Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet szépen a násznép tudtára adni h nem ajándékot szeretnénk hanem inkább pénzt?
Az ok egyszerű:6 éve vagyunk együtt és van egy 2,5 éves kislányunk is.Tehát mindenünk megvan, nincsen szükségünk étkészletre vagy ágyneműre vagy ilyesmi.
Valahogy szépen szeretném ezt megírni és a meghívó mellé rakni egy kis papíron.
magyarul még telefonon sem vagy képes vállalni, hogy pénzt kérnek? Inkább kicsit sunyin, elküldöd levélben? Akkor beszélni se kell velük, csak tartani a markod?
Egyébként tudod mikor mondják meg a vendégek, hogy hát elég óvodás stílusú lett a meghívón a vers.
Mi ezt írtuk a meghívóra:
'Ajándékon ne törd a fejed, egy borítékba beteheted!'
Azért kértünk pénzt, mert lakást akartunk venni és családot alapítani. Szintén nem volt kedvünk egy 26. kávéfőzőre.
Ráadásul személyesen vittük el a meghívókat (80 fős lagzink volt) és volt, ahol még el se olvasták a meghívót, de már mondták, hogy ők pénzt adnának, ha nem gond.
Ráadásul jó pár esküvőn jártunk már, mindig pénzt adtunk, még ha tárgyakat is kértek.
Mi pl. úgy vagyunk vele, hogy vegyenek a pénzen azt amit akarnak. Ha esetleg kávéfőzőt kér valaki és én pl. narancssárgát veszek, mert azt tetszik nekem és neki az nem, akkor?!?! Kicseréltetni meg .. megvan erről is a véleményem.
2. válasz M.-H. Alexandrának
"Arról nem beszélve, hogy bizony vannak rokonok is, akik esetleg messzebb laknak és nem biztos, hogy személyesen el tudják vinni nekik a meghívókat, így marad a posta. Velük is sokkal jobb így közölni."
Na ilyet meg aztán a mi vidékünkön tuti nem csinálnál meg.
Még külföldre csak-csak elmegy a postán küldés (természetesen az is csak akkor, ha mellette felhívod őket telefonon is).
De hogy az országon belül élő rokonokat ne bírd felkeresni? De azért ők vegyék a fáradságot, és legyenek ott az esküvőn... Ja, és pénzt hozzanak, ha már jönnek.
Ez az én neveltetésemmel és értékrendemmel teljesen szembemegy, már bocs.
Emberek, ne forgassátok már ki a szavakat!
Nem arról van szó, hogy pénzt kérünk és ezért cserébe eljöhetnek a lagziba. Pff.
Ti voltatok már olyan lagziba, ahova üres kézzel mentetek? Mert én még nem. Lesülne a bőr a képemről.
Abban az esetben pedig ha tényleg mindene megvan az ifjú párnak, akkor érdemes felhívni erre a násznép figyelmét is, hiszen ők is jó szándéktól vezérelve adják az ajándékot. Annak pedig aztán tényleg semmi értelme, hogy kapjanak egy újabb étkészletet, amit beraknak a szekrénybe porosodni, vagy éppen még egy kávéfőzőt.
Aki nem pénzt szeretne, ajándéklistát állít össze, amiből válogatnak a meghívottak.
Nem értem miért rosszabb, ha valaki pénzt kér?
Nyilván vannak személyes tárgyak is, én is nagyon örültem annak is, akitől ezt kaptam, ezt nem vitatom.
De a háztartási eszközöknek, tányéroknak, stb. tényleg az ég világon semmi értelme és ha mindezek megvannak, még mindig nem értem, hogy miért ne lehetne illemtudóan ezt a násznép tudtára adni.
Azt hiszem erre nem fogtok számomra elfogadható választ adni, úgyhogy én itt kiléptem a beszélgetésből, mert innentől ez csak vita és nem arról szól, hogy a kérdezőnek segítsünk. Itt senkinek sem tiszte az, hogy a másikat kritizálja azért, mert máshogy vélekedik a dolgokról, mint ahogy én sem tettem ezt veletek, mert simán mondhattam volna, hogy régimódi felfogás, de nem tettem.
Szép estét mindenkinek!
18:07-nek
Igen, terveink voltak. Ez tény. De nyilván egy esküvőn se lehet 'összetapsolni' egy lakást.
A kérdező valóban leírta, hogy mindenük megvan. Most, hogy van egy5 hónapos (!) lányunk, tudom, hogy mennyi mindenre kell nekünk is költenünk. Egy 2,5 éves gyereket sem lehet havonta 5 ezerből 'lerendezni'.
Lehet, hogy ők azt az anyagi biztonságot szeretnék elérni, ami a gyerekükhöz kell. Lehet, hogy egy picit megszorultak vele kapcsolatban..
Az a baj, hogy ez sok mindentől függ, mire kell nekik a pénz és mire nem. Erre a választ meg csak a kérdező tudja.
Csak mindenki olyan szépen letámadta ... az is lehet, hogy autót akarnak venni.. na mindegy.. Szerintem rosszul fogalmazta meg a kérdésének a magyarázat részét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!