Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vissza "kell" adni a pénzt mindenképp?
Tavaly nyáron esküdtünk férjemmel, akkor kaptunk 20 ezret unokahúgomtól és párjától.
Idén júniusban az ő esküvőjük lesz és ugyanennyit várnak vissza.
Ez biztos, hisz anno mondta is, hogy " Nem is tudja, adjon-e pénzt, hiszen úgyis visszaadjuk az ő esküvőjükön."
Mindenkitől kikötötte, csak pénzt akar,ajándék nem kell, hisz ebből akarja fedezni az esküvő költségeit.
A gond az, hogy a férjem azóta elvesztette az állását, épp annyi pénzünk van szűkösen, hogy hó végén még tudok kenyeret venni, megtakarításunk nincs és sajnos a vidékünkön nem könnyű új munkát szerezni.
Arra gondoltam, csak a szertartásra mennénk, a vacsorára nem, így nem kell a mi részünkért fizetnie, viszont páran azt mondják, hogy akkor is illik valamennyit adni, ha nem megyünk el.
Ez valóban így van?
Mert sajnos tudom előre, hogy ők elég anyagiasak és nem azt fogják nézni, hogy mennyire lent vagyunk most anyagilag, hanem az fog eszükbe jutni, "bezzeg ők is adtak".
Mit tegyek?
Én úgy gondoltam, hogy max. a szertartásra megyünk el, vagy arra se, de akkor is kínos, hogy tudom, hogy várja azt a pénzt.
Szomorú, hogy az anyagiak miatt romlik meg a kapcsolatunk, kár, hogy sosem gondolkozott úgy, mint én, mindig az ajándékok értékét nézte.
Ráadásul a leendő férj szülei vettek nekik házat, kocsit, így más pénzével vág fel, hisz neki még munkája sincs :(
"nem gonoszság,de mivel húgod,vmit illik adni"
Ezt én olyan barom dolognak tartom hogy "illik"! Ha nincs valakinek pénze akkor semmi se illik!
Mikor kaptuk a meghívót borítékban, akkor is tett egy célzást, hogy :
"Majd ugyanezt a borítékot hozhatjátok az esküvőre..."
Ilyenek miatt ment el teljesen a kedvem, hisz egy esküvő nem erről kellene szóljon, hogy a családtagjainknak bánatot okozzunk azzal, hogy nyomorogjuk csak, hogy tudjunk adni pénzt.
Most hétvégén.
Azért is borultam ki, mert esély sincs annyi pénzt összegyűjteni.
Tartsatok önzőnek, de inkább vennék babaruhát belőle ha lenne.
De nincs.
Itt most nem az unokahugiékat kell véleményezni. Nem szép ennyire anyagiasnak lenni, de nem ez a kérdés. A kérdező esküvőjére vittek pénzt, ők sem utasították vissza!
Szerintem is egy telefont megér, hogy elmondd, nagyon sajnálod, de nincs pénz. Ha jól reagálja le, akkor mondd, hogy a szertartásra elmentek, ha rosszul, akkor ne mondj semmit és akkor oda se kell menni!
Kedves Kérdező!
Sajnos, nem egyedi az eseted, megértem teljesen. Mi (hálistennek, legalábbis egyelőre) elég jómódban élünk, nem is vártuk el az esküvőnkön a pénzt, mégis azt kaptunk mindenkitől. Mi azt mondtuk mindenkinek, hogy jöjjenek el, de ajándékot sem és pénzt sem kérünk, mert igazából nem volt rá "szükségünk", szóval bőven ki tudtuk még akkor termelni. (2000-ben volt az esküvőnk).
Mégis, aki eljött, mindenki pénzt hozott (mi már együtt éltünk előtte, és mindneünk megvolt).
Volt, aki nem jött el a vacsira, de kaptunk egy gratuláló képeslapot, amiben 3-5 ezer Ft/fő közötti összeg volt, és ez 2000-ben volt.
Szerintem egy 5-10 ezer közötti összeget akkor is "illik" adni, ha nem mentek a vacsira, csak a szertartásra. Sajnos ez egy ilyen íratlan szabály.
Csak annyit adj, amennyit megengedhetsz magadnak. Ha semmit nem tudsz, ne adj.
A 12:26-os marhaságot írt. Ne hallgass rá. Mi az, hogy nem olyan nagy összeg 20 ezer forint?! Van fogalma róla, hogy vannak, akiknek egy hónapi kajára ennyiből futja? A gyereket miért sajnálja? Nem normális!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!