Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Vissza "kell" adni a pénzt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vissza "kell" adni a pénzt mindenképp?

Figyelt kérdés

Tavaly nyáron esküdtünk férjemmel, akkor kaptunk 20 ezret unokahúgomtól és párjától.

Idén júniusban az ő esküvőjük lesz és ugyanennyit várnak vissza.

Ez biztos, hisz anno mondta is, hogy " Nem is tudja, adjon-e pénzt, hiszen úgyis visszaadjuk az ő esküvőjükön."

Mindenkitől kikötötte, csak pénzt akar,ajándék nem kell, hisz ebből akarja fedezni az esküvő költségeit.

A gond az, hogy a férjem azóta elvesztette az állását, épp annyi pénzünk van szűkösen, hogy hó végén még tudok kenyeret venni, megtakarításunk nincs és sajnos a vidékünkön nem könnyű új munkát szerezni.

Arra gondoltam, csak a szertartásra mennénk, a vacsorára nem, így nem kell a mi részünkért fizetnie, viszont páran azt mondják, hogy akkor is illik valamennyit adni, ha nem megyünk el.

Ez valóban így van?

Mert sajnos tudom előre, hogy ők elég anyagiasak és nem azt fogják nézni, hogy mennyire lent vagyunk most anyagilag, hanem az fog eszükbe jutni, "bezzeg ők is adtak".

Mit tegyek?

2011. márc. 7. 11:57
 31/92 A kérdező kommentje:

12:36-os

Még ez a legjárhatóbb út amit írtál.

Ha adunk 5 ezret és nem megyünk el a vacsira, akkor pont annyit spórol rajtunk, mintha adnánk mi is 20ezret és elmegyünk enni.

Szomorúvá tesz a dolog, de ez van, nem vagyunk egyformák.

2011. márc. 7. 12:40
 32/92 anonim ***** válasza:
100%

tesómék esküvőjén sokan a mennyasszonytáncba dobtak borítékokat,név nem volt rajt h kitől. Volt amelyikbe 1000Ft,.volt amibe csak egy gratulálok képeslap,de vmelyikbe sok pénz volt. nem tudták azonosítani h ki mennyit adott.

És ha ti is ezt csinálnátok?

2011. márc. 7. 12:42
 33/92 anonim ***** válasza:
50%
Borzasztó kellemetlen a szituáció, de mindenképpen le kell vele ülnöd megbeszélni a dolgot. Elvégre ő már a te esküvődön is tett arra célzást, hogy ugyanennyit vár vissza, és egyébként is, akármennyire undorító dolog, általában mindenki amennyit kap, annyit visz, és fordítva: amennyit vitt, annyit vár vissza. Van, ahol az öreglányok tartják számon, hogy el ne felejtődjön. Egyszerűbb lett volna, ha el se fogadod a pénzt tőlük, ha már akkor utalt rá, hogy talán felesleges, mert úgyis visszahozod, de hát késő bánat. Viszont az tényleg nagy bunkóság lenne, ha te semmit nem adnál neki, mondván, hogy nem mész el a vacsorára, ezért mindenképpen tisztázd vele, hogy mikor tudod neki odaadni a hőn áhított 20ezresét. Utána meg levonod a konzekvenciát, hogy melyik rokonnal érdemes tartani a kapcsolatot, és melyikkel nem. Mert ez a probléma visszaköszön majd a gyerekek születésekor, a keresztelőkön...meg általában minden családi eseményen, amiből pénzes dolgot lehet csinálni.
2011. márc. 7. 12:44
 34/92 anonim ***** válasza:
27%

"kár, hogy sosem gondolkozott úgy, mint én, mindig az ajándékok értékét nézte. "

De azért mikor megkaptátok tőle/tőlük a 20ezrest azért azt nem utasítottátok vissza, ugye? És nem mondtátok, hogy tényleg nincs szükségünk rá, mi annak örülünk hogy eljöttetek?! És ugyan azzal a mozdulattal ugye hogy nem adtátok vissza akkor és ott?

NA akkor ki és kire hasonlít? Ne tagadd te is anyagias vagy. Az nem kifogás hogy lesz gyereketek és neki kell a pénz. szerintem oda sem kell egy komplett ruhásszekrény, mert úgyis hamar kinövi. Másrészről meg úgy sejtem, hogy te most otthon vagy mnélkülin, így hát nem jelentene neked nagy gondot ha naponta kétnaponta kézzel kimosnád a baba ruháit? Vagy szerezz be vateráról vagy használt ruha kereskedésből, vagy szomszédoktól. Vagy tanulj meg textilpelenkázni, és rögtön behozza az unokahugod 20ezresét... vagy mondjátok le a netet, és rögtön ott van a havi 5e Ft, vagy teszem azt a napi újságot ...stb,,,

Szerintem igenis illik visszaadni az összeget.

