Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogyan lehet szépen a násznép...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet szépen a násznép tudtára adni h nem ajándékot szeretnénk hanem inkább pénzt?

Figyelt kérdés

Az ok egyszerű:6 éve vagyunk együtt és van egy 2,5 éves kislányunk is.Tehát mindenünk megvan, nincsen szükségünk étkészletre vagy ágyneműre vagy ilyesmi.

Valahogy szépen szeretném ezt megírni és a meghívó mellé rakni egy kis papíron.

2011. dec. 3. 16:57
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:
55%

magyarul még telefonon sem vagy képes vállalni, hogy pénzt kérnek? Inkább kicsit sunyin, elküldöd levélben? Akkor beszélni se kell velük, csak tartani a markod?

Egyébként tudod mikor mondják meg a vendégek, hogy hát elég óvodás stílusú lett a meghívón a vers.

2011. dec. 3. 17:57
 32/66 anonim ***** válasza:
59%
Ennyi erővel, ha már van olyan okos hozzászóló, hogy "az esküvő pénzbe kerül", akkor azt is ráírhatnátok a meghívóra, hogy "pénzt küldjetek, mert abból szeretnénk finanszírozni az esküvőnket. Ellenkező esetben nem lesz esküvő".
 33/66 anonim ***** válasza:
54%
kértek>
 34/66 anonim ***** válasza:
83%
szerintem manapság már minden ember feléri ésszel, hogy ha egy házasulandó pár már régóta együtt él, akkor nincs szüksége még egy étkészletre, és külön kérés nélkül is pénzt adna. magától, szívesen. egy versike hatására viszont ugyanezt már lehet kicsit rossz szájízzel teszi meg, mert az már nem is tudom hogy mondjam, nem teljesen ajándék, hanem megfelelés egy elvárásnak. remélem érted hogy értem.
2011. dec. 3. 17:58
 35/66 anonim ***** válasza:
71%

Mi ezt írtuk a meghívóra:

'Ajándékon ne törd a fejed, egy borítékba beteheted!'

Azért kértünk pénzt, mert lakást akartunk venni és családot alapítani. Szintén nem volt kedvünk egy 26. kávéfőzőre.

Ráadásul személyesen vittük el a meghívókat (80 fős lagzink volt) és volt, ahol még el se olvasták a meghívót, de már mondták, hogy ők pénzt adnának, ha nem gond.

Ráadásul jó pár esküvőn jártunk már, mindig pénzt adtunk, még ha tárgyakat is kértek.

Mi pl. úgy vagyunk vele, hogy vegyenek a pénzen azt amit akarnak. Ha esetleg kávéfőzőt kér valaki és én pl. narancssárgát veszek, mert azt tetszik nekem és neki az nem, akkor?!?! Kicseréltetni meg .. megvan erről is a véleményem.

2011. dec. 3. 18:01
 36/66 anonim ***** válasza:
41%

2. válasz M.-H. Alexandrának

"Arról nem beszélve, hogy bizony vannak rokonok is, akik esetleg messzebb laknak és nem biztos, hogy személyesen el tudják vinni nekik a meghívókat, így marad a posta. Velük is sokkal jobb így közölni."

Na ilyet meg aztán a mi vidékünkön tuti nem csinálnál meg.

Még külföldre csak-csak elmegy a postán küldés (természetesen az is csak akkor, ha mellette felhívod őket telefonon is).

De hogy az országon belül élő rokonokat ne bírd felkeresni? De azért ők vegyék a fáradságot, és legyenek ott az esküvőn... Ja, és pénzt hozzanak, ha már jönnek.

Ez az én neveltetésemmel és értékrendemmel teljesen szembemegy, már bocs.

2011. dec. 3. 18:04
 37/66 anonim ***** válasza:
64%
Utolsó, azért a te helyzeted teljesen más, neked így valódi ajándék a pénz a terveitek miatt, de ha semmire sincs szükségetek, csak egyszerűen drága az esküvő ...
2011. dec. 3. 18:06
 38/66 anonim ***** válasza:
45%
18:01-nek írtam
2011. dec. 3. 18:07
 39/66 anonim ***** válasza:
62%

Emberek, ne forgassátok már ki a szavakat!

Nem arról van szó, hogy pénzt kérünk és ezért cserébe eljöhetnek a lagziba. Pff.

Ti voltatok már olyan lagziba, ahova üres kézzel mentetek? Mert én még nem. Lesülne a bőr a képemről.

Abban az esetben pedig ha tényleg mindene megvan az ifjú párnak, akkor érdemes felhívni erre a násznép figyelmét is, hiszen ők is jó szándéktól vezérelve adják az ajándékot. Annak pedig aztán tényleg semmi értelme, hogy kapjanak egy újabb étkészletet, amit beraknak a szekrénybe porosodni, vagy éppen még egy kávéfőzőt.

Aki nem pénzt szeretne, ajándéklistát állít össze, amiből válogatnak a meghívottak.

Nem értem miért rosszabb, ha valaki pénzt kér?

Nyilván vannak személyes tárgyak is, én is nagyon örültem annak is, akitől ezt kaptam, ezt nem vitatom.

De a háztartási eszközöknek, tányéroknak, stb. tényleg az ég világon semmi értelme és ha mindezek megvannak, még mindig nem értem, hogy miért ne lehetne illemtudóan ezt a násznép tudtára adni.

Azt hiszem erre nem fogtok számomra elfogadható választ adni, úgyhogy én itt kiléptem a beszélgetésből, mert innentől ez csak vita és nem arról szól, hogy a kérdezőnek segítsünk. Itt senkinek sem tiszte az, hogy a másikat kritizálja azért, mert máshogy vélekedik a dolgokról, mint ahogy én sem tettem ezt veletek, mert simán mondhattam volna, hogy régimódi felfogás, de nem tettem.

Szép estét mindenkinek!

2011. dec. 3. 18:10
 40/66 anonim ***** válasza:
49%

18:07-nek

Igen, terveink voltak. Ez tény. De nyilván egy esküvőn se lehet 'összetapsolni' egy lakást.

A kérdező valóban leírta, hogy mindenük megvan. Most, hogy van egy5 hónapos (!) lányunk, tudom, hogy mennyi mindenre kell nekünk is költenünk. Egy 2,5 éves gyereket sem lehet havonta 5 ezerből 'lerendezni'.

Lehet, hogy ők azt az anyagi biztonságot szeretnék elérni, ami a gyerekükhöz kell. Lehet, hogy egy picit megszorultak vele kapcsolatban..

Az a baj, hogy ez sok mindentől függ, mire kell nekik a pénz és mire nem. Erre a választ meg csak a kérdező tudja.

Csak mindenki olyan szépen letámadta ... az is lehet, hogy autót akarnak venni.. na mindegy.. Szerintem rosszul fogalmazta meg a kérdésének a magyarázat részét!

2011. dec. 3. 18:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!