalygást hallani a meghívó átadásakor, természetesen nem hívom meg őket ezek után.

2012. febr. 25. 00:45
 30/81 anonim ***** válasza:
Jól teszed, erre nem gondoltam volna, hogy utazgatnak, jó, olcsóbb helyekre, de akkor is mennek. Azt hittem, tényleg annyira nincs pénzük, mint manapság sajnos sokaknak, hogy minden fillér számít.
2012. febr. 25. 03:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!