2011. márc. 7. 12:46
 35/92 A kérdező kommentje:

12:46-os

Először olvass, aztán vádaskodj!!

A baba még nem született meg és nem én, hanem a férjem munkanélküli.

Én még pár hónapig dolgozhatok remélem, de a 6 órás bérből ha fizetjük az albérletet, rezsit, étkezést, megnézném, te hogy tudnál félretenni.

Miért van ilyen sok rosszindulatú ember?

Kérdezni jövök és egyből én vagyok a rossz.

Mikor az esküvőnk volt, még mindketten dolgoztunk, nem lett volna gond pénzt adni nekik.

De változott az életünk.

Én anno mindenkinek azt mondtam, nem kérünk semmit, csak jöjjenek, legyünk együtt.

És még én vagyok anyagias??

2011. márc. 7. 12:50
 36/92 anonim ***** válasza:
13%
Miért csináltál lakodalmat magatoknak, ha tudtad, hogy nem tudod viszonozni az ajándékozást. Az érveidet nem tudom elfogadni.
2011. márc. 7. 12:51
 37/92 anonim ***** válasza:
76%

12:36-os vagyok. Én sem értem, miért van ennyi rosszindulatú ember, de komolyan! Vagy ennyire frusztrált lenne mindenki, aki nem érti meg, mit ír a kérdező? Mégcsak nem is a sorok között kell olvasni, hiszen feketén-fehéren leírta, mi a szitu! De komolyan!

Kérdező, az szerintem nagyon járható út, hogy tesztek egy képeslapba 5 ezer Ft-ot, és a szertartás végén odaadjátok nekik. Ebből sértődés sem lehet. Hisz a vacsitokra nem kell költeni, és igazából az egy esküvőben a legnagyobb költség. 6-8 ezer alatt már nem jön ki egy vacsora fejenként, így kb. Ti is ugyanannyit adtok, mint ők nektek annak idején!! És a többit költsétek a picire!!

És biztos vagyok benne, hogy rendeződni fog a sorsotok, hiszen a férjed nem lesz mindig munkanélküli! Sok boldogságot nektek a babához!

2011. márc. 7. 12:54
 38/92 anonim ***** válasza:
4%
Ha nincs pénzed akkor hogyan mondanád, hogy nehozzatok semmit csak legyünk együtt, a nicsből? Egyébként, ha ennyire kilátástalan az életetk akkor miért vállaltál még gyereket, Te sem fogsz dolgozni!
2011. márc. 7. 12:57
 39/92 anonim ***** válasza:
28%

Kérdező!

Nézd, én végigolvastam az egészet ( ha jobban elolvasnád amit írtam észre is vetted volna)

Amúgy meg miért is nem reagáltál arra, hogy akkor és anno volt lehetőséged visszautasítani a borítékot? Jah, hogy akkor az jól jött nektek? Nos nekik is jól jönne.

És igen olvastam hogy még csak terhes vagy, de nem hiszem, hogy az x terhességi hónapban 20 e ft értékű ruhát kellene venni a még meg nem született gyereknek!? A gyerekedtől nem sajnálnád, de az unokahugodtól - akik annak idején segítettek nektek meg igen???

Tessék összespórolni az összeget és visszaadni, mert ők anno ugyanúgy odaadták az összeget nektek és taplóság nem viszonozni, hanem lehúzni a másikat.

Szerintem ekkora összeget 4 hónap alatt simán TUDATOSSÁGGAL össze lehet spórolni. Le kell mondani pár dologról és nem nyavajogni kell, hanem megnézni hogy hol lehet spórolni: net, kávé, cigi...wc papír, mosószer, kézmosó, tusfürdő helyett szappan..stb. Férjed ha otthon van akkor küldd el gyalog a boltba terepszemlére -ha már úgyis ráér, nézze meg hogy hol lehet olcsóbban hozzájutni a dolgokhoz (hús, wc papír stb). Amondó vagyok ha nem egy helyről vásároltok, hanem megnézitek az árakat akkor az addigi 8000Ft-os heti bevásárlást 5000Ftból meg lehet oldani!!!! Az meg heti 3000 Ft-...

Én akkor sem fogom támogatni a már kialakult véleményedet- mert annyira pártolod a véleményedet, hogy nem igaz: miszerint jaj nekem gyerekem lesz, akkor másnak nem adjuk vissza amit ők költöttek ránk, mert én nem ilyen vagyok.

Ez van, ha tetszik ha nem. Én nem állok be a sorba, és még mindig azt írom, hogy illik visszaadni!

2011. márc. 7. 13:08
 40/92 anonim ***** válasza:
61%
12,36-osnak tényleg jó a véleménye, szerintem is csináljátok úgy. A kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad. A fújjogókkal meg nem kell foglalkozni, valahol ők is (lelki) szegények!
2011. márc. 7. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!