Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogyan lehet szépen a násznép...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet szépen a násznép tudtára adni h nem ajándékot szeretnénk hanem inkább pénzt?

Figyelt kérdés

Az ok egyszerű:6 éve vagyunk együtt és van egy 2,5 éves kislányunk is.Tehát mindenünk megvan, nincsen szükségünk étkészletre vagy ágyneműre vagy ilyesmi.

Valahogy szépen szeretném ezt megírni és a meghívó mellé rakni egy kis papíron.

2011. dec. 3. 16:57
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
62%

Jól van Alexandrát eleve hagyjuk már szerinte a legjobb különben is az, ha csak felad egy levelet, ez a legjobb mindenkinek, nem még venni a fáradságot és beszélni velük telefonon vagy személyesen.

Amúgy meg miért ne lehetne beírogatni, hogy addig nyújtózkodjon az ember míg a takarója ér? Ha ti beírhatjátok, hogy pénzbe kerül az esküvő ráadásul sokba, még jó hogy azt kér, akkor nem lehet rá válaszolni? Vagy csak nektek lehet mást írni, mint a mi 100%-ban a kérdésre válaszol? Nem tért el a tárgytól az sem.

2011. dec. 3. 18:44
 52/66 anonim ***** válasza:
64%

akárki akármit mond, nekem az AJÁNDÉK, és a KÉRNI szavak abszolút összeférhetetlenek, majdhogynem ellentétes jelentésűek.

ha mindenkinek azt mondanátok, hogy nincs szükségetek semmire, hidd el, hogy akkor sem menne senki üres kézzel, mindenki vinne pénzt magától, ti is megkapnátok amit akartok, egy vendég sem érezné sértve magát, mindenki boldog. az emberek nem hülyék, nagyon jól tudják maguktól is, hogy nincs szükség a 10.kávéfőzőre, nem kell erre külön felhívni a figyelmüket gagyi versikékkel, mint egy fogyatékosnak.

2011. dec. 3. 18:51
 53/66 anonim ***** válasza:
66%

Még mindig jók vagytok a szavak kiforgatásában.

2 olyan rokon volt, akiknek nem személyesen vittük ki a meghívót. Az egyik, akik meghívatták magukat és már időnk sem lett volna rá, nem a világ végén laknak, de azért egy komplett napunk ráment volna az útra és az esküvő előtt 2 héttel nem volt rá idő.

A másik pedig a férjem rokona, ők 350 km-re laknak tőlünk, a sok költség mellett nem volt pénzünk 20 000Ft-ot beletankolni az autóba.

Egyébként mindegyik családdal beszéltünk telefonon is. Mielőtt kiküldtük a meghívót azelőtt is és miután megkapták utána is.

Nem mintha bármi közöd lenne hozzá, de nem szeretem, ha többet gondolnak emberek amögé, ami valójában van.

2011. dec. 3. 18:54
 54/66 anonim ***** válasza:
83%
Nagy bunkóság kihangsúlyozni, hogy pénz kell!
2011. dec. 3. 21:28
 55/66 anonim ***** válasza:
100%

A festményes példából kiindulva lehet, hogy nem is azt kéne írni, hogy pénzt kértek ajándék helyett, hanem csak annyit, hogy a háztartásotok teljes, ezért háztartási eszközöket nem kértek.

Aztán ha valamelyik nagymamának éppen kedve támad kötni a kislánynak néhány pulcsit, annak hasznát is veszitek, és nem is pénz.

2011. dec. 4. 01:55
 56/66 anonim ***** válasza:
89%
Maximálisan egyetértek a 01:55-össel. Ha megmondjátok, hogy a háztartásotok teljes, akkor se megy senki üres kézzel, viszont Te tudod, hogy milyen anyagi helyzetű a meghívottak köre, és gondolni kellene azokra is, akiknek nehézséget jelentene beletenni a borítékba az "illendő" összeget. Mert megmondom őszintén, akármilyen közeli rokon/ismerős jönne nekem most azzal, hogy meghív, d akármilyen cukimukin közli, hogy PÉNZT KÉR, inkább udvariasan kibújnék a meghívás alól, mert most még azt az átlagos 10 ezer Ft-ot se tudnám odaadni, ami kb fedezi az ellátást (és akkor még az "ajándék" nincs is benne), de egy kisebb ajándékra nincs ráírva, hogy pontosan mennyi volt, lehet, hogy akciósan vette stb. Ok, hogy nem akarsz felesleges lomot, de a fogyóeszközök szerintem elférnének, és akkor még bunkó se voltál.
2011. dec. 4. 07:43
 57/66 anonim ***** válasza:
81%
Mivel a kérdező felhánytorgatja, hogy pénzbe kerül nekik az esküvő, így már elég negatív kicsengése van.Magatoknak csináljátok nem másnak. Mindenki valószínűleg ad valamennyit, de elvárni nem lehet, hogy bejöjjön annyi, mint amit ti költöttetek.Ha összejön jó, de ha nem, hát ez van. Gondolom nem azért szervezitek, hogy keressetek vele. Én voltam ilyen esküvőn, hát gáz volt nagyon, az este másik felében már az volt a téma, hogy mennyit kerestek, miközben mindenen spóroltak.
2011. dec. 4. 13:29
 58/66 anonim ***** válasza:
36%

