Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Vissza "kell" adni a pénzt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vissza "kell" adni a pénzt mindenképp?

Figyelt kérdés

Tavaly nyáron esküdtünk férjemmel, akkor kaptunk 20 ezret unokahúgomtól és párjától.

Idén júniusban az ő esküvőjük lesz és ugyanennyit várnak vissza.

Ez biztos, hisz anno mondta is, hogy " Nem is tudja, adjon-e pénzt, hiszen úgyis visszaadjuk az ő esküvőjükön."

Mindenkitől kikötötte, csak pénzt akar,ajándék nem kell, hisz ebből akarja fedezni az esküvő költségeit.

A gond az, hogy a férjem azóta elvesztette az állását, épp annyi pénzünk van szűkösen, hogy hó végén még tudok kenyeret venni, megtakarításunk nincs és sajnos a vidékünkön nem könnyű új munkát szerezni.

Arra gondoltam, csak a szertartásra mennénk, a vacsorára nem, így nem kell a mi részünkért fizetnie, viszont páran azt mondják, hogy akkor is illik valamennyit adni, ha nem megyünk el.

Ez valóban így van?

Mert sajnos tudom előre, hogy ők elég anyagiasak és nem azt fogják nézni, hogy mennyire lent vagyunk most anyagilag, hanem az fog eszükbe jutni, "bezzeg ők is adtak".

Mit tegyek?

2011. márc. 7. 11:57
 81/92 anonim ***** válasza:
84%

Nem olvastam végig a hozzászólásokat,de szerintem nem túl tapintatos dolog elvárni,hogy mindenki huszonezrekkel állítson be egy esküvőre.

Én a helyedben valószínű el sem mennék,vagy ha mégis valami saját kezűleg készített apróságot vinnék(én így szoktam,ha nincs pénzem).Így is úgy is megsértődik valószínűleg,de ezzel neked nem kell foglalkozni.

2011. márc. 8. 12:44
 82/92 anonim ***** válasza:
100%
kedves kérdező!ne törődj a sok rosszindulatú emberrel!ha 5000 Ft-ot adtok,de jó szívvel,ér annyit szerintem,mintha 20000 ft-ot adnátok.beszélj legfeljebb az unokahugoddal,hogy ennyi van és kész.ha nem elég neki és emiatt megszakad a kapcsolat,ne törődj vele.igenis a babád mindennél fontosabb,a helyedben én is inkább babaruhát vennék.remélem,hamarosan talál a férjed munkát és egyenesbe jönnek a dolgaitok!a babához gratulálok és nagyon jó egészséget kívánok nektek!
2011. márc. 8. 12:45
 83/92 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én beszélnék vele. Két okból. Egy, hogy ne számítson arra a pénzre. Mert ha ő számít rá és úgy állítja be az esküvő és nászút költségvetését, mintha ott lenne az a 20 ezer, akkor később tényleg ki fog akadni! lesz 15 ezer ft hiánya, ki tudja mit nem fog tudni emiatt kifizetni. Bár megjegyzem, hogy ez nagyon ostoba megoldás, az esküvőt és a nászutat nem kéne a nászajándékra alapozni :(

A másik ok, hogy gondolom ki van számolva, hogy hány főt tud meghívni a lagzira. Ha te már most jelzed, hgoy nem mentek mert nincs pénz, pici lesz a baba, akkor mást fog helyettetek meghívni,a kitől számíthat majd a 20 rugóra!

Beszélj vele, úgy korrekt.

2011. márc. 8. 12:48
 84/92 anonim ***** válasza:
83%

Kölcsönkérni?Bunkóság?ILLIK vagy KELL viszadni?

Emberek ti hol éltek?

Nem azért az egyhúszért de nem kérek kölcsön ,és igen inkább a még meg nem született babára költenék akármennyi összeget is.Illik nem illik lesz@rnám!Ha nem tehetem meg akkor nem.

Elfogadta a kedves kérdező?IGEN.De nem véletlen ,hogy nászAJÁNDÉK a neve.Ajándék és nem banki kölcsön vagy lizingelt kocsi...

Nekem is lenne pofám elfogadni de nem lenne ahoz viszont,hogy a be nem folyt nászajándék összegre alapozzak egy esküt.

Ténylegesen egy rohadt anyagias világot élünk.

Küldj egy üdvözlő lapot pénz nélkül.És meglátod ,hogy érdemes-e még vele tartani a kapcsolatot.

Ha valaki csak a befolyó összeget nézi akkor azon elgondolkoznék,hogy vajon a házasságot akarja vagy a lét?

20/N

2011. márc. 8. 16:21
 85/92 anonim ***** válasza:
85%
mi ezt úgy oldottuk meg, sajnos nekünk sem volt, mert akkor két héttel előtte sajnos volt egy temetés is, így csak 10-est tudtam adni. nem borítékban adtuk oda, hanem bedobtuk a menyasszonytáncba nagy slunggal, így szerintem nem látta senki mennyit dobtál be. annyit adj, amennyit tudsz:)
2011. márc. 9. 11:08
 86/92 anonim ***** válasza:
szia,hogyan döntöttetek?
2011. márc. 11. 13:01
 87/92 anonim válasza:
Lehet, hogy furcsa, de én inkább el sem mennék a helyedben. Nekem túl egyértelmű lenne,hogy a szertartásra megyek de "csak" a pénz miatt nem megyek a vacsorára. Főleg úgy, hogy meg vagyok rá hívva. Szerintem én lemondanám a szertartást is. Esetleg később, amikor jobban álltok anyagilag, akkor meghívjátok az ifjú párt vendégségbe, vagy ti mentek és akkor visztek valami nászajándék jellegűt és megnézegetitek a fényképeket.
2011. márc. 11. 15:01
 88/92 A kérdező kommentje:

Úgy gondoltuk, a legtisztább, ha csak a szertartásra megyünk és kapnak max. 5 ezret.

De a napokban még rosszabbra fordult a helyzetünk,még az utcára is kerülhetünk pár hét múlva, kisebb gondom is nagyobb attól, hogy az esküvővel foglalkozzak, így nem tudom mi lesz.

2011. márc. 11. 22:26
 89/92 anonim ***** válasza:
65%

Mivel a testveredrol van szo ezt vele beszelnem meg de nagyon hamar. A te helyzetedrol tudnia kell es remelhetoleg nem fogja elvarni hogy vissza add ha elmagyarazod neki hogy te nem olyan helyzetben vagy mit o. Talan meg le is mond rola. Gondolod hogy orulne ha a testvere nem lenne ott ezen az esemenyen azert mert nincs penze es rosszul erzi magat penz nelkul oda menni? Ezt neki tudnia kell es kozosen lehet kompromisszumot kotni. Sok sikert kivanok.

P.S. Ez a baj a magyar felfogassal hogy meg mindig ELVARJAK az ajandekot es a penzt. Ahol en elek ott errol nem illik beszelni. A par nem varhat es nem kerhet ajandekot. A kozeli rokonok megsughatjak hogy mit szeretnenek legjobban de a par meg se emlitheti ezt. Udvariatlannak szamit, pont e miatt az ok miatt amit te irtal. Nem mindenki tehetos, van akinek kajara sincs penze. Aki nagy lakodalmat tud rendezni annak van eleg, ne varjon el tobbet. Az eskuvo nem arra valo hogy abbol gazdagodjunk meg.

2011. márc. 22. 07:14
 90/92 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó

Előbb tanulj meg olvasni...

2011. márc. 22. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!