Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet szépen a násznép tudtára adni h nem ajándékot szeretnénk hanem inkább pénzt?
Az ok egyszerű:6 éve vagyunk együtt és van egy 2,5 éves kislányunk is.Tehát mindenünk megvan, nincsen szükségünk étkészletre vagy ágyneműre vagy ilyesmi.
Valahogy szépen szeretném ezt megírni és a meghívó mellé rakni egy kis papíron.
Kedves Kérdező!
Nekünk is meg volt mindenünk, kivéve egy saját otthon.
Ezért mi ezt a verset írtuk a meghívóra:
Azt kérded mit vigyek? Minek örülnének?
Megsúgom én halkan: egy hajlék melegének.
Borítékba tedd hát, mit ajándékra szántál,
Hogy rajta álljon neved egy-egy sor téglán!
S ha övék lesz már az a meghitt otthon,
Szíves vendég leszel, térjbe hozzánk olykor!
A násznépnek nagyon tetszett a vers, sőt, többen nagyon kreatívan "meglovagolták" a vers mondandóját.
Volt például, hogy a barátok összeálltak, ki amennyit szánt, összedobták. A bankjegyeket beletették egy téglának a lyukaiba, és tulajdonképpen a téglát kaptuk, mint az első alapkő :) - valamint benne egy kis hozzájárulás a továbbiakhoz. Nagyon vicces volt :)
Volt aki még téglát sem hozott, mégis nagyon kreatívan oldotta meg: Borítékba tette a pénzt, az volt az alap. A pénz feletti részre téglalapokat rajzolt (értsd: téglákat) és ráírta a téglákra a nevét, hiszen ezt írta a vers is :). Nagyon jópofa volt :)
20:45
Bocs, de ez a vers is gagyi.
Főleg onnan, hogy:
"S ha övék lesz már az a meghitt otthon,
Szíves vendég leszel, térjbe hozzánk olykor!"
Na itt aztán van keveredés a névmásoknak hála, az övék meg a hozzánk valahogy nem jön össze...
Na mindegy, a lényeg, hogy NEM kérünk pénzt esküvőre.
Bár amennyit ma a párok többségének jelent az esküvő... jól látszik már ebből is.
Én nem háborodok fel azon, ha valaki finoman közli, hogy a pénznek örülne legjobban nászajándékba. Lehet ezt tapintatosan is, lehet úgy is, hogy mindenkit nyomatékosan megkér a fiatal pár, hogy a borítékot zárják le és név nélkül adják át, és majd csak az esküvő után lesz kibontva.
Kicsit fura volt, de az se zavart, amikor kerek-perec közölték, hogy pénzre van szükségük.
Most én vagyok hasonló helyzetben, a rokonok elvárják a nagy esküvőt, viszont nincs pénzünk hatalmas lagzira, illetve lenne, csak aztán meg igen hamar felélnénk a tartalékainkat. Szóval mi nagyon bízunk abban, hogy ha már muszáj a sértődések elkerülése végett és a jó hangulatért a nagy lagzi, akkor abból meg is térüljön valamennyi.
Egyébként mitől megbotránkoztatóbb egy ilyen kis versike, mint a menyasszonytánc???
A menyasszonytánc is pénzkunyerálás, attól még hogy hagyományosan része, ugyanaz. Anyáméknak pl. nem is volt menyasszonytánc, mert cigánykodásnak érezték. De ők könnyen döntöttek így, a szüleik mindent álltak, volt fedél a fejük felett, így könnyű nagyvonalúskodni meg lecigányozni mást.
Én úgy vagyok vele, hogy a kettő együtt már nekem is sok: szóval ha pénzt kérek nászajándékba, akkor már túlzásnak érzem utána a menyasszonytáncot. HA én pénzt fogok kérni, meg fogom mondani mindenkinek előre, hogy nem lesz menyasszonytánc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!