Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vissza "kell" adni a pénzt mindenképp?
Tavaly nyáron esküdtünk férjemmel, akkor kaptunk 20 ezret unokahúgomtól és párjától.
Idén júniusban az ő esküvőjük lesz és ugyanennyit várnak vissza.
Ez biztos, hisz anno mondta is, hogy " Nem is tudja, adjon-e pénzt, hiszen úgyis visszaadjuk az ő esküvőjükön."
Mindenkitől kikötötte, csak pénzt akar,ajándék nem kell, hisz ebből akarja fedezni az esküvő költségeit.
A gond az, hogy a férjem azóta elvesztette az állását, épp annyi pénzünk van szűkösen, hogy hó végén még tudok kenyeret venni, megtakarításunk nincs és sajnos a vidékünkön nem könnyű új munkát szerezni.
Arra gondoltam, csak a szertartásra mennénk, a vacsorára nem, így nem kell a mi részünkért fizetnie, viszont páran azt mondják, hogy akkor is illik valamennyit adni, ha nem megyünk el.
Ez valóban így van?
Mert sajnos tudom előre, hogy ők elég anyagiasak és nem azt fogják nézni, hogy mennyire lent vagyunk most anyagilag, hanem az fog eszükbe jutni, "bezzeg ők is adtak".
Mit tegyek?
Ez elég kellemetlen mert a baba nagyon költséges, és szerintem csak az fog ingyen babaruhákat adni akinek sok pénze van illetve gazdag!
Én a szertartásra sem mennék el egyáltalán, ha ennyire elvárják azt hogy pénzt adjak, ha nincs miből:S
Nem húg, csak unokahúg.
És a mi esküvőnk pont azért volt jó, mert csak egy kis vacsora volt anyagiak nélkül, pénzt csak az én családomból adtak páran, a férjem közül senki semmit és mégis fantasztikus volt.
Ő viszont hatalmas banzájt akar, több milliós költséggel, így már előre számolgatja, kitől mennyit fog kapni.
Annyira elvette a kedvem az egésztől ez a "kötelezően" adandó dolog.
Még a meghívóba is beleírta, hogy adjanak pénzt!
"Kedves" utolsó flegma hozzászóló:
20 ezer forint igenis rettentő nagy összeg, én abból pont 20 napi élelmiszert veszek kettőnknek!!
És a baba nem tehet róla, hogy az apukája időközben elveszítette az állását.
Biztos nem hallottál ilyenről, hisz ez manapság igen ritka dolog...
Nem vagyunk jövőbelátók!
Szerencsés az unokahúgod, hogy jó az anyagi helyzete. Bár , ahogy írod, kissé durva a meghívóra beírni, hogy pénzt vár el AJÁNDÉKKÉNT.
Beszélj vele. Valószínűleg nem fogja megérteni, milyen az, amikor valakinek a nincsnél is kevesebb van.Lehet, egy életre megorrol rád. De a te életed attól nem lesz sem könnyebb, sem nehezebb.
És jó pár beírónak mondanám, manapság sokszor még 5 ezer forint is nagyon sokat számít sok családban.
Nagyon sokan esküsznek meg szolid körülmények között. Nem ettől függ egy házasság boldogsága. Emlékként pedig maga az esküvő kell, hogy megmaradjon, nem a körülötte lévő felhajtás.
Jaj de én nem is akarok menni a vacsorára.
Hisz ha nem adunk, természetes, hogy nem szeretnénk ingyen ételt.
A kérdés csupán az, hogy ha nem megyünk el, akkor is kell-e adnunk, vagy sem, mi a szokás általában?
Figurát nem veszek, mert kidobná.
Ilyet elvárni, hogy pénzt adjanak a vendégek.., beleírni a meghívóba... Tudod én el sem mennék inkább! Ha ilyen anyagias, akkor vessen magára az unokahúgod! Ez nagyon gáz, hogy beleírják még a meghívóba is.
Valaki írta itt, hogy esetleg kérhetnél kölcsön is. Én nem kérnék kölcsön, az biztos.
Sajnos sokan élnek, élünk manapság pár ezer forintból!
Próbálj beszélni unokahúgoddal, vagy megért vagy nem. Mennyire jó a kapcsolatod vele? Mennyire bizalmas?
Csakis az eszedre hallgass!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!