Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi pénzt vigyen ajándékba esküvőre egy 5 fős család (apa, anya és 3 kicsi gyerek)?
Amúgy meg ki tudja mi van a háttérben. Az is lehet, hogy szíve szerint menne a kolléganő, ha egyedülálló lenne, de aki már párkapcsolatban él, nem dönthet egyedül.
Nem tudhatjuk milyen a viszonya a párjával, lehet, hogy nemrég kaptak össze az anyagiakon, hogy pl. az "asszonyka" túl sokat költ, és nem akar újra vitát a kolléganő, csak épp ezt nem szeretné elmondani. Lehet, hogy a párja rosszallná, ha a közös kasszából (mert általában nem külön kasszán vannak a felek) elmenne ennyi pénz.
Szóval nem tudhatjuk valójában mi van a dolgok mögött. Az is lehet, hogy nincs mit ezen kombinálni, egyszerűen csak a kolléganő sajnálja a pénzt. Ki tudja?
Sokan háborognak azon, hogy a vacsora árát illik otthagyni. Szép magasztos eszmék. Ma ha tényleg ezt a szemléletet követnénk, mert a pénz nem számítana csak a vendégség, akkor azt hiszem 1000-ből jó ha 1 pár engedhetné meg, hogy finanszírozzon egy átlagos(!!!) lakodalmat.
És most már megértem azt az eddigi hozzáállás alapján, mit eddig nem értettem meg, hogy egyre jobban azt látom, hogy az emberek egyáltalán nem rendeznek lakodalmat (max 15-20 fős éttermi vacsorát).
Most komolyan ha ez a hozzáállásotok akkor szerintetek inkább ne is legyen lakodalom? Az jobb?
És igen volt rá példa, hogy azért nem mentem el egy távoli rokon lagzijára, mert nem tudtam volna annyit ráfordítani, amit helyesnek gondoltam volna.
ismét 4. vagyok. na, erről van szó.
szóval, mindenki azt állítja, hogy ááá, én nem várom el, hogy adjon pénzt,m stb stb. de én is úgy vagyok vele, mint a kényszerített hozzászóló, hogy belőlünk is ki van erőszakolva a nagyobb esküvő. nekünk pedig nincsen 1 millió forintunk. illetve, de, van, amit a gyerek miatt kuporgattunk. most el kell költeni lagzira, mert hisztiztek a rokonok. mondják, úgyis visszajön az ára...aha...éátom, hogy akkor ez nem fog. mert itt sokan simán 4-5 ezret hagynak ott szívbaj nélkül. nézzétek ám a másik oldalt is. szeritetek hány rokon várja el, hogy temérdek süti legyen, hányan kritizálják évekig, h lehetett volna jobb és több kaja, hányan mondják, h nem volt 1200 ftos whiskey, stb. és ne legyetek álszentek, rengetegen kritizálnak, morgolódnak, kibeszélnek. tudjátok jól. de leiszik 10 ezret, leeszik 7 ezret, és otthagy 5 ezret. de azért kritizál. inkább ez a hozzáállás a szörnyű.mint vendég, mindig úgy éreztem, hogy nem akarok teher lenni. és ha már hagyományokat nézünk. régen azért volt menyasszonytánc, meg lagzi, mert az ifjú párt szépen elindították az úton. a szülők fizették a lagzit, a rokonok meg adtak amennyit tudtak, és ez elég volt a közös élethez. most hisztizik mindenki azon, h 20 ezer ft. évente hány lagzira mentek?szeritnem 3 évente egyre. osszátok el, ez mennyi pénz ha félreteszitek. mert igaza van itt előttem. ma, nem sokna engedhetik meg maguknak, h 1 milliót költsenek anélkül, h egy forint is visszajöjjön. mindenki felháborodik rajta, h nincs lagzi, meg 120 fő. egy nagyobb család esetében meg képtelenség 1 millióból is kijönni. azért ezen sem ártana itt annak elgondolkodnia, aki sipákol, h mit képzelek én, hogy illik kifizetni a vacsorát. nem kötelező, de igenis illik, és ez tetszik, vagy nem tetszik, így van.
Mikor hivatalosak voltunk esküvőre rengeteg embert megkérdeztem, hogy mennyi pénzt illik adni egy baráti párnak. Mindenki azt mondta nekünk, hogy a vacsora árát...
2főre 20e ft-ot adtunk, 2 évvel ezelőtt.
ígyerekekre nagyon nem kell számolni, 6 év alatt amúgyis ingyenes szokott lenni a vacsi (általában).
Nem voltunk jó anyagi helyzetben, de mivel jó előre tudtuk, hogy esküvő lesz, így félre tudtunk tenni minden hónapban.
Mindenképpen igazítsátok a pénztárcátokhoz az összeget! Nem kell szégyenkezni, ha csak kevesebbet tudtok vinni,mint a vacsora ára.
Én testvéremtől 25ezerért kaparós sorsjegyet kaptunk(ő még nem dolgozik,szóval tulajdonképpen anyuéktól),sógoromtól pedig 100ezret(igaz ő meg egyedülálló).
A mi családunkban testvérek,közeli rokonok 50-100 ezret szoktak adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!