Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vissza "kell" adni a pénzt mindenképp?
Tavaly nyáron esküdtünk férjemmel, akkor kaptunk 20 ezret unokahúgomtól és párjától.
Idén júniusban az ő esküvőjük lesz és ugyanennyit várnak vissza.
Ez biztos, hisz anno mondta is, hogy " Nem is tudja, adjon-e pénzt, hiszen úgyis visszaadjuk az ő esküvőjükön."
Mindenkitől kikötötte, csak pénzt akar,ajándék nem kell, hisz ebből akarja fedezni az esküvő költségeit.
A gond az, hogy a férjem azóta elvesztette az állását, épp annyi pénzünk van szűkösen, hogy hó végén még tudok kenyeret venni, megtakarításunk nincs és sajnos a vidékünkön nem könnyű új munkát szerezni.
Arra gondoltam, csak a szertartásra mennénk, a vacsorára nem, így nem kell a mi részünkért fizetnie, viszont páran azt mondják, hogy akkor is illik valamennyit adni, ha nem megyünk el.
Ez valóban így van?
Mert sajnos tudom előre, hogy ők elég anyagiasak és nem azt fogják nézni, hogy mennyire lent vagyunk most anyagilag, hanem az fog eszükbe jutni, "bezzeg ők is adtak".
Mit tegyek?
csak annyit adjatok amennyit a pénztárcátok megenged.
me gaztán Júniusig még férjed akár munkát is találhat
De tegyük fel, hogy nem talál.
Akkor mit tegyünk?
Mert 20 ezret valóban nem tudnánk kispórolni most sehogyan sem.
és mennyit tudnátok kispórolni? Adjatok annyit akkor.
de 3 hónap alatt csak összetudtok gyűjteni egy kisebb összeget. 10-12 ezer ft-ot,nem?
Az is lehet, hogy csak az én családom ilyen gusztustalanul anyagias??
A férjem családja közül senki nem hozott se pénzt, se ajándékot, mert szegények, de eszembe sem jutott, hogy rossz szájízzel gondoljak rájuk, örültem, hogy eljöttek és velünk voltak.
Nézd, egyrészt mondom, hogy épp pár 100 forint marad hó végére.
Ráadásul babát várunk, csak sajnos közbejött a munkanélküliség :(
Nem hinném, hogy gonoszság, ha azt a maradék pár 100 Ft-ot is a születendő babámnak tenném félre.
Szia! Nem gonoszság, hogy spórolsz a babára, de találj arany középutat! Tehát vigyetek kb. 10 ezret! Biztos a ti esküvőtökön is volt olyan, akinek máshova is jó lett volna a pénz, de mégis vitt valamennyit! Akárhogy is nézzük egy lagziba, vagy pénzt, vagy ajándékot szoktak vinni.
De ha semmiképpen sem tudtok vinni, akkor szerintem inkább az egészet fújjátok le. Találjatok ki előtt valamit! Közbejött bármi, akár egy "betegség"! Mert az nem okot a találgatásra,hogy a szertartáson miért vagytok ott, és a lagzin miért nem!
szerintem megértenék hogy nem tudsz most adni, vagy nem annyit, de majd mond neki hogy majd később megkapja.
vagy tényleg ne menjetek el a vacsorára és akkor nem várják el.
nem gonoszság,de mivel húgod,vmit illik adni
Akár mondhatod neki azt is h ha jobban lesztek anyagilag akkor majd adtok,és csak a szertartásra mentek el. de akkor ne felejsd majd el h mit ígértél. Ha megérti,megérti. ha nem,akkor vessen magára.
Egyébként meg nem hiszemh ti 20.000Ft-otokon mulna h kitudják e fizetni az esküvőt vagy sem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!