Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kiakadnátok, vagy nem tetszene, ha ilyen ruhában lenne egy menyasszony?
nekem iszonyatosan tetszik, de anyám frászt kapna, plusz nem tudom, a rokonság mit szólna...de én ebben lennék önmagam:)
mondjuk a kesztyűt azt hiszem, mellőzném...
Szerintem nagyon szép ruha.
Azt hittem a kérdésed alapján, hogy valami fűzős, combfixes ruhára gondolsz amiből kint van mindened :)
konty nekem nem áll jól, tapasztalat, és mindenki szerint kiengedett, göndör hajjal vagyok a legszebb:)
ilyen nyakláncra gondoltam:
nem akarok nagyon díszeset, hogy ne vonja el a figyelmet a ruháról
Karkötő:
fülbevalóról egyenlőre fogalmam sincs:S
Cipőről szintúgy:S
Ötleteknek örülnék:)
valami ilyen stílusú menyecskeruhára tippetek?
Menyecskeruhának valót már linkeltem: [link] (számomra a menyecskeruha hosszú és abroncsos).
"...Biztosan nem élénkpiros ruhára esne a választásom (találkoztam itt az oldalon olyannal akinek a falujába a sötétkék a szokás), ... zöld, sötétbordó, lila színeken gondolkodnék, ezek 'asszonyosak', a manapság látható, kapható díszmagyarokat gagyinak találom (és ezzel nem szeretnék megbántani senkit), a rövidet pedig bármikor húzhatok, ráadásul semmivel sem különböznék egy vendégtől sem,
pl ezek jól néznek ki.:
[link] " egy régebbi válaszom.
Cipő: magassarkú, már amennyiben bírod viselni.
Arra azért figyelj, hogy a karkötő összhangban legyen a nyaklánccal, fülbevalóval, ne legyen az egyik 3szorosa a másiknak, stb...
Fülbevaló arcforma függő, nekem például a lógós fülbevalók nem állnak jó (csak ami a fülcimpa környékére korlátozódik, az ilyen típusúak: [link] [link] meg a karikák, de az esküvőre nem való), ezt ki kell tapasztalni előtte.
A menyasszonyi ruha története:
Polgári divatban:
Korábban nem volt általános szokás az, hogy esküvő alkalmából külön menyasszonyi ruhát készítsenek. A menyasszony a saját, meglevő legújabb és legszebb ünnepi ruhadarabjaiból válogatta össze a ruháját.
Mivel régen a hűség jelképe a zöld szín volt, ezért ez a szín volt a meghatározó a menyasszonyi ruhadivatban is. Majd a 16. század elejétől a ZÖLD szerepét fokozatosan a vörös vette át. Ebben az időben a VÖRÖS szín jelképezte a jómódot, hatalmat, gazdagságot és a nők körében is kedvenc viselet volt. A vörös szín után, picit furcsának hangzik, és talán hihetetlen is, de a FEKETE szín következett. A fekete jelképezte az akkori ember számára a dicsőültséget, ünnepélyességet. De mivel a fekete volt a legünnepélyesebb viselet, s a menyasszonynak természetesen a legünnepélyesebbet kellett viselnie, így egy ideig a fekete menyasszonyi ruha terjedt.
A fehér és világos színek csak igen későn, a 18. században kezdett belopózni a divatba, s végül mint a tisztaság és az ártatlanság szimbóluma vált ismertté, s kiterjed az egész viseletre, s a kiegészítőkre is, talán sokan nem is tudják, de a fehér színű menyasszonyi ruhát Viktória királynő hozta igazán divatba. Viktória királynő volt az, aki a fehér szín és a menyasszonyi ruha romantikus keverékét “feltalálta”.
A királynő 1840-ben tartott esküvőjén dús, fehér szaténból varrt ruhát viselt. A ruhát vert csipkével díszítettek, szegélyén narancsvirágszirmokkal. A fehér szín később mint a tisztaság és ártatlanság szimbóluma kezdett belopózni a divatba. Ez a színvilág fokozatosan átterjedt az egész viseletre, így a kiegészítőkre is. Az egyik ilyen kellék a fátyol, amely egykor a tisztaság jelképe volt. A menyasszony csak egyszer viselhette, majd eltette a lányának. A huszadik század elejétől már általánossá vált, hogy a menyasszonyok fehér muszlinruhában, tüll fátyolban állnak oltár elé. A hajban lévő virágdísz is ekkortól vált szokássá.
Az első rövid menyasszonyi ruhát Coco Chanel mutatta be, a harmincas években pedig csillogó zsákruhákat viseltek az arák, hogy aztán a háború után ismét a karcsúsított, földig érő ruha legyen divatos. S bár a hatvanas években rövid ideig az volt a legmenőbb, aki farmerben és egy szál blúzban mondta ki a boldogító igent, azért a romantikus stílus ma is szilárdan tartja magát.
A menyasszonyi ruha kölcsönzése nem új szokás, a második világháborúban – amikor minden alapanyagnak szűkében voltak – és az angol hölgyek nehezen jutottak megfelelő szövethez, az amerikai nők siettek a segítségükre: saját menyasszonyi ruháikat küldték el nekik.
Népviseletek:
A menyasszonyi viselet megegyezett az illető tájegység ünnepi viseletének darabjaiból hagyományos módon összeállított öltözettel, nem csináltak külön ruhát erre az alkalomra, a lányok legszebb ruhájukat húzták fel.
Aztán a 19. század végére, már szokás lett külön menyasszonyi ruhát is készíteni (természetesen a polgári divat hatására), vidéken a menyasszonyi ruha tájegységenként változott, a népviseletek többségében fehér lett a menyasszonyi ruha színe a 19. század végére, de sváboknál például nagyrészt fekete ruha volt, de náluk ez a viselet meghatározó színe amúgy is. Néhány helyen ma is őrzik a hagyományokat, például ma is fekete bársony szegésű a széki menyasszony szoknyája, illetve Erdélyben ma is színes, gyakran piros díszítésű a menyasszonyi viselet.
Az ünnepi viselet általában nagyon színes, virágokkal, gyöngyökkel és szalagokkal gazdagon díszített volt.
köszönöm a linkeket. én úgy gondoltam, hogy nem abroncsos ruhát szeretnék menyecskeruhának, hanem valami könnyebbet.
a magyaros ruhákat nem találom gagyinak, székely vagyok, hungarista a familia, szóval elég erőteljesen gondolkodom benne:)
sajnos szépet még nem találtam
de mélypirosat szeretnék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!