Ha már mindenki annyira a szavakon lovagol, a versike meg ezek, arra vonatkoznak, hogy ha valaki ajándékot hozna, ne valami felesleges dolgot hozzon, hanem az arra szánt összeget adja oda pénzbe. Ebbe az is beletartozik, hogy nem kötelező az ajándék, és nem kötelező több tízezer forintot adni.

Másrészt vannak olyan emberek, akik kimondottan elvárják, hogy ha esküvő lesz, akkor őt meg kell hívni. Ha valaki kikérheti magának, hogy miért nem hívták meg az esküvőre, akkor azt is lehet kérni, hogy az ajándékra szánt összeget adják oda.

Én soha nem sértődnék meg ezen, és inkább viszek olyat, aminek örül a pár, és fel tudja használni, mint valami olyat, amire nincs szükségük. Mellesleg, aki egy ilyen kérésen megsértődik, azt nem is biztos, hogy meg kell hívni. Végülis, azért megyek el egy lagziba, mert barátaim vagy rokonaim a pár, és milyen barát vagy rokon lennék, ha ilyenen megsértődnék.

2011. dec. 4. 20:34
 59/66 anonim ***** válasza:
52%
Persze, hogy akárki közölheti, hogy őt meg kell hívni, de csak olyan fog ilyet kijelenteni, akit amúgy nem áll szándékomban, különben nincs értelme a felháborodásának, márpedig akivel nem vagyok olyan viszonyban, az mondhat amit akar, attól még nem fogom meghívni. Mondani akármit lehet. Amikor a legtöbb ember ilyen sz*r körülmények között él, szerintem maximálisan pofátlanság pénzt kérni olyan helyzetben, amikor a párnak megvan mindene, csak éppen drága az esküvő. Akkor már szakadjanak meg azok is, akik elmennek? Vagy be kell érni kevesebbel, vagy el kell halasztani akkorra, amikor úgy is meg tudják tartani, ha esetleg egy fillér nem folyik be.
2011. dec. 4. 21:11
 60/66 anonim ***** válasza:
82%

Off

Látom megy a marakodás, hogy ki tartja bunkóságnak és ki nem. Amikor ide kattintottam gondoltam hozzászólok én is, de annyi válasz van pro és kontra, hogy nem érdemes szaporítani. Viszont eszembe jutott édesanyámék első esküvőjéről egy aranyos történet nászajándékkal kapcsolatban, gondoltam leírom, hátha jobb kedvre derültök egymás öldöklése közben. :)

Szóval elég nagy mindkét család, édesanyámék pedig miattam házasodtak össze, közös ház akkor épült, nekik mindegy volt, hogy pénzt, vagy konyhai eszközt kapnak, minden jól jött. Édesanyám családja nagy részt alföldi, nem szokás borítékot adni. Papó pár héttel az esküvő előtt írt édesanyámnak, hogy akkor a pej kiscsikót, vagy a derest szeretnék. Mert mi az már, hogy a fiatal házasoknak még egy lovuk sincs? Ha már egyszer családi házat építenek, olyan nincs, hogy oda nem kell egy ló. Alig bírták lebeszélni róla, hogy kiscsikót hozzon nászajándékba. Édesapám arca kellően megnyúlt, ahogy elképzelte, hova raknák a lovat, amikor tulajdonképpen csak az alap volt kiásva a telken, ők meg az anyukájánál laktak átmenetileg a panel 4.-en. :)

További szép napot mindenkinek!

2011. dec. 5. 08:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!