Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Terhes (nagy pocakkal) menyasszonyok miért húznak hófehér ruhát, fátylat, az esküvőjükre (akár polgári, akár egyházi), ők ezt nem érzik illúziórombolónak, kissé ízléstelennek?
Egy másik kérdés kapcsán tettem fel ezt a kérdést. http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__1..
Még mielőtt valaki mondaná, nem gonoszkodni, irigykedni akarok, és hasonlók, csak számomra felfoghatatlan. Íme néhány vélemény amivel abszolút egyetértek (frankón le is pontozták őket sajnos), ha valaki amúgy is akar esküvőt, miért nem várja meg az egészet a gyerekkel, a többi meg miért nem tanul meg védekezni, vagy direkt mennek hasasan az anyakönyvvezető elé:
"Hát.. ha nagyon látszik már, akkor fura kicsit. Akit én láttam, az 5 hónapos volt. Fehér ruha, fehér csokor... Görögkatolikus templom."
"(Régen ha netán ilyen előfordult, rögtön kiházasították a lányt, amikor még semmi nem látszott az arán. lásd: Szabó Magda - Régimódi történet)
'Imádom' a fehér ruhás, fátylas pocakos menyasszonyokat (nem ezzel nem azt akarom mondani, hogy szüzen kell férjhez menni, csak kicsit ellentmondásos a fehér ruha a pocakkal). Az érintettek nem érzik illúziórombolónak? (Tudom most le leszek pontozva.)"
"Igen, de azért tényleg...hát aki hassal felhúzza a hófehér ruhát...nekem nem lenne pofán (és én sem azt akarom ezzel mondani, hogy még mindig szűzen kéne férjhez menni) aközött, hogy valaki nem szűz vagy terhes baromi nagy különbség van."
"Lehet,igaz elég fura látvány,ha már tényleg erősen gömbölyödik a menyasszony. Kicsit szánalmas,mintha csak a baba kedvéért házasodnának.
Persze van olyan eset,mikor már elkezdik szervezni az esküvőt és közben derül ki,hogy terhes a menyasszony.De őket sem értem meg igazán.Ha már tudom,hogy mikor lesz az esküvő és nem akarok nagy hassal oltár elé állni,akkor miért nem tudok védekezni az esküvőig?"
"nem egy ismerősöm csinálta így, sztem leginkább papfüggő. És amíg nem nagyon látszik, nem is gáz. De nagy pocakkal én tuti nem csinálnám végig az egész felhajtást, mert túl azon, h csomó ember sandán nézne és nem maradna felhőtlenül boldog emlék, sztem a babának se tesz jót az esküvő környéki rengeteg szaladgálás és stressz."
"zerintem marha ízléstelen dolog.
a polgári még oké, bár ott is kapja az ember a félhangos beszólásokat, h biztos csak a gyerek miatt, de a templomi még rátesz egy lapáttal.
nem vagyok vakbuzgó vallásos aggszűz, de vannak erkölcsi normáim, amibe ez már nem fér bele.
egyébként biztosan lehet. sajnos.
na, gyerünk, jöjjenek a lepontozások! nyomjátok a piros kezet, mire vártok? :PPPPP"
"Utolsó: Te sem leszel népszerű a véleményeddel.Engem lepontoztak,mert mertem ajánlani a kotont és szánalmasnak neveztem a hatalmas pocakos templomi esküvőt.Pedig elég sokan így gondolják,persze azok nem,akiket esküvő előtt felcsinálnak."
3 gyerekem van,nem voltam terhes még mikor férjhez mentem (bár nekem templomi amúgy sem volt) ,szóval semmiféle elfogultság nincs bennem . DE. Nem értem,mit érdekel titeket,ki hogy házasodik? Ha nem tetszik,vagy sérti a szemeteket,esetleg a fene nagy erkölcsötöket,vagy a jóízlést, akkor nem kell részt venni a pár esküvőjén! Mellesleg nem mindneki "megesett" "leányanya" egyáltalán,aki már terhes,mikor férjhez megy. És undorítónak titulálni egy terhes nőt,hát..ilyen kijelentésekkel mindenki saját magát járatja le szerintem.
Légyszives arra válaszoljatok,minek mentek el ilyen esküvőre,ha ennyire nem tetszik ? Szerintem a saját háza táján sepregessen mindenki . Nevetséges,hogy valakinek ez a problémája az életében,hogy mások terhesen milyen ruhában esküdnek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!