Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vissza "kell" adni a pénzt mindenképp?
Tavaly nyáron esküdtünk férjemmel, akkor kaptunk 20 ezret unokahúgomtól és párjától.
Idén júniusban az ő esküvőjük lesz és ugyanennyit várnak vissza.
Ez biztos, hisz anno mondta is, hogy " Nem is tudja, adjon-e pénzt, hiszen úgyis visszaadjuk az ő esküvőjükön."
Mindenkitől kikötötte, csak pénzt akar,ajándék nem kell, hisz ebből akarja fedezni az esküvő költségeit.
A gond az, hogy a férjem azóta elvesztette az állását, épp annyi pénzünk van szűkösen, hogy hó végén még tudok kenyeret venni, megtakarításunk nincs és sajnos a vidékünkön nem könnyű új munkát szerezni.
Arra gondoltam, csak a szertartásra mennénk, a vacsorára nem, így nem kell a mi részünkért fizetnie, viszont páran azt mondják, hogy akkor is illik valamennyit adni, ha nem megyünk el.
Ez valóban így van?
Mert sajnos tudom előre, hogy ők elég anyagiasak és nem azt fogják nézni, hogy mennyire lent vagyunk most anyagilag, hanem az fog eszükbe jutni, "bezzeg ők is adtak".
Mit tegyek?
Miert? hol ertettem felre a kerdest? A menyasszony varja vissza a penzt, sot be is szamitotta az eskuvo koltsegeibe. A kerdezo nincs olyan helyzetben hogy most visszaadja. Talan az a hiba hogy testvernek neveztem? Az unokahug velemenyem szerint nagyon is kozeli rokon akivel remelhetoleg lehet beszelni a csalad problemairol. Legalabbis en ilyen viszonyban vagyok az en unokahugaimmal es megadom a fenti unokahugnak is az eselyt hogy megerto lesz. Ki tudja lehet hogy annyira megerto hogy elfelejti a "tartozast". Csak magambol indultak ki mert nalunk is van olayn aki nehez helyzetben es meg tobbet is elvitt es senki nem varja azt vissza tole, pont attol akinek nincs mibol visszaadni. Nem is tudunk ilyen titkokat tartani, penz miatt meg osszeveszni, az eskuvorol lemaradni, elo sem fordulhatna egy csaladban. Nem idegenrol van szo akinek tok mindegy hogy elmegy-e vagy nem. En azt hiszem hogy van esely reszt venni az esemenyben akkor is ha most nem telik ra es kesobb is lehet rendezni csak meg kell beszelni. Remelem a kerdezo ezt kierezte abbol amit irtam.
Azt ettol fuggetlenul gusztustalannak tartom hogy kikotik elore hogy csak penzt fogadnak el. Ajandek lonak ne nezd a fogat, azt szoktak mondani, vagy az eskuvo kivetel? Szomoru.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!