Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet szépen a násznép tudtára adni h nem ajándékot szeretnénk hanem inkább pénzt?
Az ok egyszerű:6 éve vagyunk együtt és van egy 2,5 éves kislányunk is.Tehát mindenünk megvan, nincsen szükségünk étkészletre vagy ágyneműre vagy ilyesmi.
Valahogy szépen szeretném ezt megírni és a meghívó mellé rakni egy kis papíron.
Ebben az esetben azt írnám le, hogy köszönjük szépen, mindenünk megvan. Nem hiszem, hogy bárki pénz vagy személyes ajándék nélkül jönne, de mégis megvan az a szabadság, hogy önmaga döntött így és hogy nem emiatt hívták csak meg.
Viszont a kérdező tényleg azért akar pénzt az esküvőre, mert drága és nem tudnák megfizetni, én pont erről beszéltem...
18:15
első oldal, ötödik hozzászólás, és némi szövegértés
Még egy utolsó gondolat azoknak, akik úgy gondolják, hogy a kérdező az esküvőjét szeretné ebből finanszírozni.
Mi van akkor, ha valóban így van, ha valóban ez áll a dolgok mögött?
Én ezt sem ítélem el, ugyanis megtehetnék azt is, hogy 2 tanúval karöltve bemennek és egyszerűen aláírják. Na ez az, ami nem kerül pénzbe.
Azt hiszem, hogy a rokonság lenne a legjobban felháborodva azon, hogy "Miért nem hívtak meg"?
18:24 !
Én nem lennék felháborodva, megértem azt is! Sőt ha tornacipőbe esünk be a hivatalba, akkor is ott lehetek a szertartáson megnézni, ha csak arra hívnak el, mert arra van keret, megértem. Nem várom el, hogy utána vacsorázzunk stb. és ajándékot viszek.
Lehet, hogy te így vagy vele, más nem biztos.
Én amúgy úgy gondolom, ha már meghívom a rokonokat is, stb. akkor annak meg kell adni a módját, ami viszont megint pénzbe kerül..
ma 18:24
6 éve élnek együtt, van egy 2,5 éves gyermekük, ezek után nem hiszem, a szülőkön/testvéreken kívül hogy bárki kiakadna attól, ha nem hívnák meg
HA(!) az ajándékból befolyó pénzből akarnák pénzelni a lagzit, akkor én azt igen is elítélem, mert addig nyújtózkodj ugyebár...
Kijelenteni, hogy CSAK ÉS KIZÁRÓLAG pénzt fogadsz el ajándékba igenis tahóság.
A menüt te választod ki, a zenét te választod ki, a helyet te választod ki, és akkor még az AJÁNDÉKOT (tessék utánanézni az ajándék fogalmának) is te akarod kiválasztani? Ez már azért egy cseppet túlzás.
Garantálni merem, hogy ha azt mondod, hogy nincs ajándék kívánságod, akkor sem fog senki beállítani üres kézzel. A többség pénzt fog vinni akkor is, ha nem jelented ki. A + 2 étkészlettel meg számoljon az ember, ha lagzit rendez. Ha ez nem fér bele, akkor ne rendezzen lagzit.
A kerek-perec kijelentett pénzkérésnél már csak az volna pofátlanabb dolog, ha kijelentenéd, hogy számlára utalják, svájci frankban.
18:32!
Oké, a te szemszögedből! De ha egy ismerősöd úgy hív el, hogy esküvőre, hogy megnézheted a szertartást, de nincs lehetőségük többre akkor nem mész el mert nem bulizhatsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!